Reklama

Reklama

VOD (1)

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Upírova pomocníka můžete nesnášet. Aby vás na diskuzních fórech internetu brali vážně, možná ho dokonce musíte nesnášet. Je to jednoduché, je to snadné a je to pochopitelné, protože na tomhle filmu se chyby hledat nemusí - jsou vám naservírovány na stříbrném podnosu. To ale nic nemění na tom, že v něm něco je. Něco, za co ho v koutku duše můžete mít docela rádi, i když o tom zřejmě nikomu neřeknete. PS: Už jen to, že John C. Reilly hraje uvěřitelně roli upírského mastera je chválihodné. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo z filmu sršalo pozitívne bol pomerne rýchly spád príbehu a charizma postavy Lartena Crepsleyho, ktorého John C. Reilly vystihol úplne skvelo. Inak je všetko na podpriemernej úrovni. Ostatné charaktery postáv sú absolútne nevyužité a niektoré úplne zbytočné. Uvidíme, či bolo potrebné uvádzať ich na scénu, teda ak sa vôbec dočkáme pokračovania. Paul Weitz nielenže nevie poriadne rozložiť tempo a feeling celého príbehu, atmosféra takmer žiadna, ale nevie si ani len stanoviť priority, ktoré by mali rozhodnúť ktorým smerom sa bude vlastne celý príbeh uberať. Medzi áčkovým a béčkovým typom filmu je niekedy veľmi tenká hranica a ich kombinácia len málokedy prinesie ovocie. Paul Weitz na to, aby túto vec správne odhadol jednoducho nemá. 40%. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Neředěný koncentrát nudy a totální vypravěčské nemohoucnosti, kterej se dá popsat dvěma slovy: vysokorozpočtová břečka. Dokonce snad i cílová skupina diváků (kterou tipuju na rozmezí 10 až 14 let) musí poznat, že "Upírův pomocník" není zrovna filmová extratřída. A to myslím, že prepubescenty většinou dost podceňuju. Pro staršího diváka jde pak o "utrpení" než o "podívanou". Zhruba tak kolem hodiny stopáže už je zřejmé, že se díváme na film "o ničem" - prapodivný, naivní, infantilní, polopatický upírský odvar z Harryho Pottera se zcela nesympatickými ústředními postavami. Hlavního hrdinu, jeho soka a všechny záporáky vyhrabalo filmové studio někde v popelnici, zatímco "hvězda filmu" John C. Reilly je sice fajn týpek, ovšem na postavu upíra se hodí asi John Goodman na Ghándího. Sláma Hájková a tentokrát poněkud vlažný Dafoe se příběhem jen tak mihnou - evidentně byli pro produkci moc drazí, takže své herecké party odfidlali během jednoho natáčecího dne. Jak už ale bylo předesláno, největším tragédem celého filmu je teenagerovský pablb v hlavní roli, kterýho kdyby nahradili vycpaným panákem na tyči, tak se nic nestalo. Natolik mdlý výkon v roli čackého chlapce, jemuž bychom správně měli držet pěsti, jsem snad ještě neviděl. Proti upírskému Darrenovi je takový Anakin Skywalker (i s tím svým vocáskem) ještě učinenej Lumen. Špatní herci jsou ale pořád jen půlka katastrofy. Hlavní újma filmu spočívá v naprostém nedostatku děje. Všechno je to celé o představování "kdo je kdo" a na konci filmu se dozvíme, že začala válka. O nějaké větší zápletce nebo snad vyvrcholení nemůže být ani řeč. Tím pádem celý film působí jako pilot k hodně rozvláčnýmu, ucamranýmu a pobryndanýmu seriálu, než jako ucelený celovečerní útvar. Doufejme, že tenhle film shnije v pekle diváckého nezájmu a další rozvláčný, ucamraný, volepený a pobryndaný díly nebudou následovat. Nikdy...! ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Je to jakoby jste naroubovali jabloň s hrušní a vylez vám z toho knedlík. Těhlech debilit tady bylo zatraceně dost a už je na čase pochopit, že to zkrátka nebude fungovat pokud nevznikne nějakej zajímavej scénář, kterej bude obsahovat maso a krev v nejbrutálnější podobě (když už je to bráno jako horor) a zároveň nám nabídne strhující příběh (když už to nějakej chce mít), kterej chytne a nepustí. Je toho prostě moc (milion dílů s Potterem, Zlatej kompas, novej Percy Jackson nebo novinka Poslední vládce větru, která jde letos do kin, Letopisy Narnie, Inkoustové srdce atd.). Horší je to o to, že film nemá absolutně čím zaujmout. Příběh debilní, herci debilní (dokonce i John C. Reilly), hudba debilní, kamera debilní (v akčních sekvencích hodně debilní) a fakt, že se ve filmu neobjeví ani kapka krve (dost smutný, když se jedná o upířinu) posouvá film na zrůdnej odpad. Hrůza! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl očekávání příliš odlišná od toho, co jsem nakonec dostal. Myslel jsem, že tohle bude zábavné, že to bude jiné, že to upírský mýtus bude pojímat vtipně, třeba i parodicky, ale tohle je prostě nuda, kde jsou sice velmi fajn herci, ale ani oni nezachrání skutečnost, že tohle je vlastně "Fright Night" pro děti. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Portrét Lartena Hroozleyho (John C. Reilly), jenž se ve filmu mihne, je z roku 1906. Dívka na něm je jeho nastávající Alicia, která ho opustila před svatbou poté, co se dozvěděla, že je upír. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)
  • Jméno Vur Horston si Larten Hroozley (John C. Reilly) nevymyslel jako pseudonym. Je to jméno jeho bratrance, kterého miloval jako bratra a který byl zavražděn ještě, když byly dětmi. Larten se díky této nešťastné události stal upírem. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)
  • Postavu Mr. Talla hrál také basketbalový hráč Trevon Flores. (Chatterer)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama