Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Liznic 

všechny recenze uživatele

Supermana jsem nikdy neměl dvakrát v lásce, ale musím uznat, že toto podání se mi velmi líbilo. Konečně animák s rozsáhlejším a zajímavějším dějem, než klasické okleštění příběhu na jedinou linii. Zvraty jsou zajímavé, Luthor je Luthor a pohrávání si s tématem Supermanovi smrti je zajímavé. Ze Superman Doomsday by si měli vzít ostatní animáky tohoto tipu příklad. Spoiler – zamrzí jen poněkud náhodné poražení Supermanova klonu na konci. PS: Nemohu si pomoct, ale Superman je opravdu naivní hlupák… ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Animácia nie taká dobrá, ako dnes, staromódne prechádzanie medzi scénami, v úvodnej desaťminútovke by nezaškodila nejaká akcia a je jasné, ako to dopadne. S výčitkami som skončil, nie sú veľmi veľké a vychutnanie dobrého príbehu (vyrovnaní súperi, ťahanie za kratší koniec, zvraty, riešenie vzťahu Superman-Lois) podporeného napínavou akciou a jemným humorom nepokazia. Škoda len, že zápletka v Batman v Superman: Dawn of Justice bola aj vďaka Batmanovi, Snyderovej réžii, surrealizmu a hlbšiemu ponoreniu do postáv využitá lepšie. Inak dobrý film, čo by nemal uniknúť žiadnemu DC fanúšikovi. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Přijde čas, kdy Bohové musí zemřít......... Vykonavatel soudného dne je docela fešák a Superman se i zpotí. Jen škoda té hudby. Tady bych čekal spíš nějakej Metal a ne orchestr. Ten se k těm soubojům vůbec nehodí. CITÁT - Poprvé vidím Supermana dostávat za brad........... Asi od třicáté minuty je snímek ponurý a smutný. DIALOG : SUPERMAN - Promiňte, pánové policisté, ale potřebuju mluvit z vaším vězněm. POLICISTA . Je to správné ? HRAČIČKÁŘ - Nemám ti co říci. SUPERMAN - Co takhle zbohem ??!! LOIS - On ho z té výšky opravdu pustil ?!!!........... Velice devastační příběh, letecké souboje, bitvy, zbourané baráky, létající lodě, všude spousta krve a mrtvol. To je opravdu soudný den. CITÁT - Dělám to jen pro vaše dobro......... Zlej Superman a zlejší Superman, skvělé. Krutý komiksový příběh, tak jak to má být. Jest-li historie potvrdila, že Bohové mohou zemřít, potvrdí i že mohou být opět vzkříšeni. CITÁT - Óóo, to málem bolelo.......... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl jak superman dostával fakt na prdel a muselo to přijít v animáku. Což mě vůbec nevadí :) Navíc kdyby tak akční jízdu měli natočit, tak se někdo nedoplatí. A je fakt, jak tvrdí Tosim, že tvůrci tohoto a pár dalších animáku (např. Superman, Batman public enemies), by si měli vzít na storosti i hrané adaptace, aby se dalo na co dívat, a nebylo to mrhání peněz :) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Škoda, že nemohl být tento scénář natočen i v hrané podobě. Nic se však nemění na tom, že se jedná o špičkový příběh se sympatickými hrdiny a záporáky tak odpornými jako známe z komixů. A pak tu máme souboje. Podle mého takové animované verze soubojů ze závěru třetího dílu Matrixu. Je zbytečné hledat na tomto filmu nějaká negativa. I hudba byla trefná a překrásná zároveň. Nejsem sice příznivcem takovéto animace, ale film jako tento jsem viděl převelice rád. A pokud příznivcem staré, komixu podobné anime jste, tak je dokonce vaší povinností toto shlédnout. Opravdu krása! Scénáristé, klaním se vám. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • První animák se Supermanem, který má rating PG-13 (tedy přístupný dětem pod 13 let za doprovodu rodičů). (HellFire)
  • Ve scéně, kdy Toyman unese děti a poté "Superman" vstane z mrtvých, zakřičí Toyman: "School's out... FOREVER!" To je odkaz na skladbu "School's Out" od Alice Coopera. (Caszidy)
  • James Marsters, který dabuje Lexe Luthora, si už jednou zahrál postavu z DC univerza. V seriálu Smallville (od r. 2001) ztvárnil Brainiaca. (jh666)

Reklama

Reklama