Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (641)

castor 

všechny recenze uživatele

Když smíchám několik hezkých obrázků a postavím vedle sebe pár slušných herců, vyhráno ještě nemám.. zvlášť, když můj film sleduje někdo, komu „hráčské“ filmy nepřijdou nijak lákavé, nenabídnu mu vlastně ani příliš zábavy a navíc musí sledovat prvoplánové zvraty, které ani nejsou nikterak chytré. A já blbec ještě navíc úplně zapomenu na střihačské nůžky!! Tak co potom můžu chtít? ()

predators 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu film pojednává o maximálně geniálních lidech nebo alespoň ten jeden byl a na druhou stranu mi přišlo, že všechny jejich finty zase tak geniální nebyly:-) Spíše se mi ale zdálo, že nebyl využit jejich potenciál. Námět je to dobrý, ale byly místa, která trochu pokulhávala a i jednání některých postav mi nepřišlo zrovna dvakrát nejlepší. Ale dívat se na to dá a třeba vás "21" začne natolik bavit, že se uvidíme v Las Vegas...:-)65% ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Skvelá jednohubka, pri ktorej síce viete od začiatku, ako sa skončí, no bavíte sa dobre. Filmu chýba viac filozofie a viac napätia. V plytkom scenári sa stráca aj sám Kevin Spacey, ktorý bol tiež jedným z producentov tochto filmu. Škoda, že nepridali niečo nové. Tieto pocity a obrazy som už zažil z podstatne silnejšieho Rainmana (ako sa o tom aj hovorí) a v dynamickejšiom Oceans Eleven... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Blackjacku zrovna neholduji, osobně si mnohem víc užívám „pokerové“ filmy, ale Oko bere jsem si vychutnával všemi jednadvaceti! Schéma je sice okoukané, kolikrát jsme už viděli příběh chytrého losera s loserskýma kamarádama, kterej se nečekaně dostane do divokého světa na vysoké noze, užívá si a kašle na skutečné hodnoty, jako jsou jeho loserští kamoši a jejich robotické autíčko, aby následně morálně prozřel. Ale o to tu nejde, jde o tu skvělou atmosféru blikající Las Vegas, kasín, hazardních hráčů a v neposlední řadě rychlých počtů. Scény od hracího stolu jsou vynikající, stejně jako sympatický Sturges a našlapaný písničkový soundtrack. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Výborný, chytrý film, Jim Sturgess věrohodně ztvárnil přerod chudého slušńáka na sebevědomého bohatého floutka. Radši jsem jednu hvězdičku přidala, když ostatním to připadá jako průměr - mě se to jeví jako výrazný žánrový nadprůměr a na rozdíl od většiny filmů se něco dozvíme z prostředí, do kterého bychom se asi těžko ve skutečnosti podívali. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Zatímco hrdina filmu Ben (Jim Sturgess) chodí do kasina proto, aby si vydělal na studium medicíny, jeho skutečný předobraz Jeff Ma hrál jenom kvůli vzrušení z toho, že umí obehrát kasino. (duklak2)
  • Severoamerické tržby byly 81,2 milionu dolarů, celosvětové pak 159,8 mil. (NIRO)
  • Systém počítání karet, který byl ve filmu použit, je mezi blackjackovými hráči nazýván Hi-Lo, kde existují pouze tři hodnoty, které se postupně sčítají či odčítají. 2-6 s hodnotou +1, 7-9 s hodnotou 0 a 10-A s hodnotou -1. (comicsJan)

Reklama

Reklama