Reklama

Reklama

Bláznivá střela - Amerika v ohrožení

  • USA An American Carol (více)
Trailer
USA, 2008, 83 min

Bláznivá střela – Amerika v ohrožení je komickým převyprávěním klasické pohádky Vánoční koleda, ovšem s tím rozdílem, že namísto Ebenezera Vydřigroše se v hlavní roli objeví cynický anti-americký filmař Michael Malone. Ten se vydá na křížovou výpravu s cílem zrušit Den Nezávislosti, přičemž jeho zbraní je jeho nejnovější filmové dílo nazvané Chcípněte, vy americká prasata. V onen svátek, 4. července, ho však navštíví tři duchové, kteří se mu namísto Vánoc snaží ukázat význam Dne Nezávislosti.
Režisér této taškařice, David Zucker, je známý jako mistr filmových parodií (Bláznivá střela, Scary movie, Připoutejte se, prosím). Ve filmu si zahráli Kevin Farley, Kelsey Grammer, Jon Voight, Leslie Nielsen, Bill O’ Reilly, Dennis Hopper a James Woods. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Úroveň vtipů je bohužel nevyvážená, ale to je to jediné špatné (teda, ještě ten dementní českej název), co se o téhle šílenosti dá říct. Jinak je to úžasně bláznivá parodická směs skečů, co si dělá prdel z levičáků, pacifistů a Ameriky samotné (a to dost kriticky, ale to většině zdejších hodnotitelů zjevně uteklo). To máte tak, posmívat se v dnešním světě levičákům, to je jako kopat do postiženýho dítěte: víte, že se to nemá, ale je to děsná sranda. A tenhle film na to pravidlo kašle a pere to do nich zhusta - a to mě zatraceně těší. Klidně se mohlo přitvrdit. Není to v módě, přijít a tvrdit, že na USA je i něco dobrýho - a právě tomu (a naprostému nepochopení tématu) přičítám zdejší hodnocení. Oblíbené scény: "Co je demostrace?" "V tomhle případě to, že studenti ukazují, kolik toho nevědí, tím, že to opakují nahlas." a geniální video s radikálními křesťany. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

No s předchozími díly se tento film nedá srovnávat. Žádný děj a hlavně strašně zmatený příběh, který je opravdu o ničem. Celkový dojem z filmu je hodně špatný a vtípky stojí také za prd. Kdyby tam hrál Leslie Nielsen hlavní roli a dělal svoje vtípky, tak tak jak to umí určitě bych hodnocení zvedl. Ale bohužel nehrál a to mě mrzelo, protože s tímto hercem jsou skvělé komedie.. 2/10 = 25% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Parodie, která si tentokrát bere na mušku amerického kontroverzního dokumentaristu Michaela Moorea (tvůrci rafinovaně jméno raději pozměnili na méně provokativní Michael Malone), funguje dokud se drží svého původního plánu - a tím je ostrá kritika americké politiky. Zpočátku jsou vtipy dobře cílené, ale to celý film nevydrží a parodie chce do skromné minutáže pomalu vecpat celé dějiny Ameriky prostřednictvím duchů známých historických postav, jako jsou J.F.K, generál Patton nebo prezident George Washington, a tady film ztrácí na své údernosti. Počáteční nápad tvůrců, jež spočíval v angažování oscarového dokumentaristy s antiamerickými názory samotným Talibánem, aby pro něj natočil film propagující terorismus, totiž skýtal větší možnosti, než které tvůrci využily. A je to škoda, protože představitel parodovaného režiséra Kevin Farley je své skutečné předloze velmi podobný (na rozdíl třeba od Hitlera, který se tu také objeví a spolu s ním i skutečná Paris Hilton), ale tvůrci si to napůl cesty rozmysleli a v rámci zachování politické korektnosti, a zjevně opěvovaného patriotismu, film vyznívá rozpačitě. ()

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza a děs. Zajímalo by mě, kde je v tom ta inteligentní satira, ať už pacifistická, nebo konzervativní. Je zajímavé, že jsou si oba tábory jisté, že je vyznění filmu na jejich straně a nadšeně to kvitují. Aniž by si ovšem uvědomily, že se tím chytly do stejné pasti naivity a zaslepenosti, ze které obviňují své názorové protivníky. Čtvrtý díl Bláznivé střely žádnou myšlenku nemá. Scénář se otírá o všechno a Michael Moore má jen tu smůlu, že se přiživuje na jeho popularitě. Takže ne, tohle není ani výsměch opozici bývalého prezidenta Busche, ani přemrštěná reflexe ultra patriotistické Ameriky, to je ryzí odpad s asi třemi vtipy a tunou rozpačitých trapných rádoby fórků. David Zucker po Scary Movie 3 & 4 definitivně ztratil glanc. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Pochopil jsem do jakého terče se snažil David Zucker zamířit, ale rozhodně umí střílet lépe!?!?!? Možná mít v občanském průkazu jako státní občanství uvedeno americké, ale našinec není cizinec. Česká teta jejíž gynekolog sídlí v Růžové zahradě zkrátka není cílovou skupinou pro v několika případech celkem trefné vtípky......no schválně, zastavte na ulici deset lidí a kolik jich bude vědět kdo nebo co je to Michael Moore!?!?! A když už jsme u naší malé pivní republičky, tak sarkasticky tleskám distributorům parazitujícím na nedotknutelné značce "Naked gun"......pánové, jak by trefně poznamenal Zdeněk Pohlreich, vyndejte si hlavy z prdelí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Podľa dátumu na náhrobku sa Michael Malone (Kevin P. Farley) narodil 20. apríla 1952. V ten istý deň, akurát v roku 1889, sa narodil aj Adolf Hitler. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama