Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Společně s povedenou Trojkou určitě středobod toho nejlepšího co v sérii vzniko. 4. díl je možná po dějové stránce zajímavější než na skečích postavená Trojka. Ale mě se líbí oba dva. -"Jsem zahradník Shork. -Co tady děláte? - Jsem zahradník. - Tak proč ste to neřekl hned?" O chvilku později.... - "Jak se jmenujete? - Shork. - Kuchař. - Zahradník. - ÁAAA tak už se nám to rýsuje". O ještě chvilku později.... "Tak včelař, který najednou nemůže mluvit. Kuchař, který si myslí že je zahradník." Tak tomuhle říkám tedy výslech podezřelých:) ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Z komediálního požitku u některých filmů prostě člověk vyroste. V dětství jsem tuhle sérii miloval, i když mě štvalo, že se v některých dílech navzdory názvu vůbec neobjevuje slavný drahokam. O čtvrtém dílu se někdy říká, že je nejlepší z celé série, já se ale u něj po těch letech už kdovíjak nebavil. Spíš mi připadá, že se jedná o sled gagů (byť někdy třeba i vtipných) spojených mizerným příběhem. Potěšil mě Omar Sharif, ale vyloženě mi nesedla ta „Bond girl“. (1 308.) ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pohodená stará obálka, ktorá prežila strastiplnú cestu k adresátovi, tvorí ostrú hranicu medzi manželkou, ktorá v nej vidí neporiadok a manželom-filatelistom, pre ktorého je pokladom ťažko vyčísliteľnej ceny. Nazýva sa to cena záľuby. Séria filmov s inšpektorom Clousseauom, bondovky a vinnetuovky sú ako tá obálka a tiež tak nejako rozdeľujú ich divákov. Ja nie som fanúšik pinkpanteroviek, aj keď pripúšťam, že som sa na nich pred mnohými rokmi veľmi dobre zabával. I keď vtedy nebolo ťažké víťaziť nad sovietskymi vojnovými filmami, ani nad drámami zo života družstevníkov. Je zrejmé, že 99 % z hodnotených filmov už viackrát neuvidím, takže by nebolo korektné zahŕňať do hodnotenia nostalgické spomienky. Preto iba tri hviezdičky. Z toho najmenej jednu za záverečný boj s oblečením pri vyzliekacej scéne. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl skvělé série. Osobně si myslím, že tento díl si to nejlepší odbyl už na začátku, a sice úžasnou scénu v blázinci u jezírka. Ale i zbytek filmu je ukrutně vtipný a tentokrát i dost akční. Sellers i Lom podávají další skvělý výkon, Dreyffus je velice dobrá postava a v tomto díle má i krásné sídlo. Na druhou stranu bohužel - tato série si to nejlepší už odbila ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Roztomilý Peter Sellers jako neschopný šéfinspektor Clouseau je likvidátorem všech jím způsobených potíží. Při atentátu přežije s telefonem v ruce díky vznášení se na umělém nafukovacímu hrbu svého převleku, na Octoberfestu bezelstně zlikviduje agenty mnoha zemí, kteří ho chtějí dostat. A také: "Jen jeden člověk na světě dokáže vytrhnout zdravý zub." Smršť Clouseauových gagů mne vždy dostane - "Bradla jsou má specialita". Trailer: http://www.sms.cz/film/ruzovy_panter_znovu_zasahuje/ukazka ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)
  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama