Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomto vysoko-oktanovém pokračování čínská mafie ukradne Cheliosovo téměř nezničitelné srdce a vymění ho za bateriově poháněnou náhradu, která vyžaduje pravidelné dávky elektřiny, aby se udržela v chodu. Odhodlání získat své skutečné srdce zpět a touha po pomstě jsou jeho hnacím motorem. Chev Chelios se vydává na zběsilou honičku ulicemi L.A. a sejme každého, kdo se mu postaví do cesty. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (869)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám rád akci, o to více ocením akci, která má nízký hodnocení a mně se líbí. Zastav a nepřežiješ s pořadovým číslem dvě by z prvního pohledu mohla vypadat jako vcelku povedená akce (na hodnocení nehledím). Jenže tady se to opravdu nepovedlo. Akce je bláznivá, šílená, neskutečně strašná. Ti dva režiséři, co přišli z jedničky, zkoušeli natočit akčnější první díl. Plno scén jsou akorát kopie (například šukací scéna na veřejnosti vyzněla už docela dost trapně), ale to není celý. Celkově je ten film hrozně debilně natočenej. Ty akčnější scény než akční jsou naprosto šílený. Všecko to lítá ze strany na stranu, vypadá to stylově a přitom z toho bolí hlava daleko víc jak z klepající kamery, co je v dnešní době tak v módě. Přitom Jason Statham by určitě nezklamal, kdyby nad tím tvůrci trošku přemejšleli. Takhle je to fakt sračka, která si zaslouží za pomlčkou název: Vysoké napětí. A jedna scéna celý film vystihuje jasně. Jason nemá srdce, má umělý srdce. Tím pádem ho potřebuje nějak dobíjet. Takže si napojí kabel z auta, připojí si ho na kozy a dobije se. Pak ještě doběhne auto, ve kterým mu utíkají sráči, co jsou proti němu. Existuje scéna, která je akčnější než akční? Určitě, Jason to dokázal. Ale aby mě to ještě bavilo, muselo by to být alespoň zajímavý, a ne, abych se u toho kroutil jak kretén a hledal vhodnou polohu jak se na film koukat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nadsázka místy funguje, s originalitou a vatou kolem je to už podstatně horší. Druhý Crank recykluje nápady z jedničky a tvůrci se zřejmě domnívají, že přes sprintující „děj“ divák neuvidí to ostatní, to špatné. Dvojka režisérů svůj talent už silně rozmělňuje, sice si stále dělá, co chce, ale drzý přístup, nekorektnost a černý smysl pro humor (vše nicméně na jedno použití) už prostě napodruhé moc neoslovuje. Jinak Jason Statham spolehlivý, Amy Smart výborná (pamatuji si, že mi v jedničce vadila, tady je to přesně naopak).. Jsem rád, že takhle nevypadá/nebude vypadat akční thriller budoucnosti!! Už jenom proto, že druhý Crank kvalitním AKČNÍM filmem jednoduše není!! ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Cheliosova nekonečná nasranost má pořád něco do sebe, ale Neveldine s Taylorem vytáhli na světlo nejlepší nápady už minule a tentokrát jen recyklují, anebo naopak přitvrzují tam, kde to není vůbec třeba. Neříkám, že to nemá pár geniálních scén, ale kromě nich je tu i pár opravdu hooooodně mizerných momentek, a ačkoliv běhá Chev po městě jen hodinu a půl, nudil jsem se celkem často. A konec je totální král WTF momentů. 5/10 Trojku, prosím, raději ne. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tvorba dua Neveldine/Taylor dává přesně to, co v dnešní žánrové kinematografii chybí (obzvláště pak v českých kinech). V době počítačových her a adrenalinových sportů působí i sebespektakulárnější akční filmy uondaně, neboť za sebou vlečou železnou kouli schémat a hodnot. Staromilský alibismus, který velí vyvažovat destrukci a jiné přímočaré atrakce stvrzováním hodnot dominantní společnosti podkopává nohy i jinak slibným dílům (např. "12 Rounds"). "Crank 2" v tomto kontextu představuje alternativní, ba až undergroundový výplod. Nesvazuje si nohy realismem, příběhem, ani zažitými vyprávěcími strukturami. Prostě na diváky po vzoru videoher valí proud primárních atrakcí a podvratných lákadel. Uvažovat o výtvorech Neveldina/Taylora jako o béčkových filmech, nedej bože v úrovni trendu "cool" žánrovek je pomýlené. Toto jsou ultimátní (akčně stylizované) exploatace – tedy přehlídky prvoplánových atrakcí, které chtějí přímo oslovovat diváky, velikášsky přiznávají svou lacinost i pokleslost a otevřeně atakují mainstreamové struktury a hodnoty. Hystericky frenetická obrazová koláž frivolně prezentované tělesnosti (ženské i mužské), excesivního násilí, videoherní estetiky (přímá aluze na FPS hry a celková evidentní inspirace sériemi Grand Theft Auto či Saints Row) a karikované popkultury se z plátna valí za zvukového doprovodu burleskních zvukových efektů, řízné hudby a kupy požitkářsky vyslovovaných vulgarit. "Crank 2" je komnata, jejíž dveře bojácně obchází obdivovatelé "Transformerů 2". Punk opravdu ještě nezemřel a cyberpunk došel do svého vrcholu v amfetaminovém zrcadle současnosti! PS: Třešničkou na dortu je perfektní herecké obsazení, které karikuje image představitelů – Jason Statham jako testosteronový britský nabíječ, Bai Ling coby otravná asijská štětka a David Carradine jako zvrhlý seschlý dědek a rádoby Asiat. --- více v recenzi na Aktuálně.cz ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fuckující, hláškující, sprintující, mlátící, killující, šukající a mezitím se občas elektrikou dobíjející Chelios/Statham je ultimátní frajer a stejně tak Neveldine a Taylor. Co těm se v těch jejich palicích nehoní a co si netroufnou/není jim dovoleno vyvrhnout na plátno. Brokvy narvané do zadku, prostřelené silkony, uřezané bradavky... Šílený vizuál, úchylácké nápady, bizarní figurky a camea (Geri Halliwell, Jenna Haze!). Rychle sem s dalším dílem! ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 164krát - 1,71krát za minutu. (Dixxx)
  • V severoamerických kinech film utržil 13,7 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 34,6 mil. (NIRO)
  • Závěrečné titulky mají 12 minut a 26 sekund, což tvoří skoro 13% celého filmu. (Ficik)

Související novinky

Blonďaté posily

Blonďaté posily

05.07.2009

Filmoví hrdinové mají radši blondýnky. Amy Adams, Amy Smart, Jessica Biel a Piper Perabo se připojily k obsazení několika drsných a drsnějších chlapských filmů (a jednoho seriálu), v nichž nebude… (více)

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Reklama

Reklama