Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah Robert Rath, životem poznamenaný samotář, má už dost zabíjení a chce začít nový život. Své zákazníky nezná, komunikuje s nimi pouze pomocí počítače. Než stačí splnit novou zakázku, předejde ho jiný zabiják. Představí se mu jako Miguel Bain. Zná Rathovu minulost i to, že kdysi zabil svého kolegu Nikolaje, aby dokázal, že je ve svém oboru nejlepší. Další objednávka, kterou Rath dostane, je smrt čtyř obchodníků a dívky jménem Electra, která jim má prodat důležitou disketu. V hotelu, kde má k transakci dojít, však čeká i Bain. Ten postřílí nejen agenty Interpolu, ale také obchodníky. Dívce se podaří uniknout, ne však na dlouho. Najde ji totiž nejen Rath, který dívce pomůže, ale také Bain, který se s ním zuřivě střetne v jejím bytě. Rath tuší, že má být Bainovou další obětí, a dokonce pochopí i to, že se ho ctižádostivý psychopat pokusí zabít stejným způsobem, jako on před lety zabil Nikolaje. Rozhodne se hrát s nájemným zabijákem složitou psychologickou válku nervů. Bain je nucen šest hodin trpět v tropickém vedru u téhož okna, odkud kdysi střílel Rath. Nakonec se však přece jen dočká. Rath vychází z banky a ocitá se na mušce Bainovy pušky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (428)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Procházka mokřinami v gumácích: 4 mil.USD, tuzér za svezení El Mariachiho ve žlutém taxíku: 4 mil.USD, snězení malé hotelové čokoládky: 3 mil.USD, čekání v pohodlném bankovním křesle: 4 mil.USD, závěrečná udivená grimasa při "nečekaném" objevení se jisté osoby: k nezaplacení.. Suma sumárum to máme 15 mil.USD, což je Slyův paycheck za průměrný výkon v průměrném Donnerově filmu o nájemných zabijácích postrádajících profesionalitu. Za ty peníze by šla docela hezky zrekonstruovat ta zvonice.. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se mohlo zdát, že zde Antonio Banderas divoce přehrává, ale to je opravdu jen mylný dojem vyvolaný tím, že akční veterán Richard Donner obsadil do hlavní role Sylvestra Stalloneho, který potvrzuje fakt, že mu pomalu hrozí důchod i svou pěknou vestičkou, kterou nosí každý druhý děda. Stallone zde totiž nasazuje zhruba tři výrazy a je tak ďábelským Banderasem odsunut do pozadí. U mě to dokonce došlo až tak daleko, že jsem vždycky fandil spíše fešákovi ze Španělska. K Julianne Moore můžu říct jen, že je to snad jediný film, kde mi přišla přitažlivá. Jinak jsou Nájemní vrazi celkem příjemně natočený film, kdy střih má slušnou kadenci, akce je napínavá a nápaditá a člověk se při dlouhé stopáži nezačne nudit. Takže jsou to celkem zasloužené 4* ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Před penzí se i nájemný vrah potřebuje na ni připravit. Tedy vydělat dost. A tak čeká na vhodnou příležitost, čím je dostatečně velká suma za jeho práci. Potíž je tehdy, kdy mu ten, kdo si ji zadal odmítá peníze vyplatit. Začne se cukat. Silná lidská vlastnost je lakota. A jak známo, tak za auto klidně zaplatí hodně, ale za člověka, který se živí jako nájemný vrah málo. Stallone je slušný nájemný vrah. A tím se liší od těch neslušných. Ale že by mě extra bral tenhle film, tak to ne. Banderase nemusím, ale chápu, že aby byl děj zajímavější, tak zahrál postavu začínajícího kata, který je ambizioznější a tudíž dělá postavě, kterou hraje Stallone starosti. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Stylovej a atmosfericky zajímavej akčňák,který bohužel doplatil na tvář Sylvestra Stallona.Přitom ho mám mc rád a tenhle film doslova žeru a paradoxně vidim Stallona jako největší chybu filmu,protože se sem zoufale nehodí,kdyby možná Banderase nahradil Arnold....bylo by to taky o něčem jiným :-) 90%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Původní hodnocení upraveno a komentář kompletně smazán, protože v něm byly hrozný kraviny a dneska jsem shledal, že jsem byl asi v době sepsání hrozně kulervoucí kverulant. Nebo možná platí i to co například u té Hrozby smrti a sice, že jsem měl prostě tenkrát jiný favority. Jako Sly mezi ně určitě patřil, ale tohle je film který jsem měl spojený spíše s obdobím úpadku jeho kariery než s dobou kdy byl na vrcholu a prostě jsem ho nedokázal plně docenit. Teď na opakované shlédnutí musím konstatovat, že se jedná o další zcela krystalický chlapácký film z devadesátých let se střetem dvou silných charakterů. Stallone jako zabiják gentleman je ok, ale o jeho vnitřním myšlení a změnách jeho motivace se toho moc nedozvíme. Daleko větší prostor a výraznější postavu se mi zdá, že tu má Banderas a musím říct, že jeho neřízená střela Miguel Bain mě bavil od začátku až do konce. Až mě mrzelo, že ač to byl ve svý podstatě hajzl co zabíjel lidi, že to s ním na konci dopadlo tak jak to dopadlo, ale to už si tak trochu zavinil sám. Každopádně dává tady do toho ten svůj typicky živelný herecký projev a neskutečnou energii. Jeho rozhovory se Slyem nemají chybu a celá ta rivalita mezi nimi, ale i vzájemný respekt z toho filmu přímo čiší. Richard Donner to pak jako zkušený režisérský profík dokázal celé perfektně ukočírovat ať už po stránce nejen dialogových scén, ale i akce která je opět stará dobrá poctivá a analogová jak už je ve filmech z této doby samozřejmostí. Ano uznávám, že finále je trochu klišé. Jednak kdo je ten hlavní zadavatel v pozadí je víceméně jasný už tak v polovině filmu. No a jak už jsem psal nevadilo by mi kdyby celý ten komplikovaný vztah mezi oběma hlavními hrdiny měl jiný vyústění. Mohli si třeba navzájem popřát štěstí projevit si respekt a rozejít se. Tak nějak to k tomu směřovalo, ale nakonec tam muselo být tak trochu na sílu to vítězství jakože dobra a potrestání zla. Přitom Sly tak nějak reprezentuje jenom o něco menší formu zla než Banderas, ale ok nebudu se v tom pitvat platí, že v dnešní době kdy už se tyhle poctivý filmy pro fanoušky starosvětský akce prakticky netočí je třeba nerejpat se v detailech a tyhle klasiky patřičně ocenit.95% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Severoamerické tržby byly 30,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 83,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama