Reklama

Reklama

Na scénu přicházejí bratři Alvin, Simone a Theodor. Jsou to neobyčejné veverky, které nejen že umí mluvit, umí i výborně zpívat. Jednoho dne narazí na Davida, který si jejich talentu všimne a nechá je natočit desku. Následují koncerty, davy fanoušků a Chipmunkové se čím dál tím víc pouštějí do různých dobrodružství s dramatickými následky. Davidova trpělivost pomalu naráží na strop. Podaří se Alvinovi a ostatním zachránit přátelství s Davidem, jak se budou smiřovat s nově nabytou popularitou... Alvin a jeho parta jsou totiž nezbední až běda a David bude mít co dělat, aby je uhlídal před mnoha nástrahami, o kterých se doposud domníval, že nemohou mít žádné následky. (TV Nova)

(více)

Recenze (292)

Najlvin 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelné, ale Chipmunkové nám svými nezaměnitelnými hlásky zpívají už víc jak půl století, o čemž by si kdejaká hudební skupina či pěvecká hvězda mohla nechat jen zdát. A přestože si i oni zažili několik krušných období, dokázali si i tak udržet své věrné publikum až do dnešních dnů. Není tedy divu, že ani Chipmunkové nezůstali ušetřeni modernímu trendu posledních let, a tak se stejně jako mnozí jiní i oni dočkali nového restartu. Restartu, který je ale díky dnešním možnostem přesunul nejen do modernějšího, ale především do uvěřitelnějšího vizuálního zpracování, a to hlavně s cílem oslovit novou generaci diváků… Ne vždy se takový krok u zaběhnutých a celosvětově populárních značek vydaří, ale v tomto případě mohu s klidem říci, že výsledek nedopadl zase tak špatně, jak by se na první pohled mohlo zdát. Proto mě poněkud zaráží tak nízké hodnocení, které si podle mě tenhle film vůbec nezaslouží. Bohužel je to nejspíše důsledek toho, že zde i na jiných podobných stránkách hodnotí především dospělí, kteří nejsou zrovna cílovou skupinou tohoto snímku. Přijde mi to ale poněkud nefér, už jen proto, že technické provedení je na celkem slušné úrovni a jednotlivé role jsou dobře zahrané. Věřím, že kdyby to hodnotily hlavně děti, měl by tenhle film daleko vyšší a zaslouženější ohodnocení, neboť jsem se z jejich strany ještě nestkal s ani jednou jedinou negativní reakcí… Skalním fanouškům nezbedného tria možná nové zpracování není tolik po chuti, nicméně to neznamená, že by tenhle film byl naprostý propadák. Ba naopak – osobně vítám návrat k prapůvodní vizi Chipmunků z konce 50. let a jejich připodobnění více ke zvířecí předloze, než tomu bylo v doposud uvedených filmech a seriálech, kde vypadali až přespříliš polidštění. Ostatně i přechod z celoanimovaného stylu do kombinace hraného a animovaného snímku je vítanou změnou. Film tak dostává nejen zcela nový rozměr, ale hlavně svůj specifický charakter. Když si k tomu ještě připočtete hromadu vtípků, narážek na současnou hudební i filmovou scénu, groteskní situace a ztřeštěně parodované písničky, je každému rozumnému člověku hned jasné, že už z principu tenhle film nemůže být špatný. A to i navzdory zcela tuctovému příběhu, který je předvídatelný od samého začátku až do úplného konce. Jenže od takovéhoto filmu přece nelze čekat žádnou revoluci… Ocenit musím i český dabing, který se povedl nad očekávání dobře a drží se originálu, takže Chipmunkové konečně zní tak, jak by znít měli. Jestliže tedy patříte mezi věrné fanoušky nebo jen chcete udělat radost svým ratolestem, určitě by jste tento snímek plný pohodové a nenáročné zábavy neměli přehlédnout ;-) ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

zpívající veverky vol.1 ,to už si raději pustím chip a dale v animované podobě to už vyjde daleko líp něž , 3 zpívající veverky v županu .50% ()

jojoping 

všechny recenze uživatele

Roztomilá rozprávôčka pre školáčikov. Školákom odporúčam len v sprievode detí do 6 rokov. Dospelí nech sa radšej vyhýbajú tomuto filmu veľkým oblúkom. ()

courage 

všechny recenze uživatele

Super film pre male decka, ktore si rychlo osvoja pekne CGI vevericky a chytlave pesnicky .. pre dospelych ktori poznaju serial je to pekna nostalgia :) ()

Averelli 

všechny recenze uživatele

jděte do háje, protože mě se to líbilo!! :) Samo, když od tohoto filmu očekáváte dramatické zvraty, převratné herecké výkony a bůhví co tak jste těžce zklamaní, ale když k němu přistupujete jako k filmu, který má za účelem pobavit široké spektrum diváků, je to tady :) já se smála už od začátku, kdy roztomilí Čipmunkové zpívali na stromečku, který nakonec skončil v recepci až nna konec kdy si malej Alvin musel přiznat že se mu stýskalo.. Berte to jako film, na kterej jdete s dětma a užijete si i vy :) ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil, až na nějaké vyloženě trapné scény se "strýčkem Ianem". Jako menší jsem se koukala na animované chipmunky a jak se mi líbil seriál, tak i filmové zpracování stálo za to. Pěkná rodinná komedie na sobotní či nedělní odpoledne. ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Moc moc moc se mi to líbilo.... dobrá prča. Pustila jsem to děckám od kámošky a nakonec jsem se u toho nejvíc bavila já s kámoškou. Tož musím sa podívat aj na ten druhé díl.... ()

Marcus.das 

všechny recenze uživatele

Cipmunci byli vazne sladci a Cameron Richardson jeste vic...ale to k dobremu filmu vazne nestaci..za kazdy "sladky element" jedna * ()

Stejšn odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím jak v originále, ale něco tak STRAŠNĚ ODPORNÉHO jsem neslyšel ani nepamatuju. Po hodině, co to měla přítelkyně puštěné vedle, jsem měl sto chutí vraždit a musel jsem si vzít sluchátka na bagr, abych to neslyšel. Třeba je ten film dobrý, ale český syntezátorový dabing z něj udělal ZLO!!!!!!! ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Bylo to blbé, ale řekl bych, že ne jako dost ostatních filmů. Děj je nenáročný nevyžaduje moc přemýšlení, takže jako nějaká oddechovka či zvukové pozadí pro nějakou práci dostatečné. Chipmunkové jsou pěkně nesympatičtí, kdyby bylo po mém tak je nakopnu do prdele, ale bohužel tak hlavní hrdina neučinil, takže jsem dosti zklamán.. No co dodat, lehce podprůměrný tudíž 2 hvězdy ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Animace - hrozná, scénář - ještě horší, děj - nejhorší a tak dále .... a tak dále ... Prakticky jediné, co se nám líbilo byl skvělý dabing, který k charakteristice postav naprosto sedl. 20% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

A teď je otázka, komu je tato infantilnost určena. Dětem? Nebo dospělým? Když si to vezmu kolem a kolem, tak celá dějová linka je postavena na tom, že Chipmunkové nejen, že se omylem nastěhují do baráku člověka, vyžírají ho a dělají všelijaký nepořádek. Oni ještě mluví lidskou řečí - nikdo se tomu nediví, zpívají - při nedivení se předcházejícímu faktu se nedivíme ani tomuto, a dokonce znají anglické písničkové hity - proč se tomu sakra nikdo nediví? Že by v lese poslouchali rádio? Nebo sjížděli youtube? Nikdy jsem o žádných Chipmuncích neslyšel, takže ani nevím, že v minulosti vznikl celý seriál a filmy o těchto...? Krysách, veverkách, kdo ví, co jsou zač. Krátce poté, co David pozná, jak jsou Chipmunkové úžasní, bere je do světa showbyznysu. A pak se diví, že producent z nich chce vytřískat peníze, byť na to jde opravdu maximálně nadoraz a tvrdě, když sám měl podobný záměr. A film se s ničím opravdu nemaže, Stejně rychle se Chipmunkové dostávají do spárů producenta, na výsluní, odpadají i jsou zachráněni. Vše v rychlém sledu. A tak se divák ani nedozví, jak se dostali veveřáci z klece, když o několik záběrů dřív to vypadá, že je jejich situace neřešitelná. Osobně jsem měl problém třem potvůrkám vůbec rozumět, což se ale pro tentokrát nedá vyčítat dabingu, protože je mi jasné, že v jiných zemích se také snažili o specifické zvířecí hlasy. Jenže řadu vět jsem tak neporozuměl a to kvalitu zážitku rapidně snižuje. Není pochyb o tom, že starší generace budou opravdu hodně kroutit hlavou nad tím, co se teď točí za filmy. Já a moje generace spíše fascinovaně žasne, že se točí i další výsostná pokračování. A tak snímek zůstává spíše pro nejmenší, kteří ale ocení malá roztomilá zvířátka, ovšem ani za mák nepochopí děj. Takže pro koho je vlastně film určen, vracím se na začátek. To asi neví ani sami filmaři, ale podívejte se, jaké filmy má Tim Hill za sebou. Na druhé straně bych od tvůrců Simpsonových (scénárista John Vitti) a SpongeBoba v kalhotách (režisér) bych čekal trefnější a osobitější zábavu. ()

Související novinky

Justin Lin natočí Space Jam 2?

Justin Lin natočí Space Jam 2?

03.05.2016

Basketbalová komedie, v níž se kreslení hrdinové od Looney Tunes spojili s Michaelem Jordanem, aby napráskali zlým mimozemšťanům, se dočká pokračování. Kdekdo si myslel, že je druhý Space Jam jen… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Reklama

Reklama