Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Dont 

všechny recenze uživatele

Film prakticky bez mužů, asi hlavně pro ženské publikum, ale nemůžu říct, že bych byl zklamaný. Eva Green tradičně skvělá jako oblíbená vychovatelka, ale v dobrém světle se ukázaly i některé mladé herečky, zejména María Valverde a Juno Temple. To vyústění celého příběhu nové španělské spolužačky mělo skutečné grády, kvituju způsob, jakým se s tím Jordan Scott vypořádala. Dovedu si představit, že nemalou část hlavně mužského publika by tenhle snímek asi příliš neoslovil, dokonce možná i nudil. No, můj případ to nebyl, zasloužené čtyři hvězdy. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1229. hodnocený film: Jáká to náhoda, že právě představitelka slečny G., tedy Eva Green je moje oblíbená herečka podle mě se řadí i mezi nejkrásnější ženy světa. Rozhodně se jedná o zajímavý film, kdy tahle dáma, která má očividně v oblibě své chráněnkyně natolik, že jsou pro ni vším a jejich trénování je jejím jediným smyslem života. Co se však stane, když do spolku sportovkyň, které trénuje, přijde španělská dívka z vyšších kruhů, do které se slečna G. zamiluje a její tým to nese hodně nelibě. Mladou dívku pronásledují na každém kroku, ubližují jí a když ji bijí natolik, že jí jde o život, slečna G. místo pomoci ji chladnokrevně nepodá pomocnou ruku a nese velkou vinu na její smrti, to když jí nepodá malou lahvičku, která dívce pomáhala v dýchání. Dívky se pak k samotné slečně G., jimi kdysi milované ženě, otočí zády a odejdou z jejícho družstva. Film by mohl dosáhnout až na 5*, ale k pomyslnému kroku na vrchol mu zbývá větší nátlak na diváka. Chybí tam trocha napětí, více dialogů a dokonce i více prostoru Evě Green, která pro mě znamená skutečný herecký skvost. Bylo to o fous... 5* ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hlavní devizou tohodle filmu je Eva Green. Na plakátě vypadá dost sebevědomě, ale ve skutečnosti je to psychicky příšerně nevyrovnaná osoba, jejíž postava se v průběhu celého filmu naprosto brutálně vyvíjí. Eva Green byl taky hlavní důvod, proč jsem do filmu šel. Jinak to je vesměs ženskej film, protože tam nehraje snad jedinej chlap. Ale musím říct, jako chlap, že se to zkouknout dalo. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Film Trhliny mě nijak zvlášť neuchvátil, možná jen tím, že jsem od něho očekávala zázraky, ale ty se nakonec nekonaly. Hlavní role velmi pěkně zahraná, ovšem téma dívčí školy skýtalo mnoho míst, kdy se prakticky nic nedělo a jen jsem čekala, kdy už se to pohne, ta místa nešla ani nějak prorozjímat čímsi hlubším. Knihu jsem nečetla a možná v ní by se dala najít náplň pro ona inkriminovaná místa a narážky, které nebyly nijak dotažené jako rozdílnost náboženství mezi nově příchozí a ostatními, čili úplně zbytečné. Ve většině případů bývá lepší nejdřív vidět film a pak přečíst knihu, v opačném pořadí bývám pravidelně zklamaná, tenhle film mě dokázal zklamat i bez předchozí četby a rozhodně podruhé už se na něj nepodívám, ke knize bych se nechala přemluvit. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Problém nebyl v tom, že by Miss G byla lesbická, problém byl v tom, že byla vyšinutá. Zdánlivě dodávala holkám sebevědomí, přitom je však k sobě poutala nezdravou vazbou a manipulovala s nimi. Eva Green byla ve své roli fascinující – chvílemi nádherná, chvílemi odporná. Nechtěla bych se ocitnout v jejím silovém poli. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Hudbu k filmu složil Javier Navarrete, mimo jiné autor hudby k Faunovu labyrintu. (ČSFD)
  • Natáčelo se převážně v Irsku od 5.2008. (ČSFD)
  • Scenár bol napísaný podľa rovnomenného románu Sheily Kohlerovej z roku 1999. (Arsenal83)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama