Reklama

Reklama

Výřečný Jack McCall řekne cokoli, jen aby dosáhl svého. Když se ovšem pokusí podvést jednoho duchovního guru, zjistí, že jeho život závisí na kouzelném stromě o tisíci listech… jeden za každé slovo, které mu zbývá. Jack teď musí přestat mluvit a přijít na nějaký nekonvenční způsob komunikace, nebo to má spočítané. (Magic Box)

Videa (17)

Trailer

Recenze (225)

JADIM 

všechny recenze uživatele

Šialená komédia postupne sa meniaca na tragickú drámu. Občas som však nechápal Jackovo správanie. Napríklad mohol miesto hádania sa so stromom použiť svoje slová na to, aby svojej žene vysvetlil stromovú problematiku aj s názornou ukážkou opadávania listov, ale namiesto toho spravil zo seba šialenca, čo však filmu iba prídávalo na zábavnosti. Pri tých Eddieho pazvukoch ma niekedy išlo roztrhať. 7,5/10 (Videné v TV, SK dabing) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se rozhodnout mezi 2 a 3*. Na jednu stranu, jak tu bylo často řečeno, po dlouhé době, kde se dá Eddie snést a nemáte chuť ho zabít. Pobavila jsem se alias i zasmála. Ale na druhou stranu to byla jen další braková komedie, omílající to samé dokolečka. Možná že mám tendenci dát 3*, protože to předčilo mé očekávání odpadu:D Prostě naposledy Murphy podle mě exceloval při dabování oslíka ve Shrekovi a to je smutné. P.S. Hlavně že dickhead je jedno slovo, tak proč nevyplýtvat dalších 20 na to, že se budu se stromem o tom hádat. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Mluviti opadlý list, mlčeti život. Arogantní reklamní agent Jack McCall dostal do vínku výřečnost a také obchodní talent a obojí dokáže náležitě využít ve svůj vlastní prospěch a profit, V jeho životě však přijde den, kdy bude muset vážit každé své slovo, neboť existuje duchovní strom života, se kterým bude brzy spjat, a to DOSLOVA na život a na smrt. Tisíc listů na stromě představuje tisíc slov, které může za svůj život říct. Až je vyčerpá, s posledním opadlým listem zemře. Jistý duchovní guru to na něj narafičil a podvedl ho ohledně i kšeftu s jeho málo obsáhlým literárním dílem. Přesvědčit své blízké okolí, že jindy výřečný Jack musí zůstat němý, nebude vůbec snadné. Ještě těžší bude najít způsob, jak se zbavit toho prokletého stromu. Jacka tedy čeká výrazné omezení jeho verbálního projevu, jak doma, tak i v práci, ale vyplnění děje byla docela mizérie. Pravda, našlo se pár (téměř) vtipných scének, ale jelikož Jack byl nesymp a náfuka, jen obtížně jsem k jeho postavě hledal humorné souznění. A Murphyho herecký projev mě nechytil. Dokázal jsem si totiž na jeho místě představit třeba takového Jima Carreyho a jeho pestrou škálu ksichtů, s kterou by vyrukoval, a to i v případě hrozící nudy. Murphy s ničím takovým nepřišel a spíše jen trapnil. Je však pravdou, že scénky nebyly nijak excelentně sepsané, ani dostatečně invenčně vymyšlené, aby se z nich dalo něco zajímavého vyrazit. Film se dostal do stereotypního kruhu omílání jednoho a totéž. A na to, jak byl krátký, působil nezřídka rozvlekle. Morální ponaučení táhlo z filmu na sto honů. A aby film měl lepší vyznění, nesměl by být komedií a být mládeži přístupný. Pohaslou superhvězdu Eddie Murphyho, se ani tímhle filmem s originálním námětem, nepodařilo vrátit do první herecké ligy. Brian Robbins rozhodně není typem režiséra, který by točil divácké hity. Murphy se do jeho průměrně tvůrčích rukou svěřil už potřetí a nikdy z jejich spolupráce nevzešlo nic mimořádného. Ve vedlejších rolích hodnotím kladně Kerry Washington. Po delší době černoška, na kterou se dalo dívat. Na tenhle film se taky dalo dívat, to ano, ale kolikrát už tady byl film s námětem o napraveném arogantním sobci. Tady se na to šlo neotřele přes kouzelný strom. Tahle čitelná moralitka v takto průměrně zábavném balení sice není na škodu, ale to pojetí bych celkově změnil a odboural tu nezajímavou komediálnost. Ovšem z hlediska mé profese jsem (tiše) trpěl, spolu s Eddiem Murpym, při představě, že někde existuje strom, se kterým jsem spojený, a po každém mém napsaném slovu, z něj upadne list. 60% ()

milhouse333 

všechny recenze uživatele

Povedená oddychovka, kdy si padající hvězda Murphy sice nepolepšil, alespoň se zastavil... :) Nízké hodnocení a výkřiky o tom, že je to sračka od mnohých zde, jsou přehnané. Je to průměrné, béčkové, lehce komediální drama s klasickýma Murphyho grimasama. Je dobré si prostě jednou pro vždy uvědomit, že Murphy není zárukou trháku, na který se třepeme... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co může člověk dělat, když zjistí, že jeho život se z minuty na minutu propojil s jedním zvláštním stromem a že s každým proneseným slovem je tento člověk blíže smrti? Přesně s tímto námětem přichází toto komediální drama, které se mimo jiné zamýšlí i nad tím, jestli je pro život dobré nosit v sobě nevyřešenou zlobu z minulosti. Eddie Murphy je z mého pohledu velice rozporuplný herec, nikdy mi nijak výrazně nevadil, ale zároveň mě ani nikdy nedokázal nějak oslovit. A nějak úplně nevím, zda se tvůrcům tohoto filmu vyplatila sázka právě na tohoto herce. Tenhle film je hodně o hledání sebe sama, o odpuštění a o tom, jak změnit svůj život. A když už bych měl za úkol obsadit hlavní roli v tomto filmu nějakým hercem, tak o Eddiem Murphym bych snad ani neuvažoval. V rámci možností to hraje obstojně, ale tato zajímavá látka by si zasloužila někoho, kdo zvládá i náročnější role, to je asi největší kámen úrazu v tomto filmu. Nicméně i tak to byl zajímavý film a především za ten zajímavý děj si zaslouží alespoň průměrné hodnocení, a z toho důvodu uděluji tři hvězdy. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Přestože natáčení skončilo už v roce 2008, v kinech byl snímek uveden až o 4 roky později. (KucC)
  • Film se natáčel v Bel Air v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama