Reklama

Reklama

Britt Reid je synem Jamese Reida, vydavatele novin Los Angeles Daily Sentinel. James jednoho dne zemře na alergickou reakci na včelí bodnutí. Po Jamesově pohřbu se Britt seznámí s mužem jménem Kato, což byl Jamesův zaměstnanec, automechanik a přítel, který ovládá bojové umění a učiní z něj svého asistenta. Britt a Kato se rychle stanou nejlepšími přáteli a společně se opijí. Oba se shodnou, že Jamese nenáviděli. Navštíví hřbitov, aby usekli hlavu Jamesově pamětní soše. To také udělají. Britt vidí, jak nějací zloději přepadnou muže se ženou. Když se je pokusí zastavit, zmlátí ho. Naštěstí ho Kato zahlédne a pomůže mu. Britt přesvědčí Kata, aby se z nich stali superhrdinové, kteří budou chránit město před zločinem. Britt si začne říkat Zelený sršeň. V boji se zločinem jim zdatně pomáhá i nově najatá sekretářka Lenore. Kato sestrojí auto vybavené několika kulomety a dalšími zbraněmi. Obrněnému autu začnou říkat Černá kráska a bojují s ním proti všem zločincům... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 059)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Od Zeleného sršně jsem dopředu nic neočekával a už trailery mě moc nenadchly a nakonec jsem rád, protože nemám důvod být zklamán. Film mě nejvíce iritoval tím opakovaným sebeshazováním a jinak můj vcelku oblíbený herec Seth Rogen se do role Horneta vůbec nehodil. Jay Chou dobrá volba, Cameron Diaz nic moc volba a hlavní záporák docela oka, ale místo něho bych si klidně dokázal představit Franca, který se ve filmu na chvíli mihne. Akce je dost, místy moc překombinovaná a někdy ruší lacině vypadající triky, ale to jen někdy. Najde se opět i dost dobrých nápadů, které Gondry umí. 5/10. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Asi jsem byla na jiném filmu, než většina lidí zde. Já jsem si teda užila parádní akci v nadupaných kárách a zvolila si svého učitele bojových umění. Bože jak já bych chtěla aby mě učil :-) Šílený zelený sršeň je plný vtipů, hlášek a flashek ve tvaru suši. Hlavní postava je vyšinutý egocentrický boháč a hlavní záporák šílenec ze kterého nejde vůbec strach, pokud nepoužije svou dvoujhlavňovou pistoli. Dávám jasných pět a určitě se mi do paměti vryjou dvě nezapomenutelné scény: bitva v obývacím pokoji (fotbálek, buráky, brnění, plazma) a útok na záporáka z kolečkama od židle :-) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Gondryho sršní snímek s vypasenou vizáží má návyky včely - jednou píchne a chcípne.. Zatímco mediální magnát tatínek byl "a bit of dick", jeho nesympatický milionářský synek je to samé, ale "huge" a já si jen celou dobu přál, aby na něho překvapivě nevýrazný Herr Waltz vylil ze svého domíchávače dvě tuny Biolitu.. V rámci žánru jsem ochoten přimhouřit oko nad tím, že by postava Seth Neerotogena byla dávno v důchodu, než by nevěrný sidekick (tchajwanský DiCaprio?) vyrobil všechna ta udělátka, že jsem dostal alergii na frázi "Let´s roll!" a že C.Diaz vypadala poněkud vyžile a to až tak, že by bez make-upu mohla strašit děti na skautské stezce odvahy, ale co neodpustím je to, že ač hravý a nápady hýřící, nedokázal Gondry najít potřebnou rovnováhu mezi komičnem a dramatem a naservíroval, i díky sebestřednému scénáři hlavního představitele, lehce zapomenutelný komiksový dýchánek s marnou snahou o jakousi stylovost. Jinak jako od přírody starostlivý člověk začínám mít obavy, aby si nějaký poblázněný mládežník pod vlivem filmů jako Kick-Ass, Hanna, či Green Hornet nespíchl na maminčiném šicím stroji přiléhavý kostým a se Zorrovou škraboškou nevběhl šířit dobro a spravedlnost do bytu dealera pervitinu ze sousedství. Do pár vteřin by jeho nerozvážný mozek mohla navštívit baseballová pálka a nebo přímo "Full Metal Jacket" (tím teď nemyslím ten Stanleyho film) a ani by mu dotyčným orgánem nestačila projít myšlenka, že neprůstřelným hrdinům kvete pšenka jen na filmovém plátně, či v komiksových sešitech.. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím ten komerční a vychvalovaný blivajz zvaný 3D, který je dnes pomalu každému filmu bez větší podstaty nucen, dostanu přestřelenou komedii, která s trochou nadhledu jednoduše pobaví. Nejlepší postavou je každopádně Kato (Chou), Chudnofsky (Waltz) a Franco ve své mini roli. Rogen z toho naopak dělá až moc velkou frašku, která to komiksové téma spíše pohřbívala a snímek pak připomíná parodii na komisaře Clouseaua. Postava sekretářky - důchodkyně (Diaz) filmu zase dodává nadbytečnou (sex)romantickou rovinu, která navíc stejně nikam nesměřuje. Možná je lepší, že to bylo celé pojaté jako komedie, protože Rogen by nikdy vážnou roli temného mstitele nezahrál nebo bych mu to prostě nikdy neuvěřil. Na Kick-Ass to sice nemá, ale i tak je to pohodová akční jízda, která má svoje silné momenty a zajímavě natočené scény. Jako komiksová adaptace to bude nejspíše epic fail, ale jako parodie na hrdiny to má občas dobrý koule. Díky úžasnému 3D crapu, který mě však s**l po celou dobu filmu, nakonec trochu ubírám a dávám zasloužených (6/10). Kato rulez, 3D sux! ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Wanna see something cool? Kreativec z Versailles odolal hollywoodské mašinerii a na losangeleskou superhrdinskou storku osobitě narouboval rozpustilou bromanci (vznikla tedy HEROMANCE?:), prvky grotesky (potyčka Kata s Brittem se sem dostala z jiného, chaplinovského věku) i čirou komediální improvizaci. Chválím. Hornetovi pak možná trochu chybí tempo a tah na bránu, ale jaký jiný výsledek můžete chtít od párty za 120 miliónů, kterou natáčení Sršně bezpochyby bylo? Plusík za (sur)reálný pohled na americkou žurnalistiku, lovce Židů Waltze, na kterého plyn neplatí (I am ungaseable!) a výjimečně neotravnou Diaz (nechtěl bych ale vidět účty za botox, na její místo by mnohem lépe pasovala taková Blake Lively nebo Melanie Laurent). Zabavilo. 70% ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Na konci roku 2008 byl volbou pro režisérskou stoličku - a zároveň roli Kata (Jay Chou) - Stephen Chow. Tvůrčí rozpory však nakonec zapříčinily jeho odchod z projektu, i když coby s hercem s ním bylo nějaký čas počítáno i po příchodu režiséra Michela Gondryho. (Caszidy)
  • Asijská popová hvězda Jay Chou dostal roli Kata po videokonferenci se Sethem Rogenem. Byl pozván na kamerové zkoušky, ale tvůrci dlouho nevěděli, že je v Asii slavným zpěvákem. (c.tucker)
  • Benjamin Chudnofsky (Christoph Waltz) má na ruce stejné hodinky (Hamilton Ventura) jako agenti v sérii Muži v černém. (misa1989)

Související novinky

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

03.07.2013

Tak to asi není představa, kterou by s producenty ze Sony a firmy Naughty Dog sdílelo mnoho fanoušků. Ti si v roli videoherního lovce pokladů Nathana Drakea odjakživa představovali Nathana Filliona.… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

23.02.2011

Michel Gondry, jeden z nejosobitějších současných režisérů, dokázal Zeleným sršněm, že dokáže svůj originální rukopis odstavit na vedlejší kolej a natočit zcela standardní „hollywood“. Máme jej ale… (více)

Reklama

Reklama