Reklama

Reklama

Na cestě

(seriál)
Česko, (2006–2022), 255 h 19 min (Minutáž: 25–30 min)

Režie:

Jaromír Marek, Jiří Diarmaid Novák, Otto Kallus, Jana Počtová, Mojmír Kučera, Jana Boršková (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(587)

Obsahy(1)

Na cestě s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem. (Česká televize)

Recenze uživatele ABLABLABLA k tomuto seriálu (3)

Na cestě po El Quiché (2009) (S06E22) 

Krásné cestování po kraji Guatemaly, kdy mě nejvíce zaujaly samozřejmě poměry ve společnosti. Krásné bylo, jak prodávali na tržišti kameny v pytlíku :) A teda jestli té paní bylo 35, a měla už 8 dětí a byla babičkou, tak jako drsné no... ()

Na cestě po středním Fidži (2009) (S08E11) 

Tento díl mě zatím oslovil nejvíce, z těch málo, co jsem zatím viděla. Fidži má krásnou krajinu a velmi se mi líbil pozemní hokej, s tím, že stejně nikdo nedá gol na tomto povrchu:) Také je zajímavé, jak se zde udržuje "strach" ze starých božstev i přestože zde panuje především křesťanství. ()

Na cestě po severu Černé Hory (2009) (S08E12) 

Na tento díl jsem se těšila, jelikož v Černé hoře jsem byla, ale v té středomořské části a u Skadarského jezera, takže jsem neměla šanci navštívit sever. Díl byl trošku horší než jsem čekala. Myslela jsem že uvidím krásné hory, ale těch tam bylo poskromnu. Za to jsem mohla vidět typické zvyky a předměty, jídlo atd... Trochu mě mrzelo, že se z velké části zabýval muslimskými obyvateli a jejich náboženstvím. Jinak jsem spokojena a teda ten zvyk roznášet kousky berana po celé vesnici..... nechtěla bych :) ale bylo to milé. ()

Reklama

Reklama