Reklama

Reklama

Film je natočen podle bestselleru o lásce, která přesahuje hranice času. Clare (Rachel McAdams) je zamilovaná do Henryho (Eric Bana) celý svůj život. Věří, že si jsou souzeni, ačkoli ví i to, že budou odloučeni, jen neví kdy: Henry je cestovatel časem – prokletí velmi vzácné genetické anomálie, která způsobuje, že se Henry skoro celý svůj život přesouvá v čase do budoucnosti a minulosti bez jakékoli kontroly. I navzdory tomu, že Henryho nedobrovolné cestování v čase je od sebe dělí, Clare se za každou cenu snaží vybudovat normální život se svou jedinou životní láskou. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (639)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mychael Danna: 1. Es Ist Ein Ros [0:51] ,2. I'm You Henry [2:30] ,3. Meadow [3:19] ,4. How Does It Feel? [1:59] ,5. Diary [1:21] ,6. Train [1:43] ,7. I Don't Feel Alone Anymore [2:22] ,8. Love Will Tear Us Apart - Broken Social Scene [4:44] ,9. Married To Me [1:04] ,10. Home [1:36] ,11. Do You Know When? [2:09] ,12. Testing [1:04] ,13. Alba [2:33] ,14. I Never Had a Choice [2:58] ,15. Who Would Want That [2:29] ,16. I Left Him Sleeping [1:30] ,17. It's a Girl [2:58] ,18. Five Years [2:03] ,19. Try To Stay [1:40] ,20. New Year's Eve [1:55] ,21. No Tracks In The Snow [1:48] ,22. See You Again [5:42] ,23. Broken - Lifehouse [4:47], ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byl letos můj zřejmě jeden z prvních sci-fi filmů, které jsem měla možnost vidět. Myslím si, že by vůbec nebylo na škodu nejdřív si přečíst knihu. Jinak se vám totiž může stát, tak jako mně, že se budete pohybovat v čase oproti Henrymu značně nepřehledně a nejistě. Film splnil má očekávání a navíc jsem byla spokojená, že té sladké romantiky tam až tolik nebylo a smutku a určité hořkosti přiměřeně k dané zápletce. Rachel Mc Adams byla jak jinak nejen krásná a Clare zahrála opravdu rozkošně. Eric Bana se ale nedal zahanbit a v závěru filmu ukázal, že v něm přece jenom něco charismatického dříme. Suma sumárum : Clare přece jen ti tak přelétavého manžela (i když nedobrovolně) vůbec nezávidím. Takže lepší trojka. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Originální a zajímavou atmosférou prodchnutá romantika, jejíž hlavní devíza jí zároveň totálně podráží nohy. Ono totiž jakmile se někde začne cestovat časem, přestává veškerá sranda a scénárista musí začít sakra přemýšlet. A to se nestalo, ba ani nemohlo, snímek, kde hlavní hrdina žije ve své době, ale téměř neustále mizí a objevuje se na místech a v dobách různých jiných minulých i budoucích a to vždy v blízkosti svých blízkých, totiž dokonale promyslet z hlediska teorie chaosu opravdu nelze. Jde ale především o přístup k onomu jevu cestování v čase. To, že snímek naprosto ignoruje byť jen minimální vědecká vysvětlení toho, že člověk si jen tak sem tam poskakuje časoprostorem (jediná zmínka o původu onoho „onemocnění“ je, že je to genetické), budiž, je to romantika, nechtěli z toho dělat sci-fi. To, že všechny zúčastněné to nechává chladné a chovají se jako kdyby hlavní hrdina necestoval časem, ale měl střevní potíže a čas od času musel urychleně a bez varování „zmizet“, to už působí docela úsměvně. Ovšem pravá sekyra do zad příchází právě v samotném cestování v čase, nad kterým pokud se jen maličko zamyslíte, najdete v něm víc logických chyb a nedotažeností než ve všech timetraveling filmech co jsem viděl dohromady („zkoušel jsem zabránit smrti matky, ale nejde to, stejně se to stane“ – tím končí veškeré vysvětlování toho, jaké má hlavní hrdina na svých výletech možnosti osudových zásahů) . Čili z romantického hlediska výborné, neotřelé a svěží, mezi Banou a McAdams to funguje (ačkoliv takový vztah by těžko vydržel) . Chraň vás ale Alláh nad tím přemýšlet a hledat nějaké souvislosti a teorie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Netypická romance nabízí story, ve které musí zamilovaní hrdinové čelit opravdu zapeklitým překážkám. Jak vypovídá název, první housle tu hraje cestování časem. Ale bacha, žádný natvrdlý Timecop, i když tvůrci tu a tam tak trochu na hrdinovu anomálii kašlou a divák si musí leckdy odmyslet jisté logické lapsy. Jinak je tu ale všechno. Hlavně.. celkový nápad by byl poloviční, nebýt ústřední dvojice. Rachel McAdams i (nikdy mnou příliš milovaný) Eric Bana prozařují většinu scén, náležitě to mezi nimi jiskří a do svých postav se položili s poctivostí. Na diváky zaútočí také slušně rozehrané scény i dostatečně úderná romantika. *** až ****.. já na kapesník ani zdaleka nemyslel, takže za ***.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zakletý v čase by mohl být tuctovou americkou limonádou s klasickým příběhem, nebýt sci-fi prvku, který dává této romanci docela nový rozměr. Díky výbornému obsazení a milé atmosféře se sledování této "stuck in time" love story stává příjemným zážitkem. Rachel McAdams je krásná a opět sympatická (ta snad nedokáže být v žádném filmu nepříjemná:) a Eric Bana je fešák. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Soundtrack k filmu vydala firma New Line Records pouze ve formátu MP3 na internetových portálech Amazon a iTunes, na klasickém kompaktním disku v žádné zemi oficiálně nevyšel. (curfew77)
  • Premiéra snímku byla původně plánována už na rok 2008, ale studio se rozhodlo pro dotáčky, avšak představitel jedné z hlavních rolí Eric Bana si mezitím nechal oholit hlavu kvůli účinkování v restartu flimové série Star Trek. Čekalo se tedy, až mu opět dorostou vlasy, posléze pak také na "správné" roční období - dokončovací práce se totiž týkaly scén v zimě. Producenti z New Line Cinema se ale k důvodu odložení premíéry nikdy oficiálně nevyjádřili. (curfew77)
  • Film se natáčel v Kanadě, konkrétně v Torontu a v Hamiltonu (provincie Ontario). (curfew77)

Reklama

Reklama