Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Klubíčko (M. Donutil) rozplétá případ vraždy známé pražské lichvářky Zacharové. Žena byla ve svém bytě zastřelena a podezření padlo ihned na jejího o dvacet let mladšího manžela (T. Töpfer). Není divu. Žena totiž držela muže velmi zkrátka a on ji opravdu v lásce neměl. Při rozkrývání stop se však objevuje řada dalších nových motivů. Lichvářka vydírala mnoho významných osob z vyšších kruhů. Důvod k vraždě tak mohla mít nejedna z nich. Klubíčko se ale domnívá, že smrt lichvářky souvisí s jistou ženou ze Zacharovy minulosti. Toho kdysi vyloučili z advokátní komory, protože zamlčel důkaz… Kdo je ta tajemná žena? A proč se Zachar k vraždě přiznal, i když byl nevinný? A tak pomalu vysvitne, že ve spletitém příběhu nejde jen o vraždu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (33)

bloom 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě se mi moc líbila tahle retrodetektivka. ČT si uvědomila popularitu svých Četnických humoresek, britského Hercula Poirota a archivních Hříšných lidí a sáhla po Emilu Vachkovi, který jako jediný u nás vytvořil v předválečné detektivní literatuře postavu velkého detektiva. Byla to šťastná volba, ještě šťastnější bylo obsazení Miroslava Donutila do hlavní role. Ten je tu až překvapivě střídmý a umírněný a tato poloha mu sedne. Vedlejších role (i epizodky) mají na starosti zkušní herci a známé tváře, takže to vyšlo na jedničku. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dušan Klein a jeho spolupracovníci dokázali, že i v dnešní době lze (třebaže v televizních podmínkách, snad vyjma postupně uvadajících Četnických humoresek) natočit nadprůměrnou krimi. Miroslav Donutil coby vrchní inspektor Klubíčko zde exceluje a potěší i skvadra vedlejších protagonistů - např. krásné dámy Vilma Cibulková a Simona Postlerová či Michal Pavlata v úloze přísného vyšetřujího soudce. Skvělá atmosférická detektivka se spoustou zajímavých postav a parádně zamotaným dějem, který nemá daleko k filmům noir. 85%. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Tento televizní snímek je docela zajímavé porovnat s prvorepublikovým filmem Vražda v Ostrovní ulici podle stejného námětu. Ačkoliv scénář Terezy Brdičkové je určitě košatější, ubylo humorných momentů a ani detektiv Klubíčko v podání Miroslava Donutila není tak krásně rozšafný jako Jindřich Plachta. Vcelku prima je hudba Emila Viklického a špatné pak není ani obsazení. Zaujme hlavně šarmantní Vilma Cibulková. Trošku mě překvapil temný závěr filmu, který v tom prvorepublikovém filmu rozhodně nebyl, ale nemohu posoudit, jak to měl v originálu svého románu Vachek. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to líbilo, Miroslav Donutil byl přesný, Radek Holub jako inspektor Veverka mě bavil a dýchla na mě atmosféra první republiky, kterou mám ráda. Už se těším na další díly z této série. a nesmím zapomenout na krásnou Vilmu Cibulkovou. To je skutečně snad jediná naše herečka, které její "femfatalky" věřím. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Klubíčko se dokutálel opět na scénu a s ním i sám Donutil. Máme tu další zapeklitou vraždu, hromadu podezřelých a to myslím doslova, protože počet lidí, kteří by tu starou lichvářskou ludru nejraději zabili, byla spousta, ale povedlo se to jen jednomu z nich. V té záplavě jmen se dalo zprvu jen těžko orientovat, nicméně člověk si zvykne. Objeví se tu celá řada známých tváří, někteří podali slušné výkony, jiní zůstali za očekáváním, ale nakonec se z toho podařila vymáčknout alespoň průměrná kvalita. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v Praze a Hýskově. (SONY_)

Reklama

Reklama