Reklama

Reklama

Eso

(pořad)
Hudební
Česko, 1994, 59 min

Účinkují:

Michael Viktořík (moderátor), Tereza Pergnerová (moderátor), Vítek Havliš (moderátor), Martin Kocián (moderátor), Aleš Lehký (moderátor), Václav Jelínek (moderátor), David Škach (moderátor) (více)

Obsahy(1)

Pořád zabývající se populární hudbou, v němž každý týden uvidíte 11 videoklipů. Jejich pořadí v žebříčku můžou ovlivnit pouze diváci svým hlasováním. V každém díle také vystupuje host nebo hosté z hudební branže. (Pumiiix)

Recenze (240)

Kindernay 

všechny recenze uživatele

Eso jsem měl vždycky mnohem radši než Medůzu a to hlavně kvůli videoklipům , který v něm byly, v Medůze byl ten výběr přece jenom trochu jinej, ale jinak byly u Esa velký rozdíly mezi moderátory.. nejlepší byla určitě Tereza Pergnerová a samozřejmě Leoš Mareš, s těmi ostatními, jako třeba Zoombie nebo Yemi to nebylo ono.. každopádně bezkonkurenčně nejlepší hitparáda, která se u nás vysílala byly Megahity s Martinem Stratílkem, které se vysílaly na Galaxii. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Další nostalgická záležitost mého dětství. S Terezou Pergnerovou to byla docela sranda a vzhledem k tomu, že jsem v dětském věku ještě nebyla hudebně vyhraněná, tak mě to docela bavilo sledovat. Jakmile se objevil Mareš (v té době ještě "pán kožichů"), přestalo mě to bavit a Eso u mě upadlo do zapomnění. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Obtížně to hodnotit, přesto se pokusím. Objektivně je úroveň hodně nevalná, nicméně ve své době šlo téměř o kult. Eso znal každý, včetně mých rodičů, kteří se na to nedívali. Jako hudební pořad to nebylo nic moc, na to byly i v tehdejší televizi jiné a lepší. Přesto svým novým a tehdy neokoukaným formátem dokázalo zaujmout a podílet se na tvorbě hudební scény u nás. Jestli to bylo dobře či ne, už ovšem není předmětem tohoto hodnocení. ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem na pop a disko, kterým to v Esu jen hýřilo, našel jsem tam některé videoklipy, které stály za skouknutí od skupiny Aerowsmith, Twenty fou seven, od Landy Přízraky nebo už Jarošovský pivovar či od skupiny Premier: Hrobař. Dnes si svou hudbu vynahrazuju na rádiu Beat každou neděli v pořadu Hard and heavy. ()

Razzor_82 odpad!

všechny recenze uživatele

Čágo Bélo šílenci! Zdraví vás Terezka na piku co to pořádně nakopne! Doutnajicí moderátorka plná energie, která háže rukama jak americkej rapper. Nostalgický výtěr z hudební branže. Přehled homofóbních a dementních seskupení jako Backshit Boys, Kelly Debily, Lunátic, DJ Bobek, Burizón, Tea Boys, N´Sick a podobného odpadu. Ještě, že jsem tehdy poslouchal pořádnou hudbu jako je Metallica, G´Roses nebo Ozzyho Osbourna! 0/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Nejdéle pořad moderoval Leoš Mareš, který se v roli moderátora objevoval v letech 2004 až 2009. (Limetka_M)
  • Eso bylo tak populární, že to nejlepší z hitparády vycházelo jako kazeta nebo CD ve formě kompilace nazvané „Čágo belo šílenci!“ Celkem vyšlo neuvěřitelných 30 pokračování. Ještě více dílů měla druhá „alternativnější“ řada nazvaná „Čágo belo tekno!“ (později pouze „Tekno!“) zaměřená na elektronickou muziku. Řada byla ukončena na čísle 70 a samotné vysílání Esa přežila o 5 let. [Zdroj: plzenoviny.cz] (Duoscop)
  • Eso je jedním z nejdéle vysílaných pořadů TV Nova. První jeho epizoda byla uvedena již druhý den vysílání televize. Za tu dobu se na pozici moderátora vystřídali postupně Michael Viktořík, Tereza Pergnerová, Yemi A.D., Vítek Havliš, Rebeka Partyšová, skupina Lunetic, skupina Zoombie a Leoš Mareš. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama