Reklama

Reklama

Hra o přežití

  • USA Surviving the Game (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý bezdomovec, černoch Jack Mason, vykrade s kamarádem Hankem sklad masa a obratně přitom odzbrojí člena ostrahy. Když je o den později jeho přítel mrtev, rozhodne se zoufalý Mason skoncovat se životem. Chce se vrhnout pod kamion, v poslední chvíli ho však strhne člen charitativní organizace Walter Cole a nabídne mu práci u bohatého podnikatele Thomase Burnse. Ten nejprve prověří jeho fyzickou kondici, pak mu nabídne pět set dolarů týdně s tím, že se zúčastní lovu v horách. Další den odletí do Ďábelského kaňonu v Oregonu, kde se setkají s dalšími lovci - Colem, psychiatrem Hawkinsem, Texasanem Johnem Griffinem a finančním magnátem Wolfem, který přijel s dospívajícím synem Derekem. Masona čeká šokující zjištění - štvanou zvěří, kterou se lovci pokusí ulovit, bude on sám. Pravidla jsou jednoduchá. Dostane náskok, a pokud se mu podaří dostat do města, přežije a nechají ho být. Zatímco prchá lesem, muži v klidu posnídají a pak vyrazí v terénních autech po jeho stopách. Vyzbrojeni puškami a vysílačkami prchajícího rychle dohánějí. Mason se však v poslední chvíli vzpamatuje a začne uvažovat. Místo bezhlavého útěku se vrátí do chaty, místo zbraní však najde pouze hrůzné trofeje z předchozích lovů. Také lovci pochopili, že se vrátil, a pokusí se ho dostat. Mason se však ubrání, dokonce jednoho z nich zabije a zapálí chatu. Tím však ostatní jen rozdráždí. Štvanice pokračuje, zemře další lovec a ostatní si uvědomují, že se role začínají obracet. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Hotová přehlídka opravdových béčkových stars: Hauer, Dutton, Busey, McGinley, Studený Čaj a F.M."Zabil sem Mou-Zarta"Abraham :)) kteří si natáčení evidentně královsky užili... Už jen kvůli nim to stojí za skouknutí! Jinak nic nového pod sluncem. V době svého vzniku spíše jen video verze (tehdy) kinohitu Hard target (kdysi úspěšných) akčních matadorů VanDamme/Woo! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7,4miliónaTržby USA $7,727,256Tržby Celosvetovo $-║ Občas príde aj závan lepších scén ale prevažne ide o strašne plochý "béčkový" dej, kde chýba skutočná dávka napätia, príde to len ako bezduchá naháňačka bez toho aby sme si našli nejaké sympatie k postavám, Rutger Hauer nevyužití. Taký omnoho poslabší Živý terč 2. /40%/ ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Totální béčkárna, ale s nejlepším obsazením, co snad mohla mít. Chvílema mi to přišlo, jak kdybyste hráli nějakou misi v GTA: San Andreas (v tý lesní části). Drsnej Ice-T cedí hlášky a likviduje padouchy způsobem, že se logika šla asi prospat nebo co. Je to ale velká zábava a na konci, když jsem se bál, že přijde klišé, kdy se hrdina nesníží na padouchovu úroveň to Ice-T zakončil těžce stylově. Moje hodnocení je sice nadnesený, ale ten film mi sednul. (Už jen John C. McGinley jako nervózní texaskej kovboj trpící astmatem stojí za to :))))))))) ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak asi začal soumrak hollywoodských akčních filmů pro kluky. Film asi tenkrát pobavil, Ice –T, Ruthger Hauer nebo G.Busey byli v té době fakt žádané figury. Jenže o bezmála třicet let od uvedení do kin tohle "béčko“ baví zřetelně méně. A to hlavně kvůli neschopnosti režiséra udržet alespoň trochu napětí a vnitřní logiku příběhu. Nepodařilo se a tenhle zpočátku nadějný snímek s výbornou zápletkou začne po rozvleklém úvodu vršit jednu chybu na druhou. A před koncem dojde už i na vyloženě wtf momenty. Vyzdvihl bych zejména šplh po skále s nastřeleným břichem v oblasti jater…Prostě, měla to bejt blbina jako Živý terč nebo Running Man a všichni by byli spokojení. Myšlenka posunout film vyzněním „jako že v současném reálném světě“ opravdu nedopadla dobře. Zkuste si alespoň sehnat film s originálním zvukem, český dabing je vražednější než zbraně lovců, kteří mají opravdu mimořádně nepřesnou mušku. Dávám 35%. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Sú hry, ktoré človeku príliš neublížia, také karty, ak príliš často nepodvádzate, či šachy, a pri nich nezaspíte a strelec dokoná dielo skazy. Na druhej strane, sú také, na ktoré vám nikto životnú poistku neuzavrie, taká ruská ruleta či orientačný beh po mínovom poli. Jack Mason sa zaplietol do jednej, ktorá mu dá šancu stáť sa športovcom roka v disciplíne Úlovok roka. Je síce pravdou, že nemá kde bývať a svoje vyhliadky do budúcnosti vidí väčšinou vo veľmi tmavých farbách, to, že sa má stať najdôležitejšou súčasťou lovu, t.j. korisťou, mu taktiež príliš nevonia. A tak proti zbraniam a najmodernejšej výzbroji musí postaviť svoju vôľu prežiť a všetko to, čo ho naučila ulica. Pol hodinka filmu je zoznamovanie sa s postavami, potom začína pravý survival, za ktorý by sa tak úplne nehanbil ani Rambo. Za málo peňazí relatívne veľa muziky, o čo sa postará predovšetkým účasť vcelku zaujímavých hereckých mien: Gary Busey , F. Murray Abraham , Charles S. Dutton a John McGilney na strane lovcov a rapper Ice-T ako myš, ktorá sa rozhodla, že bude mačka... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Toto je jeden z mnohých filmov založených na poviedke „Najnebezpečnejšia hra“, ktorú napísal Richard Connell a ktorá bola prvýkrát publikovaná v roku 1924 v časopise Collier's Magazine. Prvým filmom založeným na tomto príbehu bol Najnebezpečnejšia hra (1932). (Arsenal83)
  • Film sa stal kasovým prepadákom. Ledva dokázal pokryť svoje náklady. (Arsenal83)

Reklama

Reklama