Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oskar pracuje jako hlasatel počasí v jedné televizní stanici a jeho žena Zuzana nastoupila po mateřské dovolené jako moderátorka rozhlasové stanice. Aby se oba mohli věnovat své práci, mají pro svého syna Jakuba chůvu, které Oskar neodolá a začne si s ní milostný poměr. Oskar odmítá jezdit s rodinou na hory, a když je Zuzana s Jakubem v Krkonoších, užívá si Oskar a Jakubovou chůvou. Zuzaně s Jakubem se na horách nelíbí, protože není dobré počasí a chtějí se vrátit dřív, ale Oskar ohlásí v televizi, že se v Krkonoších vyjasní, i když předpověď je úplně jiná. Oskar sice oddálil návrat Zuzany s Jakubem z hor, ale ti přijeli nemocní a Zuzana přišla Oskarovi na nevěru. Oskar je Zuzanou vyhozen z domu a navíc je vyhozen i z práce kvůli tomu, že hlásil jiné počasí, než měl. Oskar přijde na návštěvu ke svým rodičům, kde zjistí, že rodiče hodlají dál brát Zuzanu jako vlastní dceru a Oskarovi vyčítají jeho nestydaté chování vůči Zuzaně. Zuzana se seznámila s příjemným Matějem a jeho dcerou Terezkou, s kterým tráví volný čas, neboť Terezka s Jakubem jsou ve stejném věku. Netrvá dlouho a Zuzana je zase šťastná, jelikož je zamilovaná i milovaná. Oskar si začal nový milostný příběh tentokrát se slavnou zpěvačkou Norou, která je o čtvrt století starší, takže jejich fotografie plní stránky bulvárních časopisů, ale Oskar se cítí být s Norou šťastný. Když zemře Nořin bývalý manžel, dojde Noře, a nakonec i Oskarovi, že věkový rozdíl je moc velký a Oskar je zase sám… (TV Prima)

(více)

Recenze (711)

cubajz 

všechny recenze uživatele

musím říct, že starší Hřebejkoviny (tím myslím Šakalí léta, Pelíšky a Pupendo) mi sedly víc. Ty nové sice taky nejsou špatné, ale už to prostě není ono - pár vtipných scén "ze života" poslepovaných nudou všedního bytí, bez pokusu nějak vyznít či něco sdělit - sranda na jedno použití. Po nájezdu konečných titulků vám dojde, že tento film byl v podstatě o hovně a není na něm co k zapomatování (snad jen vrcholně nesympatické, zahuhlané smrádě). Jo a začínají mě trošku štvát samoúčelné, rádoby odvážné, erotické scény v nových českých filmech (viz. Máj) - teda, ne že bych neměl rád kozy, ale do těchle filmů se to fakt nehodí... ()

snob

všechny recenze uživatele

Tak a dost. Koukat na absolutní křeč české herecké "elity" je od nynějška nad mé síly. Macháček s Liškou ztuhli na začátku své kariéri v jedné póze. Hrají opět stejně trapně a uboze. Scénář a námět z pera naprostého břídila. A režie? Darmo mluvit. Filmy o sexu, tak hromadně teď vznikající vypovídají jen o tom jak je společnost impotentní a neschopná. Nenávidím filmy, které nejsou schopné nic říct. Než dát peníze na takový brak, radši podpořím zbrojení. Aspoň bude čím střílet podobné břídili. Český film není filmem, ale krutým a nesmyslným podceňováním divákovi inteligence. Bergmana na vás pobudové. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Název opravdu filmu sedí jako prdel na hrnec, protože jestli je někdo nestydou, tak určitě trio Hřebejk-Macháček-Viewegh, protože vypustit tuhle bezduchou ubohost postrádající jakoukoliv smysluplnou zápletku už potřebuje opravdu koule. Hvězdičku k dobru dávám jenom sympatické Babčákové a jejímu unikátnímu nosu, na kterém bych (být na jejím místě) postavil kariéru. AR: 2,35:1 - Proces nevím, ale tipoval bych to na nějakou anamorfózu, ačkoliv tuhle sračku by stačilo snímat mobilem ()

exitak odpad!

všechny recenze uživatele

Brak nejhrubšího zrna! Krom toho, že to je cele víceméně o ničem, tak mě naprosto iritovala všudy přítomná reklama. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Vtipně natočený snímek o Oskarovi (dobrý Jiří Macháčrk), který prožívá krizi středního věku a tak opouští manželku Zuzanu (Simona Babčáková) pro svoji mladou maďarskou milenku (Eva Kerekes). Ale postupně ho život vrhá do víru nespotaného žití a strhává ho do náruče postarší šarmantní zpěvačky Nory (Emília Vašáryová) a bývalé své žákyně Simony (Martina Krátká). Zajímavý je jeho pád v touze po naplnění života, která ho ale přivádí jen do větší a větší beznaděje. Člověk občas někdy špatně zabočí, a když pak stále odbočuje, je pak dočista ztracen a zmaten tím vším. Příjemně pobaví s malým mrazivým zachvěním. ()

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Film o ničem a navíc bez konce. Herci ani vlastně neměli co hrát, takže se jim nic vyčítat nedá. Tahle spolupráce nedopadla moc dobře, Hřebejk umí víc a i když nemusím český filmy, na ty jeho sem tam kouknu v telce. Jenže co naplat, kde nic není ani čert nebere. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1789. hodnocený film: Ať si kdo chce na Macháčka nadává, tak já ho mám prostě rád. Je tedy pravda, že vážnější role mu příliš nejsou, ale ty komediální mu sedí náramně. Zde opat jako záletník. Scénář filmu byl slabší a nebýt jeho výkonu, byla by to bída. Dost mě mrzí, že nebyl využit potenciál pánů Landovského a Lišky a byli hodně upozaděni. Jinak vcelku spokojenost za 3*.Vica je bohyně. 3* ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrný, typický a myslím, že brzy v zapomění upadající film. Macháček a Liška opět dobrý výkon, ale to nestačí. Pár vtipných akcí tam bylo, ale jinak nic moc a příběh taky pokulhává. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Mam pocit, ze Oskar se ve filmu stejne hleda jako reziser za kamerou. Jde videt, ze Hrebejk si s kritikou hlavu nelame... Uz me nudi ty jeho filmy stejne jako steky Raduzy, Gotta, Hegerove, Hrebejka a spol. Nudne tendencni a trapne. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Po dalším shlédnutí snímku jsem musel upravit hodnocení. Ale i tak si myslím, že je to příjemná oddychovka a určitě bych v tom nehledal gordický uzel. Mapuje totiž jen to, co známe všichni velmi dobře. Člověk potřebuje mít vztah a každý se s tím vypořádá po svém. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Zameranie filmu sa uberá z jednej pohodovej postavy na druhú a celý nezmyselný príbeh sa len valí takmer bez konfliktov. Zdá sa, že mnohé zo scén sú tu buď na ilustráciu toho, aké zvláštne sú inak úplne nevyvinuté postavy. 4/10 ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si myslel, že to bude taková Macháčkova onanie, ale ukázalo nám to daleko lepší tvář a Macháček byl u mě až na nějakém pozdějším místě. Pokud jsem k tomu nahlížel jako k odděleným vtipným scénám, které spolu jen povrchně souvisí, tak se mi to líbilo moc, ale pokud to mám hodnotit jako celek, tak to nic zvláštního nebylo. ()

frings 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem měl u Hřebejka pocit, že sedím v rychlíku a najednou zůstávám jako opařený - běží závěrečné titulky, aniž by se rozvinul děj.Skvělé herecké výkony, včetně Simony Babčákové.Náderné záběry Prahy, které dokáže vykouzlit jen kameraman Malíř a výborně volená hudba maskují nedostatek děje.Tak nějak o ničem.Shrnuto: Luxusní videoklip ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho se dívám na okénko a ne a ne vymyslet pořádný komentář, takže to zkusím alespoň takto; Film Nestyda je v podstatě ONE MAN SHOW Jiřího Macháčka, který podává solidní výkon a film se zvedá i padá s jeho výkonem. Nechybí vtipné a příjemné momenty, stejně jako hluchá nebo trapná místa. Ale celkově je to průměrný film o muži, který se nestydí opustit ženu kvůli tomu, že má velký nos. 3 hvězdy. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hřebejkův Nestyda mě celkem příjemně překvapil. Vím, že je Hřebejk dobrým režisérem, ale Svěrák to hold není. A Nestyda není ani buhvi jaký hit, ale příjemně se na to kouká a lehce mi to připomínalo František je děvkař, ale více sofistikovaněji a umělečtěji poddaný.Macháček je pro mě výrazná osobnost a spolehlivě dokáže utáhnout film. Překvapivě mi ani tolik nevadila Simona Babčáková, kterou od dob Comebacku bytostně nesnáším a překvapil Pavel Liška, když ukázal, že nemusí nevyhnutelně hrát samé pošuky a dementy. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Tady HŘEBEJK OPRAVDU UKLOUZL. Film se ztrácí v jednotlivých situacích a scénkách bez nějakého vedení či cíle. Film na půl cesty ke Kameňákům a podobným kouskům. ()

czejny 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem film, jmenoval se Nestyda. Jaký byl? Po je zhlédnutí se cítím býti takový prázdný. Stejně prázdně vyzněl celý Nestyda.Hřebejkova civilní komedie za pomocí Vieweghovy předlohy nicméně mile překvapila. Podle traileru jsem soudil film na největší propadák, nicméně nestalo se tomu tak. Macháček svou pózou překvapil a až na pár těch jeho vyhuleneckých výrazů byl vcelku přesvědčivý svůdník. Největší peckou byl však Karel Gott, Pavel Landovský a želva. Právě s těmito třemi postavami bylo spojeno ono komično. Větší část snímku vyznívá tak nějak do ztracena. Některé scény jsou úsměvné, některé trapné, některé předvídatelné. Tento film splnil ta očekávání, která lze očekávat od Hřebejka a od předlohy Michala Viewegha. Věřím, že pro střední generaci to bude příjemná odpočinková záležitost. Hřebejk byl, je a bude vždycky dělat tento styl komedií a jestli se to někomu nelíbí, nevidím jediný rozumný důvod, proč dávat filmu odpad! aniž bych ten film viděl. Chtělo by se mi tomu dát plný počet, abych vyvážil ty blbce, co tomu zbytečně kazí průměr, ale hodnotím film podle toho, jak se mi líbil, takže dávám průměr všech průměrů.*** (Když si vzpomenu na Vieweghovi zfilmované Účastníky zájezdu, Nestyda je oproti tomu zlatej.) ()

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama