Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (527)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si to, Jack Black nepřišel léčit rakovinu, ale bavit lidi. Nemá k tomu tisíce efektů jako Michael Bay, ale celkem zajímavé nápady a svůj osobitý humor, který nemusí každému sedět a není to přesně můj styl. Nicméně kdo si pustí jeho film, ví, do čeho jde a v tomto případě to i dostane. V Gulliverových cestách se mu povedlo poskládat dobrý herecký tým (jedna ze silných stránek snímku), napsat děj, který má hlavu a patu a byl na světě průměrné dílo, které nemůže překvapit, ale ani příliš zklamat. Škoda jen toho agitačního tanečku na závěr. 50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jelikož nechci omylem zašlápnout nějakého liliputa, tak se v budoucnu vyhnu bermudskému trojúhelníku, abych se nepropadl někam, kde mi ukrutně naloží nejstatečnější liliputský podgenerál Edward Edwardian. Mám sice výškovou převahu asi 188 cm, ale s tímhle zuřivě zábavným týpkem se rozhodně nechci dostat do konfliktu. Kromě vynikajícího Edwarda jsem však viděl pouze lehce zábavý průměr, při kterém dostala klasika solidní nakládačku, ale z té se jistě čase vzpamatuje. Důvod pro nějakou budoucí opětovnou návštěvu Liliputánie jsem však nenalezl, protože ani Black netrdloval zase tak blízko hranice svých bavičských schopností. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Jack Black je třída. Nedělá blbce z ostatních, ale sám ze sebe a já mu to žeru. Taková (ne)normální rodinná komedie, která pobaví, je velmi in a vizuálně také není k zahození. Jack Black jako „King Kong“ nebo jako panenka Barbie nemá chybu! A co teprve divadelní ztvárnění Star Wars a Titanicu, nebo koncert KISS. Podobných odkazů je zde nespočet. A potěšil i výběr písní, od již zmíněných KISS po Guns N‘ Roses. Ono celé je to v rockovém duchu. Ale nebýt těch mravokárných vsuvek, kdy otravná píseň zpívaná hlavními hrdiny přivede všechny na správnou cestu, mohlo by to být krapet lepší. "Gulliver, I am your father!" - "Noooo.." ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Průměr a opět stejné jako u Roku jedna. Co nekomedii* drží jsou neparadoxně** vedlejší postavy. Chris "IT CROWD"O' Dowd je jako arcipadouch skvělý a ten mě opravdu bavil. Osobně mě však udivuje proč Jack Black hraje stejnou postavu už asi 10 let. Osobně bych od něho čekal už něco jiného než zase rockovou nulu***. A ted k těm hvězdám> * - komedie má bavit ano, ale nečekejte řachandu ale jen dobrodružnou cestu k liliputům s nadhledem **> Jack Black mi už začíná mimo rockové komedie slušně vadit, protože vždy takový film zachraňují vedlejší postavy! *** - je také celé hodnocení. Na filmu je sice vidět plno peněz, ale třeba příběh na ostrově obrů se úplně odflákl a u liliputů se vymyslelo plno hloupých věcí (jako druhá strana co valčí, přetavení celého města na NY). Nenudil jsem se (překvapivě), ale také si nemyslím, že bych si film pustil znovu. ()

Beastmaster4 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost postrádající jakýkoliv smysl. Dle mého názoru film jenom zobrazuje idiotské chování Jacka Blacka, který svůj osobní styl vnucuje snad každé své roli. Není to vtipné a co hůř, není to ani napínavé nebo dobrodružné, jak by se na filmové pojetí díla Jonathana Swifta slušelo. Jeden z nejhorších blivajzů, který jsem tento rok bohužel shlédl. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Emily Blunt sa v jednom z rozhovorov priznala, že postava princeznej bola zatiaľ "najdievčenskejšia" rola v jej kariére. (Fabrinka)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. prosince 2010 v Los Angeles. (Varan)

Reklama

Reklama