Reklama

Reklama

VOD (1)

John Ottway je zaměstnán v táboře u naftařského vrtu na Aljašce jako ochránce tábora a lovec vlků. Stále vzpomíná na svou přítelkyni, která ho opustila, a nevidí smysl života mezi bývalými kriminálníky, lidmi na útěku a vandráky, kteří tam stejně jako on pracují. Se skupinou dělníků odlétá do Anchorage. Letadlo se dostane do bouřky a havaruje v pustině. Pád letadla přežije sedm mužů – Ottway, Díaz, Talget, Hendrick, Flannery, Burke a Hernandez. Ottway se jako lovec ujímá vedení. V troskách letadla najdou oblečení a jídlo a zapálí oheň. Ottway spatří vlka ožírajícího mrtvolu. Ten na ně zaútočí a muži ho zabijí. Ottway ví, že vlci cítí krev a jestli mají ještě k tomu někde v okolí doupě, určitě se vrátí. Muži jsou pro ně hrozbou, nepatří do jejich teritoria. Proto musejí držet noční hlídky u ohně… Při své službě se Hernandez vzdálí od ohně a vlk ho zakousne. Ottway rozhodne, že se vydají do lesa na obzoru, kde se můžou lépe bránit. Před odchodem od trosek muži seberou zahynuvším peněženky s fotografiemi, aby je pak mohli předat příbuzným. Během cesty přes pláň zabijí vlci Flanneryho. Ottway prohlásí, že buď vlky zabijí, nebo vlci dostanou je… Muži si vyrobí oštěpy s nábojem a roznětkou. Později Díaz zabije vlka, který se u nich objeví. Muži už nemají jídlo, tak si ho upečou. Večer si povídají a Ottway zjistí, že i ti, které považoval za otrlé a za ztracené existence, někoho tam daleko milují a vzpomínají na něj. Ráno se vydají na cestu lesem a v patách mají vlky… (TV Prima)

(více)

Diskuze

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

Super film .akurát ti vlci sa mi zdalo byť až nejak moc skoordinovany a pomstichtivy 😁

tron

tron (hodnocení, recenze)

Len ono sa to dalo "domyslieť" už z poslednej scény, kedy vidíme, že sa čelne zrazia a strih, koniec. Bolo jasné, že jeden z nich zomrel. Alebo obaja. Potitulková scéna je teda dosť zbytočná, pretože v podstate len predlžuje poslednú pasáž a nič nové sa v nej nedozvieme, len to, že vlk dýcha a Liam Neeson má hlavu :-) Akože mne je to celkom jedno, len si proste pamätám, ako som sa tešil na potitulkovú scénu a nakoniec som uvidel toto.

tron

tron (hodnocení, recenze)

Môže byť, interpretovať sa to dá všelijako. Podľa mňa, keď už tam chceli potitulkovú scénu, mali nakrútiť "poriadnu". Toto v podstate nikomu nič nepovie. Je z toho "naplno" poznať snáď len to, že vlk aj Neeson spolu bojovali. Čo bolo zrejmé už z poslednej scény pred titulkami.

na příspěvěk reagoval m.a.t.o.

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

tron

Myslel jsem to trochu nadneseně. Ale i tak mi to přijde, že vlk umírá, je to jeho poslední výdech a Liam je na něm, takže jej asi skolil. Pravděpodobnější je, že zemřou oba samozřejmě.

tron

tron (hodnocení, recenze)

Tak ja tam vidím dýchajúceho vlka a nehybnú hlavu Liama Neesona. Z toho ťažko súdiť, že Liam prežil, či?

na příspěvěk reagoval Eržik

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

To si dokážu zjistit i bez toho hloupého jazyka. Čeština má naprosto ojedinělý 5. pád a specifický 7. pád. Navíc, jednočlenné věty a ty s nevyjádřeným podmětem,zdrobněliny. Stavbu několikanásobných záporů. Obsahuje systém přípon a předpon. Intuitivní volnost v časové souslednosti. Je to vysoce propracovaný a starý jazyk. Z jakého důvodu mám ztrácet čas s nižší intuitivní formu?

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Stallone

No to by mě zajímalo jak dobře se to dá zjistit a zmapovat při útocích někde na Sibiři nebo v té Asii. Ještě navíc když neumíš ani trochu anglicky. Hodně štěstí s tím, fakt.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Zřejmě se nepočítalo s vlky, kteří útočili z důvodu vztekliny. Mimochodem vlci nebývají zdrojem vztekliny, ale mohou se jí nakazit od jiných psovitých šelem.

Možná si dám hodně záležet a někdy si ty útoky zmapuji. Ono se dost dobře dá zjistit, zda náhodou útok vlka nesouvisí s provokací ze strany člověka. Víš to?

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Za 50 let do roku 2002 zabili vlci 8 lidí v Evropě a Rusku, 3 v Severní Americe a víc než 200 v jižní Asii. Takže je bezpečné říct, že toto pokračuje i nadále. 

Tak nevím, kde jsi četl takovou blbost.

na příspěvěk reagoval Stallone

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

In the half-century up to 2002, there were eight fatal attacks in Europe and Russia, three in North America, and more than 200 in south Asia

na příspěvěk reagoval Stallone

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Někde jsem četl, že v tomto století není doložen ani jeden případ, kdy by vlk napadl a zabil člověka?

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Korbitch

Korbitch (hodnocení, recenze)

Enšpígl, jak tě uznávám, tak mě s tím odpadováním filmů s dynamickou kamerou začínáš pěkně srát. Jestli se ti z toho dělá blbě, tak na to nečum a nedávej skvělým dobrodružným filmům odpad. Nebo si vezmi kynedril a kýbl k posteli.

Mala_Madre

Mala_Madre (hodnocení, recenze)

Prý už se točí dvojka...

Liam Neeson zabil Alpha samce a byl přijat zbytkem smečky jako nový vůdce. Za nedlouho se adaptoval na prostředí místních hor a zplodil s několika samicemi X vlčích štěňat.

Škoda, lepší 2*

na příspěvěk reagoval Korbitch

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Místy hodně zajímavý film, ale pro mě pořád převládá spíše zklamání. Věřím, že to mělo na víc. Hodnotit budu lepšími 3*

mrickx

mrickx (hodnocení, recenze)

Beckett51

 v severske mytologii, kdyz clovek zemře tak slyší vit vlky. no a kdy ty vlky zacal poprve slyset? jasne ten film je natocenej aby si ho kazdej vysvetlil po svem viz Lynchuv Mulholland Drive. tam je to taky krasne komplikovany s tim snenim. holka otoci klickem a divaci nechapou co se stalo.

na příspěvěk reagoval SICK_BREED

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

mrickx

to je věc názoru, tenhle film se nedá vysvětlit stoprocentně, jako třeba Fontána nebo Sauna.... každý to pochopí jinak a není žádné přesné vysvětlení... pouze to, které každý z nás cítí

na příspěvěk reagoval mrickx

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama