Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmoví tvůrci Matrixu a V jako Vendetta, přinášejí v Ninja Assassin další krev (hodně krve!) do žánru filmů o bojových uměních. Korejská popová hvězda Rain (Speed Racer) hraje hrdinského, smrtelně nebezpečného Raiza, vychovávaného od dětství po způsobu mýtického klanu Ozunu. Teď ale bývalí spolubojovníci Raiza pronásledují, protože se odvrátil od nich i jejich autoritativního patriarchy (legenda bojových umění Sho Kosugi)... a je na útěku s agentkou Europolu (Naomie Harris), která má důkaz, že klan prodává své zabijácké služby vládám různých zemí. Film je přehlídkou akce od počátku až do konce - rychlé, kruté, plné zbraní (řetězů, mečů, holí, hvězdic) a úžasných fyzických výkonů. Nebojte se zbraně, ale ruky, která ji ovládá. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Přestřelený béčkový paskvil, který není cool a to je u podobných filmů problém. Sešel se tu producentský tým jak kdyby se měl točit další díl Matrixu, ale panu režisérovi se to trochu vymklo z rukou (za to může i z velké části slabý scénář), což dokazují nudné flashbacky a akční scény jak přes kopírák. Za zmínku snad stojí jen finále, které ale není nic jiného, než jedna velká krvavá řežba. PS.: Ve škole nám tvrdili, že lidské tělo obsahuje kolem 5 litrů krve, ne 5 kýblů :) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Ninja po Americku": Uneste středně vychrtlého korejského sirotka, svářte s pronikavě sadistikým japonským Senseiem, přidejte dvacet let zenbudhistických žvástů a za občasného bičování přiveďte k nepříčetnosti. Doporučujeme podávat se dvěma nesympatickými agenty FBI. Dostáváte středně krvavý bluf podivné formy, čpící Dudikoffovskou poetikou, nicméně proti Ninjovi bez Assassina stále lehce stravitelný. Dobrou chuť. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tak mě během sledování napadlo: "Raději si přečtěte něco o Anite Blakeové.", ačkoliv to nemá s danou tématikou nic dělat, zřejmě mě ta všudypřítomná cákající, stříkající, oslepující krev asociovala na Provinilé slasti. Byla to nuda. Děsná. Vypadá to trochu jako vykrádačka Kill Billa (viz krev, katany), ale horší. Z chudáka Biho (Rain) mi tu udělali absolutně nepřitažlivého týpka, takže se nebylo ani na co dívat (na černé kočky nejsem a starší muži mi prozatím nijak neimponují, takže se tu OPRAVDU nebylo na co dívat). Škoda, že ona přežila. Ještěže já jsem přežila. O hudbě se nemá cenu zmiňovat, nic speciálního to není. Efekty, no, efekty tam byly, ale tak leda pro srandu králíkům. Jediné, co na tom musím ocenit je to, co ani ve filmu nebylo vidět - ta jejich píle, se kterou se vše učili a připravovali. Viděla jsem video, kde cvičí pro film nějaké bojové scény a kvůli tomu jsem se chtěla podívat. No, neprohloupila bych, kdybych zůstala jen u jejich "snaživého" videjka. Naštěstí to má jen 99 minut. A taková škoda, že je to zrovna od režiséra, co mi dal tak skvělou Vendetu :-) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Po úvodnej scéne, naplnenej nechutnými dialógmi z pera zjavne v tej dobe značne sfetovaného Straczynskeho a hektolitrami údesne animovanej krvi a efektami, za ktoré by sa nehanbil ani Uwe Boll, som mal chuť film okamžite vypnúť. Lenže. Lenže ono sa to potom nejako rozhýbe, a začne to byť pozerateľné. S pribúdajúcimi minútami stále drsnejší Rain (síce nie je Willis, ale nakoniec som mu tú jeho nesmrteľnosť predsa zožral aj s navijakom), slušná akcia (pár hodne cool scénok, mj. krutoprísny tréning v Raizovom byte), ktorej je dostatok, vtedy ešte nie tak krásna, no predsa Naomie Harris a zaujímavé príbehové flashbacky z Japonska (?). A hlavne kopa krvi. Chcete oddychovku? Nate. 65% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když se po premiéře Spartaka: Krve a písku vynořily výsměšné komentáře vyčítající seriálu přespřílišnou míru digitální krve, asi nebyl Ninja Assassin ještě tolik známý. Tady jsou totiž useknuté hlavy a litry krve na denním pořádku. Po zásahu hvězdice se z hrudi nastávajícího nebožtíka vyvalí tolik životodárné tekutiny, že by nenaplnila ani cisternu od Benziny; po amputaci končetiny tryská gejzír větší, než v Karlových lázních. Ještě, že to nikomu nevadí, když to celé vypadá tak dobře. Navíc akce jede a jako odpočinek slouží pouze Raizovo vzpomínání na bojový výcvik... Čtyři hvězdičky unikly o vlásek, zejména kvůli absenci akční výraznější daylight scény a směšnému konci. Jinak pecka. P.S. Vždyť scénář MOC nekulhá... Straczynski měl sice na víc, ale asi měl plno práce s jinými projekty. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Bratry Wachowské natolik zaujal Rainův výkon ve filmu Speed Racer (2008), že se rozhodli vytvořit tento projekt právě pro něj. (KucC)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu při tetování, je „The MC“ od Ryuzo. Na konci filmu pak hraje „Shazam“ od Spiderbait. (Duoscop)
  • Producenti Andy a Larry Wachowští si najali J. Michaela Straczynskiho, aby 6 týdnů před natáčením přepsal scénář. Zvládl to za 53 hodin. (TomikZlesa)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Vraždy podle Edgara Allana

Vraždy podle Edgara Allana

16.11.2009

Příští týden má světovou premiéru akční krvák Ninja Assassin, který v produkci bráchů Wachowských (Larryho penis prý neskončil v koši) natočil James McTeigue. Film byl dotočen už loni, takže McTeigue… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama