Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (302)

numi 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že lze smíchat dva rozdílné žánry a stále to bude fungovat. Standardně natočený thriller se zajímavým scénářem, dostává díky výborným Gibsonovým hláškám naprosto výjimečnou atmosféru. Budete napnutí, budete se smát a budete mu fandit. I když paranoiu nehraje zrovna dvakrát přesvědčivě, tak je to stále on a Julia Roberts, kdo dělají tenhle film. Spiknutí prostě stojí za ty dvě hodiny času, které mu budete muset obětovat. Ale probůh, proč ten konec? [únor 2006] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Řádně zamotaný, občas úsměvný, thriller o jednom zatraceně paranoidním taxikáři Jerrym, který vidí spiknutí za vším, co se kolem něj šustne a jenž o svých podezřeních soustavně informuje atraktivní právničku, která je zároveň objektem jeho tajné lásky. jenže co když na těch jerryho blábolech něco je? Asi jako každého mě upoutalo představení Mela Gibsona - tuhle roli si užil a hrál i přehrávala jedna báseň. Nejvíc mě dostala jeho hororvo-komická scénka na vozíčku. Skvěle ho pak doplňovala Julia Roberts, které to opět slušelo. Naopak mi vadila překombinovanost, která občas až hraničila s nepřehledností. Každopádně další výborný Donnerův počin. 80% ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé jak moc se za posledních deset let změnilo vnímání konspiračních teorií. Věřím že v době natáčení měl být Mel Gibson za jasného sympaťáka, byť i jako politování hodného cvoka. Kdežto teď, v době post-faktické, kdy Trump, ruští hackeři a důchodkyně na sociálních sítích řádí s hoaxy jak černá ruka? No už není tak snadné mu fandit... Ale tak co, pořád je to slušně natočený thriller, Donner na ně měl talent. A vidět božského Patricka Stewarta jako bezskrupulózního parchanta je docela zábavná změna 7/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson i Julia Roberts mají minimálně jedno společné - Spiknutí je můj nejoblíbenější film, který natočili. Tak senzačně sehranou hvězdnou dvojici uvidíte málokdy a málokde. Spiknutí je bezchybná směsice komedie, thrilleru, akce i romantiky, které nechybí nic. Poctivá Donnerova režie je lahůdka jako vystřižená z let osmdesátých, úvodní titulková sekvence s taxíkem projíždějícím městem upomíná na Scorseseho Taxikáře, Patrick Stewart je slizoun k (ne)pohledání, nezapomenutelná scéna mučení vodou mě permanentně děsí, "útěk" s vozíčkem zase tak nějak zvrhle baví... No a k tomu všemu hraje ze všech Burwellových soundtracků ten nejlepší. Dávám pět čistočistě stoprocentních hvězd a nahoru zvedám i palce na nohou. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorom v plnej miere vidno herecke (ne)kvality Mela Gibona, avsak jeho velku charizmu, ktora paranoidnospikleneckemu Jerrymu dodava to, co v 21.storoci na Gibsonovych postavach vidiet len zriedka. Sprisahanie je klasicky thriller, kde tvorcom je sumafuk, ze to cele akosi nemal logiku, co je vlastne dominantnym rysom velkej vacsiny takychto filmov z 90.tych rokov. Hlavne, ze tam hra Gibson a Julia Roberts...celkom chapem, ze sa Donnerovi po tomto filme uz nejako velmi do tocenia noveho materialu nechcelo. Ked je raz latka vycerpana, len tazko sa to zmeni... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Jerryho licenci pro taxi vydal Raffi Paloulian, přítel scénáristy Briana Helgelanda. Objevil se i ve filmu jako statista. (fannah)
  • Režisér Richard Donner se objevil v úvodu filmu jako jeden ze zákazníků taxikáře Jerryho. (fannah)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama