Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přibližuje životy tří mužů, pracujících v jedné majoritní obchodní společnosti. Životy se jim náhle obrátí vzhůru nohama, když na společnost dolehne ekonomická krize a rázem zbankrotuje. Teprve teď si pomalu uvědomují, jak dobře si žili. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck, Kevin Costner a Tommy Lee Jones. (F.Sucre)

Videa (3)

Trailer

Recenze (125)

jochanan 

všechny recenze uživatele

ja proste nejak nechapu, proc tady tolik lidi film zavrhuje proto, ze je manazerech, ktery byly preplaceny. mozna nekomu nedochazi, ze to preplaceni nebyla anitak jejich vina. ano, film jeplny klise, ale taky nadeje, ze poctivy lidi jsou (Aflleckuv svagr), ze je skvely, kdyz ma clovek rodinu, ktera ho podrzi atp. Ano, Afflecka mi misty rozhodne lito nebylo, ale na druhou stranu, ten pravej hajzlik byl velkej sef, ne on... Vzdycky je tezky jit v zivotni urovni niz, nez vas kdy napadlo, ze byste mohli byt. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck přijde o roční plat 120k dolarů, a protože si nabral vysoké půjčky a je zvyklý na vysokou životní úroveň... má problém. I tak dál chodí na golf, nadává sociálním pracovnicím, peskuje manželku za šetření a prací od šváry pohrdá. Kdo má s takovou postavou sympatizovat, když právě to je hlavním motivem filmu. Jakákoliv vedlejší postava by byla pro snímek patrně zajímavější. A že je tam kvalitních jmen habaděj. Na druhou stranu je to zaměřením tématu originální film a zbytek herců je velmi koukatelný. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi jsem levičácká socka, jak tady někdo napsal, protože hlavní hrdina mi přišel jako neskutečnej píčus, se kterym se opravdu nedalo soucítit. A je úplně jedno, že ho hraje zrovna Ben Affleck, kterýho moc nemusim. Moh by ho hrát kdokoliv a ta postava by mi stejně byla nesmypatická. Litovat někoho, kdo udělá hysterickou scénu, když jeho manželka přestane platit příspěvek do golfovýho klubu, aby ušetřila nějaký peníze? Toho snad může litovat jedině někdo, kdo je sám manažer. A tim nemyslim ty uhrovitý blbečky ve fastfoodech, který tam učej brigádníky smažit hranolky a na prsou maj hrdě připevněnou visačku "manager trainee". Hodnocení tohoto filmu prostě ovlivnil zejména fakt, že toto téma je mi na míle vzdálený. ()

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

Hospodářská krize dopadá tvrdě a množství lidí znenadání přichází o práci, aby společnost mohla vykazovat dobrý index a cenu akcií před věřiteli a akcionáři. Třebaže soucit s manažery pobírajícími roční částky, které jiní lidé nevydělají za celý život, se nemusí dostavit ihned a rychlost s jakou přichází o těžce vydřené nemovitosti je poněkud závratná, psychologie postav je na vynikající úrovni. A to se nejedná pouze o manažery, nýbř o každou postavu, která se ve filmu mihne. Herecky perfektně obsazené komorní drama s dobrou atmosférou, hudbou a celkově řemeslně umně zpracovaná není ničím převratná, nudit se ovšem nebudete ani na chvíli. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film o lidech, kteří ze svých dobrých bydel rázem spadli a nechtěli si přiznat, že to nebude jen dočasné. Trochu pohádkový konec filmu jim do jisté míry dává za pravdu. Ben Affleck je tu občas prkennější, než obvykle, ale výborných herců je tu dost, takže nakonec dávám o hvězdičku víc, než jsem původně zamýšlel (70%). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Režisér John Wells při psaní scénáře čerpal z rozhovorů se svým švagrem, který se dostal do stejné situace jako hlavní postavy filmu. (Devitka)
  • Režisér dostal po vstupu filmu do amerických kin asi tisíc e-mailových reakcí od nezaměstnaných. (Devitka)
  • V USA chtěli diváci při cvičných projekcích zařadit film do kategorie "horory". (Devitka)

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama