Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah Robert Rath, životem poznamenaný samotář, má už dost zabíjení a chce začít nový život. Své zákazníky nezná, komunikuje s nimi pouze pomocí počítače. Než stačí splnit novou zakázku, předejde ho jiný zabiják. Představí se mu jako Miguel Bain. Zná Rathovu minulost i to, že kdysi zabil svého kolegu Nikolaje, aby dokázal, že je ve svém oboru nejlepší. Další objednávka, kterou Rath dostane, je smrt čtyř obchodníků a dívky jménem Electra, která jim má prodat důležitou disketu. V hotelu, kde má k transakci dojít, však čeká i Bain. Ten postřílí nejen agenty Interpolu, ale také obchodníky. Dívce se podaří uniknout, ne však na dlouho. Najde ji totiž nejen Rath, který dívce pomůže, ale také Bain, který se s ním zuřivě střetne v jejím bytě. Rath tuší, že má být Bainovou další obětí, a dokonce pochopí i to, že se ho ctižádostivý psychopat pokusí zabít stejným způsobem, jako on před lety zabil Nikolaje. Rozhodne se hrát s nájemným zabijákem složitou psychologickou válku nervů. Bain je nucen šest hodin trpět v tropickém vedru u téhož okna, odkud kdysi střílel Rath. Nakonec se však přece jen dočká. Rath vychází z banky a ocitá se na mušce Bainovy pušky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (428)

k212 

všechny recenze uživatele

Zprvu (rozuměj, když jsem to viděla ftft) jsem to vnímala tak na dvě hvězdy, bylo to spíš tím, že tento žánr mi zrovna nevyhovuje a hlavně nejsem zarytou fanynkou svalnatého panjednamimikra. Po druhé jsem však zaregistrovala Antonia Banderase a Julianne Moorovou a už to bylo na dva a půl a pak i oblíbenou písničku od Boba Dylana (no to je ale stupidní) a bylo to na tři. Takže za tři, i když rozhodně nejsem přítelkyní poetiky bratří Wachowských (ti se ovšem totálně propadli na dno plagiátu a šlendriánu až s dílky Reloaded a Revolutions :-) PROSÍM NEKAMENOVAT! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělá old school akční jízda se skvělými rivaly!! Tempo je dynamické, film se rychle sune dopředu, neustále se něco děje a to mě baví, to je přesně to, co od takových filmů očekávám. Banderas zde předvádí skvělý, psychopatický výkon s chladným srdcem a Stallone vynikající nájemný vrah se srdcem a duší. Nenudil jsem se ani chvíli. 75% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajn casting, herecký je to dobre zahrané (výborný Sylvester Stallone, skvelý Antonio Banderas a kočka Julianne Moore), akčné scény sú dobre natočené a majú atmosféru, príbeh napínavý, no trošku film brzdí pomalé tempo. Jeden s tých lepších filmov nie len Slya, ale aj režiséra Richarda Donnera. 80% - 4* ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Zlý zabijak, dobrý zabijak, starý a údajne mŕtvy zabijak a osamelá hackerka s mačkou (asi jedinou kladnou postavou filmu) spejú k prekvapivo zlému záveru - i napriek tomu dávam vysoko nadpriemerné hodnotenie (možno si to ten film ani nezaslúži) a to len vďaka mojej obľúbenej Julianne Moore, skvelému výkonu Antonia a (i keď nedotiahnutému) pomerne originálnemu nápadu. Čo sa týka akčných filmov, tento mierne vyniká a má aj dobrý spád. No - tú historku v závere podal Terence Hill oveľa lepšie :) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Divoká jízda! Mám hodně moc rád Sylvestera Stallona. Antonia Banderase můžu taky. A dát tyhle dva do jednoho filmu, kde si půjdou po krku byla výborná volba, protože je to strhující podívána, jak se snaží jeden druhého dostat a navíc oba dva podávají velmi dobré výkony. K nim skvěle pasuje Julianne Moore s tím jejím vtipem do vysílačky. A Richard Donner? Ten chlap je fakt skvělý režisér. Dostal kvalitní scénář a tak natočil akční podívanou ve které se slovo thriller opravdu uplatnilo, jelikož jsem byl opravdu v napětí po celou délku filmu. A hlavně tedy poslední půl hodina byla neuvěřitělně vygrádovaná. Atmosféra, že by se dala snad i krájet! Určitě bych se taky měl zmínit o dobré hudbě! Další film, který mi jen dokázal, že Stallone není jen ten svalovec, co neumí hrát a jeho filmy nestojí za nic. Filmy s ním stojí vždy za to!!! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • S výjimkou hřbitovní scény, kdy na Miguela (Antonio Banderas) pálí svou služební zbraní jeden z osobních strážců, jsou veškeré výstřely potlačené tlumiči. (Conspi)
  • Film se natáčel na ostrově Portoriko v Karibském moři a v Seattlu ve státě Washington od 6. dubna 1995 do 24. července 1995. (Trajektt)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama