Reklama

Reklama

VOD (1)

Rok 117 našeho letopočtu. Římské impérium se rozprostírá od Egypta k Španělsku, na východě sahá až k Černému moři. Jen v severní Británii se nedaří dobýt území obývané divokým a krutým kmenem Piktů, bojujících proti organizovaným římským jednotkám partyzánskými metodami. Quintus (Michael Fassbender), který jako jediný přežil piktský útok na římskou pevnost, táhne spolu s legendární Devátou Legií pod vedením generála Virila (Dominic West) na sever, aby splnili jasně znějící rozkaz – sprovodit Pikty ze světa a zničit jejich vůdce Gorlacona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (859)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh jedné římské čety, který se ztratil v závanu historie. Příliš se o tom neví, ale tvůrci si s tím pohráli docela schopně. Vůbec mi to nevadilo, právě naopak. Takových filmů se totiž na světě moc netočí. Centurion je tak kouskem, který když jsem zahlédl, okamžitě jsem se na něj těšil. Škoda jen hodnocení, které tu tento film dostal. Já tyhle historické kousky s parádní efektní akcí miluju. A když té akce je dostatek, nemá cenu si tu dál stěžovat. Tenhle film je prostě akční paráda, která sice čerpá příběhově z historie málo, ale na druhou stranu nabídne pohled do skoro 2 tisíce let staré doby, a to se tvůrcům podle mě povedlo naprosto dokonale. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kéž by takhle nějak vypadal BRAN MAK MORN. Syrová, válečná řežba. Marshall má své rezervy a měl by se hlavně naučit stříhat a přechody mezi určitými scénami taky nejsou úplně košer, ale umí vykreslit parádní atmosféru plnou války a krve. Obsazení je znamenité. Výborný, správňácký Michael Fassbender je vyvažován němou divoškou s ďábelskou tváří Olgy Kurylenko. A Dominic West, i když se tam moc neohřál potěšil. Málem bych zapoměl, Eskheriho hudba se povedla na jedničku. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale za sebe musím říct, že tohle je pro mě nejnudnější Marshall. Kdybych se chtěl pokoušet o nějaké objektivnější zhodnocení, dostal bych se nejspíš někam k sedmi bodům z deseti ... no s mým nepěkným vztahem k historickým filmům (historicky přesným i nepřesným) se přes 50 % nepřehoupnu. Centurion je podobně nablblý jako Doomsday, k jeho vlastní smůle se však bere citelně vážněji. Akční scény opět spíše nepřehledné, složené z mnoha detailních záběrů na odsekávané / letící / dopadající části lidského těla, celkový pohled na "bitevní pole" absentuje. Z té letošní nadílky drsných historických filmů vyhrává Valhalla Rising naprosto bezkonkurenčně ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jo, jo byla to tenkrát drsná doba. Ukrajinský fotomodelky vážící 40kg i s postelí nemilosrdně zabíjely stokilové a k boji perfektně vycvičené vojáky římských legií a v soubojích jeden na jednoho dokázaly vyhublé supermodelky ranama pěstí porážet i ty nejtvrdší leginářský generály. Ne, tohle bylo fakt směšný, aby nějaká vychrtlá nána naháněla strach dršnákům z legií. Líbilo se mě, jak Olgu navlíkli asi do třiceti kožichů, aby jí neodnes vítr a působila mohutně a dále jsem ocenil, že i když Olga má náhnět hrůzu na míle daleko a tváří se jako kyby si k obědu dávala grilovanej penis s hranolkama, má krásně vyfoukaný vlásky, aby byla pořád fešanda. Ale jo, ideální pro holky, kteří se čerstvě naserou na svýho drahýho, ideální pro kluky, kteří se rádi smějou. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kurylenkovic Olinka konečně našla ideální polohu!! Hraje citlivou dívku s vyříznutým jazykem a tak má ve scénáři jen: "Ječet, vrčet, hrozivě koulet očima a tvářit se, jako bys měla v prdeli kolík". Naprosto sqělé využití jejího kompletního nehereckého potenciálu! Bravo! Jinak film je to samozřejmě plytký, bez hlubšího poselství, stavějící na tolik diskutovaných křehkých základech povrchní zábavy mas, psychologie postav se dotýká pouze okrajově a se zřejmou lhostejností, herci a Olinka se kvůli zcela laxní a nebojím se říct kognitivně - simplexní práci režiséra nestačili pořádně položit do svých partů a vyjádřit tak vnitřní rozervanost a emocionální nestabilitu jednotlivých charakterů, a to ani nemluvím o infantilně naivním scénáři, zcela insitní kameře a diletantské interpretaci historických faktů! A představte si, nejdelší souvislý statický záběr kamery do jednoho bodu má pouhých, absolutně insuficientních 23 vteřin!!! HNUS! ()

Galerie (58)

Zajímavosti (20)

  • Natáčení filmu probíhalo ve Skotsku a v Anglii. Také v studiích Shepperton a Pinewood. (topr harley)
  • Po pozření muchomůrky zelené dojde k prvním příznakům otravy po 8 až 48 hodinách. Smrt během několika minut je tudíž nesmyslem. (Hal_Moore)
  • Herec Dimitri Leonidas má priezvisko totožné s menom svojej postavy, Grékom Leonidasom. Je to tiež meno slávneho spartského kráľa, ktorý padol v bitke pri Thermopylách proti perzskej presile, a ktorého si vo filme 300 (2006) zahral Gerard Butler. (BlackTom)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

30.03.2011

Skotský béčkař, od něhož jsme naposledy viděli (pseudo)historickou řezničinu Centurion, dlouho snil o celovečerním remaku kultovního seriálu Profesionálové. To už neplatí. Film se pořád připravuje,… (více)

Jana Eyrová jako gotický horor

Jana Eyrová jako gotický horor

23.11.2009

Ano, všechno teď bude goth a emo. 260 miliónů za první víkend je 260 miliónů za první víkend (vy víte, o kterém filmu je řeč). Dokonce i klasika Charlotte Brontëové bude v nové filmové adaptaci… (více)

Reklama

Reklama