Reklama

Reklama

Spirit je příběhem zavražděného policisty Dennyho Colta (Gabriel Macht), který se za záhadných okolností vrací na svět jako maskovaný bojovník se zločinem, známý pod pseudonymem Spirit. Ve snaze zbavit Central City zločinu se pouští do boje s těmi nejhoršími kriminálními živly a nezastaví se před ničím, dokud nedojde spravedlnosti ten nejobávanější a nejšílenější z nich – Octopus (Samuel L. Jackson). Spiritovy osudy jsou ale úzce propleteny i s celou řadou půvabných žen, ať už jde o Octopusovu pobočnici Silken Floss (Scarlett Johansson), svůdnou zlodějku Sand Saref (Eva Mendes) či třeba šílenou tanečnici a vrhačku nožů Plaster of Paris (Paz Vega). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (554)

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi originální comics. Frank Miller opět dokazuje svůj velký cit pro vizuální stránku filmu. Ke spolupráci si přizval neokoukaného Gabriela Machta, který po celou dobu nesejme svou masku, protivníkem je mu Samuel L.Jackson a to vše doplnuje sličné trio Scarlett Johansson, Eva Mendes a Stana Katic. Zajímavé a nevšední zpracování vytváří podmanivou podívanou, která v comicsovém žánru dost vybočuje z řady. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jedno se Spiritovi nedá upřít, je to snaživka. Ten film se snaží být cool a zároveň vyprávět příběh. Jenže k tomu by potřeboval lepšího režiséra (zdravím Zacka Snydera). Takže, když máme vcelku originální příběh, ale nemáme dobrého režiséra, co nám zbývá? Obsazení, jistě. Já osobně jsem si tento film sehnal kvůli třem jménům, z nichž mě ani jeden z nich nezklamal. Scarlett Johansson a Eva Mendes - tyhle bohyně se zde předvedly tak, jak se patří. A Samuel L. Jackson jako Octopus neměl chybu. Jenže chybu jsem našel u někoho jiného - představitele hlavní role, Gabriela Machta. Je to možná sympaťák, ale tu roli nezvládl. Když má totiž hlavní postava nulové charisma a ve většině scén vypadá jako neškodný looser, je něco špatně. Do jeho role bych si dovedl představit Deppa nebo McGregora a hned by z toho byl lepší zážitek. Takže ano, Spiritovi oproti Sin City chybí podstatně hodně, nicméně není to zas takový průser, jak jsem čekal. Hlavní díky hercům dávám 3 hvězdy. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Spirit je prdel. Strašná prdel. Což je jeho jediná klika. A pak je teda taky ještě příjemě naivní, což se týká především hereckých výkonů a to je také nesporné plus. A taky nevypadá úplně zle, i když nasvícení občas nemá logiku (postavy jsou světlé na té straně, která je schovaná ve stínu apod.) A zbytek? Režisérská neschopnost Franka Millera je trestuhodná, takže díky bohu za to, co udělal. Taky se mohl brát naprosto vážně a dopadlo by to ještě hůř. Ale upřímně - prvních cca 15 minut je naprosto VÝBORNEJCH a i v průběhu se objeví několik skvělých momentů... A jak se tvářím na pokračování? Víte co, "It allways gets worst, before it gets better!" ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Fanoušci komiksu by nejraději Franku Millerovi udělali rozsáhlou depilaci třísel, já však s voskem budu otálet a narozdíl od mých "rozzlobených" kolegů budu Spirit vesměs chválit. Pravdou zůstává, že Spirit je blbost. Kdo čeká Sin City okořeněné hezčími herečkami (jde to vůbec?) bude proklatě zklamán (až na ty zadky). Možná bych udělil odpad! pokud bych četl komiks, třeba to tak infantilní opravu být nemělo, nevím, ale stejně jsem se u tohohle výtvoru zasmál víc, než u normálních filmů, jejichž cílem je být vážný jako Buster Keaton a možná ještě víc. Samuel L. Jackson už dlouho neperlil a role Octopuse mu dala možnost opět otevřít své brány infantility a bezbřehý radosti pro ztvárnění těchto týpků, takže už jen za něj dávám tři hvězdičky. Spirit prostě nesmíte srovnávat s ničím. Je to dost svérázný snímek, jenž si stanovil vlastní pravidla, která jsou možná na komiksový film až příliš zvrácená, ale je to prostě tak a pochybuju, že Miller se svým výtvorem nebyl nespokojený. Prostě za tři a víc se v tom nimrat nebudu... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ten herec, který hrál Spirita, to jsem se snažila pochopit celý film - někdo tak nezajímavý, nudný, prostě pan NIKDO, ovšem zcela to vynahradily obě hlavní herečky a především Scarlett Johansson byla opravdu skvostná. Jinak to byla jen hezká forma, která už bohužel nebyla nijak originální - prostě další Sin city. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • Snímek se umístil na 32. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)
  • Malé cameo si ve filmu zahrál i režisér Frank Miller, a to policistu Liebowitze. (Barrymore)
  • V komiksu není Octopus nikdy vidět. Vždy je vidět jen pár rukavic nebo silueta. (Elisebah)

Související novinky

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

15.02.2009

Všechno se točí kolem Woodyho Allena. No... možná ne tak docela, ale my už jsme si s ním dnešní nálož novinek nějak poslepovali ;-). Takže především je tu Woodyho nový film, který asi nebude tak… (více)

Millerova další komiksová vykopávka

Millerova další komiksová vykopávka

22.12.2008

Byl velkou inspirací pro George Lucase. Jeho první dobrodružství si čtenáři přečetli v roce 1928 v pulpovém magazínu Amazing Stories. Pak se proslavil v dlouholetém komiksovém stripu, později se stal… (více)

Když se nedaří, je dobré začít znova

Když se nedaří, je dobré začít znova

07.08.2008

Věděl to Christopher Nolan a rozhodl se natočit Batmana od začátku. Věděl to i Louis Leterrier a dal novou šanci Hulkovi. A evidentně to ví i Frank Miller a Jason Statham. Na comicsovku Daredevil si… (více)

Reklama

Reklama