Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 1

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (622)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Komerční znásilnění kultovní hororový série - který radši ani nemělo vzniknout - zachraňuje snad jen výborná hudba, kostýmy a solidní efekty. Tvůrci se spolíhali na lekačky, který jsou jasně předvídatelný, ale díky rázným decibelům se člověk i sem tam lekne. Ty 2* tomu nakonec dám, ale i remake Pátku třináctého mě zaujmul mnohem víc. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neočekávané se stalo Očekávaným! Pro mně tohle byla Bomba jako Prase!! Quantum Vydařených Lekaček, Spousty Kvalitního Gore.. Jízda jako Prase od začátku do KOnce.. Můj malý bratranec, který má 13 se dočista Posral!! Jednu hvězdu Ubírám,, Že Fredy už není Fredým.. šlo poznat, že to není Englund.. Ale já si pustil film v Domnění, že se budu Bavit.. a bavil jsem se Nadmíru! ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pokud by se to nejmenovalo NoES, možná bych dal tři hvězdy, takhle jsem pěkně nasranej a musím se přemáhat, abych dal aspoň ty dvě. No nebudu úplně krutej, ale bohužel, tohle dnes předběhne pomalu každej druhej slasher. Pro mě je toto trapná vykrádačka jměna, které se v původní sérii vyšplhalo na level, jež se pyšnil úplně jinou sadařinou. 40% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vsichni tady na to sice kydaj hnuj, ale me se to libilo. Je to remake jednicky, coz znamena, ze tu je spousta scen skoro do detailu okopirovana, ale po pravde receno, ne tak pusobiva jako v originalu. Nicmene film de i trochu vlastni cestou, legendu o Freddym podava lehce jinym stylem a ackoliv mi vyhovovalo spis puvodni vysvetleni, ani tohle neni spatny. No a je tu i par hororovejch scen, ktery v originalu videt nebyli. Takze co se tyce pribehu v pohode, atmosfera taky povedena a Bayer umi udelat nejaky to napeti nebo lekacku, pripadne i nejakou tu brutalitku. Trosku problem je s hercema, ty jsou vam v podstate ukradeny a je to takova sebranka divnejch blbecku. Dalsi drobnej problem je, ze zatimco v originale clovek kolikrat vahal, jestli je tohle sen nebo skutecnost, tady to uhadnete behem sekundy. Nicmene kamen urazu je ale samotnej Freddy, nejde ani tak o to, ze Englund je neprekonatelnej, precejen Haley je solidni uchylacek a na roli se hodi, navic to tvurci dobre vyvazili, takze ackoliv to je zabijak, pred kterym se clovek musi mit na pozoru, zaroven neopomene ani hlaskovat. Problem je jinde, jednak ty Freddyho hlasky vypadaj jak kdyby je ani nerikal on, proste vidite jak Freddy jde nekoho rozsekat a do toho misto hudebniho podkresu se poustej hlasky. Ono je to taky zpusobeny tim, ze mu neni moc casto videt do xichtu. No a druhej, zavaznejsi problem, je maska. Ta je totiz silne mimo, je mi jasny, ze to chteli udelat radne nechutny a prekonat original, jenze vysledek vypada spis jak nejakej mimozemstan, kde se navic uplne ztraci Haleyho charisma. Nicmene tech 90 minut sem se dobre bavil a i kdyz jsem se nebal, coz ostatne ani u puvodniho filmu, atmosfera byla solidni, tak nevidim duvod, proc nedat slusny hodnoceni. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Remake Noční můry v Elm Street selhává téměř ve všech oblastech. Tou stěžejní je asi Freddy Krueger, který se díky nevhodným úpravám změnil z charakterního vraha v tuctovou figurku s opičím obličejem. Volba masky, která má nejspíše směřovat k větší realičnosti postavy, se již od prvního Freddyho zjevení na scéně, ukazuje jako nevhodná. Nejenže působí směšně, ale zároveň postrádá snadno zapamatovatelné rysy. Z Kruegera se tak stává psychopaticky šeptající figurka, ze které si zapamatujeme tak maximálně pruhovaný svetr. Nepovedené jsou i scénáristické zásahy do vrahova charakteru, které opět vedou spíše k průměrnosti, než k odbočení od rutiny a tedy i logicky větší zajímavosti postavy. Kosmetickými zákroky prošel i vzhled filmu, který se oprostil od veškeré špinavosti a působí čistým, ba až přehnaně nablýskaným dojmem. Tuto změnu lze vypozorovat jak na samotných postavách, tak i na většině lokací (třeba bělostná škola má k přirozenosti hodně daleko). Domnívám se, že tím se tvůrci snaží současnou generaci varovat před světem plným pozlátka, do kterého s nadšením směřují, či se v něm již nachází. Ani ve vysněném životě totiž nejste před Freddym Kruegerem, ba zlem jako takovým, chráněni. Druhou možností samozřejmě je, že se jedná o pouhou módní záležitost. Podobnou očistu totiž můžeme sledovat u většiny současných mládežnických hororových snímků. Nijak nevadí, že nová Noční můra notně zaostává za originálem, větším problémem je, že jej ani nijak nedoplňuje ani neaktualizuje, čímž se stává naprosto zbytečným snímkem. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Propagační materiály k filmu byly rozváženy pod názvem „Back Scratch". (Langy10)
  • Fredyho hlas byl pozměněn v postprodukci, údajně aby mu dodal „nadpřirozenou kvalitu“. (HellFire)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 51. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama