Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po druhém a prvním filmu je tenhle mým třetím nejoblíbenějším z celé série. Clouseau opět řádí jako černá ruka a už úvodní návštěva blázince, kam (vrchní) inspektor dohnal nebohého Dreyfuse, dává tušit velké věci. Nejlepší na tomhle filmu je, že Peter Sellers prakticky nezmizí z obrazu (a když, tak ne na dlouho), gagů je požehnaně a scénář má v rukávu tak dokonalé trumfy, jako například vyšetřování v domě Fassbenderových, dobývání hradu nebo převlek za zubaře. Úvodní titulky jsou tradičně skvělé, o Manciniho hudbě nemluvě. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pohodená stará obálka, ktorá prežila strastiplnú cestu k adresátovi, tvorí ostrú hranicu medzi manželkou, ktorá v nej vidí neporiadok a manželom-filatelistom, pre ktorého je pokladom ťažko vyčísliteľnej ceny. Nazýva sa to cena záľuby. Séria filmov s inšpektorom Clousseauom, bondovky a vinnetuovky sú ako tá obálka a tiež tak nejako rozdeľujú ich divákov. Ja nie som fanúšik pinkpanteroviek, aj keď pripúšťam, že som sa na nich pred mnohými rokmi veľmi dobre zabával. I keď vtedy nebolo ťažké víťaziť nad sovietskymi vojnovými filmami, ani nad drámami zo života družstevníkov. Je zrejmé, že 99 % z hodnotených filmov už viackrát neuvidím, takže by nebolo korektné zahŕňať do hodnotenia nostalgické spomienky. Preto iba tri hviezdičky. Z toho najmenej jednu za záverečný boj s oblečením pri vyzliekacej scéne. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý film je stále vtipný, což je poměrně úspěšná skutečnost, vezmeme-li v potaz repetitivnost Sellersova humoru. Přestože si Sellers na finálovou podobu filmu veřejně stěžoval, po slabší první třetině filmu s takovým nuceným vtipem už propukne pravá zábava v podání klasické nemotornosti inspektora (vlastně už šéfinspektora) a závěrečná scéna s "infiltrací" hradu patří již od mého dětství mezi ty nejzapamatovatelnější scény Růžového Pantera vůbec. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Roztomilý Peter Sellers jako neschopný šéfinspektor Clouseau je likvidátorem všech jím způsobených potíží. Při atentátu přežije s telefonem v ruce díky vznášení se na umělém nafukovacímu hrbu svého převleku, na Octoberfestu bezelstně zlikviduje agenty mnoha zemí, kteří ho chtějí dostat. A také: "Jen jeden člověk na světě dokáže vytrhnout zdravý zub." Smršť Clouseauových gagů mne vždy dostane - "Bradla jsou má specialita". Trailer: http://www.sms.cz/film/ruzovy_panter_znovu_zasahuje/ukazka ()

sud 

všechny recenze uživatele

Clouseau a Dreyfus znovu zasahují a zárukou je jedno velké ujeté komediální peklo. V tomto díle se asi nejvíc z celé série vyřádil Herbert Lom, Peter Sellers samozřejmě také, ale to je jaksi mimochodem. Zajímavé je, že komisař Dreyfus je v každém díle jiný. Od zoufalce se dopracoval až k šílenému internacionálnímu zločinci fantomasovského formátu. Ze všech megavtipných scének u mě vyhrává ta na Oktoberfestu. Nakonec je příjemným spestřením nádherná Lesley-Anne Down. A navíc jsem měl štěstí vidět film se starým dabingem, který jej povušuje o třídu výš (Couseau je vrchol dabingového umění Stanislava Fišera - promiň Vinnetou, Rudolf Hrušínský coby Dreyfus a Lesley-Anne Down nadabovaná sexy hlasem Aleny Procházkové). 85%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno