Reklama

Reklama

Oběti války

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Oběti války je pravdivým příběhem čety vojáků, která propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Svědek těchto násilných činů - vojín Eriksson (Michael J. Fox, Návrat do budoucnosti) se ocitne sám proti ostatním vojákům i proti velícímu důstojníkovi, seržantu Meservovi (Sean Penn, Mrtvý muž přichází), silnému a charismatickému muži, který stojí na pokraji barbarství, teroru a brutality boje. Brian DePalma (Neúplatní) natočil zdrcující a nezapomenutelný příběh jednoho muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla, postavil na stranu zdravého rozumu. Příběh, který zůstává nepochybně nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud ve filmu vykreslen. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další skvělej válečnej film co jsem viděl už kdysi dávno. Teď jsem se na to podíval znova a pořád je to pecka. Film o válce ve Vietnamu co vychází ze skutečných událostí. Četa pěti vojáků - Eriksson (Michael J. Fox) - Meserve (Sean Penn) - Clark (Don Harvey) - Hatcher (John C. Reilly) a Diaz (John Leguizamo). Ve Vietnamu unesou vietnamskou dívku Oanh (Thuy Thu Le) a rozhodnou se jí znásilnit, jen samotný voják Eriksson je vážně proti tomu. Ostaní vojáci Erikssona nutí ať jí znásilní taky a maj z něho jen srandu, ten ale odmítá udělat takový zvěrstvo. Čtyři vojáci dívku znásilní a mučí. Na poslední chvíli se jí Eriksson snaží zachránit, ale bohužel se tak nestane a dívku Oanh brutálně zavraždí. Eriksson to nechce nechat jen tak a ty čtyry zmrdy udá. Čůráci jen dostanou nucený práce na několik let. Kdo mi tady byl fakt vážně odpornej byl Sean Penn :D Odpornej totálně iritující zkurvysyn! :D Ty svoje držky jak dělal a furt u toho žvejkal snad žvejkací tabák, tak ten byl fakt na bombu a ty jeho oči :D Po celou dobu vypadá jak nafetovanej magor :D Zahrál to výborně. Taky Michael J. Fox skvělej a Thuy Thu Le co zahrála oběť Oanh, úžasná. Docela se divim že už v žádnym dalšim filmu nikdy nehrála. Byla skvělá i když jsem jí hovno rozuměl :D Bylo mi jí hrozně líto jako hlavnímu hrdinovi, jen on jedinej tam byl ten normální mezi těma zmrdama. Přestřelek a výbuchů se tady taky nějakých dočkáme a nejsou vůbec špatně natočený. Je to smutný, brutální a zároveň skvěle odvedená práce filmařiny. Brian De Palma natočil jeden z nejlepších válečných filmů. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V porovnani s vietnamskymi dramami od Olivera Stonea, napriklad s CATOU (1986) alebo NARODENY 04. JULA (1989) s Tomom Cruisom sa mi tento pozdaval omnoho viac. Ale nie preto, ako v nom boli zobrazeni americki vojaci, ale kvoli pribehu, ktory ma z tych spominanych filmov zaujal jednoducho najviac. Nevadila mi ani pritomnost komika Michaela J. Foxa, ktoreho mam zaskatulkovaneho ako Martyho McFlya z trilogie NAVRAT DO BUDUCNOSTI, pretoze sa mi do tejto ulohy hodil a vobec ma to neiritovalo. Myslim si, ze reziser Brian De Palma ma talent, z jeho filmografie by som rad spomenul filmy: CARRIE (1976), OBLECEN NA ZABIJENI (1980), ZJIZVENA TVAR (1983), NEUPLATNI (1987), CARLITOVA CESTA (1993) alebo MISSION: IMPOSSIBLE (1996)... 14.10.2010 _______ Michael J. Fox - (Eriksson) +++ Sean Penn - (Tony Meserve) +++ John C. Reilly - (Herbert Hatcher) +++ John Leguizamo - (Antonio Diaz) +++ Don Harvey - (Thomas E. Clark) +++ Ving Rhames - (Reilly) +++ Stephen Baldwin - (Vojak) +++ Hudba: Ennio Morricone +++ Nemecka Cinema - 100% ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Jo, De Palmu a jeho práci s kamerou můžu. Režisér si tentokrát vzal do parády vietnamskou válku a šílenství, které v ní některé vojáky postihlo. Hlavním hrdinou je voják, který se postavil svým spolubojovníkům, když unesli a znásilnili vietnamskou dívku. Jistě je to příběh o lidském šílenství, zlobě a násilí, kterého je člověk v krajní situaci schopen, ale zároveň je to příběh o lidské odvaze. Ono postavit se svým kamarádům, kteří s vámi procházejí peklem, navíc vám zachránili život, vyžaduje možná větší odvahu než se postavit nepříteli. Ne každý by toho byl schopný a možná ani ne hlavní hrdina v podání Michaela J. Foxe, kdyby nebyl ve válce krátce a neměl tak posunuté priority a zničenou morálku. Fox i Penn hrají naprosto famózně. Jen Foxovi jsem jeho roli moc nevěřil. Pořád jsem viděl toho komedianta a cestovatele časem. De Palma je za kamerou také sebejistý a skvělý a ještě hudba stojí za pochvalu. Jednu hvězdičku strhávám pouze za rozvleklé a pomalé finále. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Brian De Palma není režisér mého srdce. Dokazuje to každým snímkem a já nad tím trochu smutním. Je to dobrý režisér, avšak jeho chyby a nedostatky jsou příliš patrné a jeho snímky často spadají po pár minutách do nudy. Oběti války pro mě byly očekávaným snímkem hlavně proto, že měli tvořit společně s Apokalypsou a Četou, trojici toho nejlepšího o válce ve Vietnamu. Bohužel zůstaly daleko za očekáváním a i přes mého oblíbence Michaela J. Foxe a jeho protějšek ďábelského a mladého Seana Penna jsme se příliš často nudil a očekával něco navíc. To nepřišlo stejně jako u většiny snímků De Palmy. Určitě je v tom jistá morální výpověď a kritika postoje US Army k činům jejich vojáků za války ve Vietnamu, ale prostě to na člověka nemá ten nutný dopad a tu naléhavost, kterou by mělo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Americkou spoločnosťou určite nepripustiteľný film o tom, aké zverstvá sa páchajú v ich posvätných a nedotknuteľných vojnách, na ktoré je väčšina Amíkov tak hrdá. A bolo to tak vždy, je tomu i teraz v Iraku. Len teraz sa o tom konečne začína hovoriť. A aj napriek tomu sa s tým poväčšine nič nerobí. J. Fox je prekvapivo fakt dobrý, spolu s Pennom si ich De Palma určite nemohol vynachváliť a len ľutujem, že Fox neostal pri rolách s podobnou kvalitnostnou hadnotou. Určite by sa na to hodil viac ako na komédie. 80%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Keď Ericsson ide na záchod, prenasledovaný Clarkom, ten sa snaží zabiť ho granátom. Herec, ktorý hrá Clarka je beloch, samozrejme je vidieť, že osoba, ktorá granát umiestňuje, má čiernu ruku. (Smok)
  • Jde o nejoblíbenější válečný film Quentina Tarantina. [Zdroj: kniha Pulp fiction: kompletní historie mistrovského díla Quentina Tarantina – Jason Bailey] (major.warren)
  • Film pôvodne šiel do vývoja v spoločnosti Paramount, ale nakoniec ho dokončila Columbia. (Smok)

Reklama

Reklama