Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V druhém celovečerním dobrodružství se budou naši animovaní hrdinové Fry, Bender, Leela, Profesor Farnsworth, Dr. Zoidberg a byrokrat 34. stupně Hermes Conrad snažit spravit trhlinu v časoprostoru, skrze kterou do našeho vesmíru pronikl obří chapadlovitý vetřelec s podlými úmysly a nadpřirozenými schopnostmi. Lidem na Zemi vnutí nové náboženství, do jehož čela se jako slepý k houslím dostane Fry, který obyvatele Země přesvědčí, aby "modrou planetu" opustili a vydali se na cestu do nebe... Zemi tak ovládnou roboti, v čele s nikým jiným, než Benderem.
Tento film je druhým v řadě z připravované čtveřice. Zbývající dva mají být na DVD trh uvedeny v letech 2008 a 2009. (havLord)

(více)

Recenze (270)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Stejný problém jako u minulého filmovéhé pokusu. Futurama = 20 minut, víc ne. Celovečerní snímek ztrácí dech a místy nudí, ovšem stále si to drží vysoký standard. Ale spíš to bude tím, že nemám to srdce dát Futuramě průměrné hodnocení:-) Jestli to ale takhle půjde dál, příští film ty 3 dostane...Bohužel. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zde se asi nejvíce projevil problém číslo jedna nejnovějších dílů Futuramy - celovečerní stopáž. Circa v první půlhodině se jednalo o kvalitní zábavu, srovnatelnou s klasickými epizodami, pak humor odešel ze hřiště a vystřídala jej nuda... a rázem jsem měl z tohoto filmečku poloviční zážitek. Ovšem na druhou stranu mám někdy pocit, jako by to nebylo ani o tomhle, jako spíš o nedostatku invence v dílně Groeningově... Pro mě druhý nejslabší díl ze série. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Nooo...jak začít. Futuramu mám rád, a to hodně. Ale ty celovečerňáky nějak skřípou. Nevím přesně v čem to je ale nebyl jsem po shlédnutí moc nadšený. Děj takový všelijaký, nemůžu říct nezajímavý, ale spíše dost kolísající mezi "dobrý nápad - blbost - psycho - uh?". Párkrát jsem se zasmál, to ano, ale na konci mě celkem zamrzelo, že film začínal, rozjely se velké fantastické události, ale nakonec (přesně podle mého neblahého očekávání) občas dosti krkolomnými dějovými smyčkami se vrátil do úplně původních kolejí, takže kromě zavřené trhliny jako by se nic nestalo... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tohle bylo moje první setkání s Futuramou, takže jsem hodně na vážkách. Vysoká koncentrace humorných hlášek mi sice vykouzlila na rtech úsměv, ale u toho to taky skončilo. Příběh sice nebyl nudný, ale představoval jsem si ho trošku jinak, postrádal jsem větší důraz na zápletku a plnější atmosféru. A na konci mi bylo úplně jedno, jak to dopadne, protože na me ze všech stran doléhala nuda. No, ale dám Futuramě ještě šanci a podívám se na seriál. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem věřil, že tento film může jen příjemně překvapit, protože horší než předchozí být snad už nemůže, ne? Omyl. Ještě stupidnější a nudnější "příběh" než v Bender's Big Score. Ach jo. Futuramě prostě snaha o jakýsi souvislý děj dlouhý 90 minut prostě nesvědčí. To co skvěle funguje jako seriál se prostě do filmové délky roztáhnout nedá bez toho aby to nudilo. Ano, pár vtipů nemá chybu. Ano ,nostalgický pocit "jéé Futurama zpátky" je opravdu silný, ale... Nevěřím, že tohle napíšu, bohužel je to pravda. Původní seriál je kult. Kult, který měl zůstat u těch dokonalých 72 původních epizod. Vzkříšení této legendy v podobě dosavadních dvou filmů jen špiní jméno nejlepšího kresleného seriálu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Při útoku chapadel monstra na město můžeme sledovat postavičky běžící do budovy pojišťovny. Jméno této pojišťovny zní „Space Farm“, což je narážka na „State Farm“ (velkou americkou síť pojišťoven). Slogan State Farm říká „Life, Auto and Fire“. Slogan Space Farm zní „Life, Auto and Monster“. (HellFire)
  • Název odkazuje na frázi „the beast with two backs“, termín vztahující se k sexuálnímu spojení dvou lidí a běžně používané Williamem Shakespearem. (HellFire)

Reklama

Reklama