Reklama

Reklama

Ip Man 2

  • Hongkong Ye Wen 2 (více)
Trailer 1

Po tom, čo hrdinský Ip Man (Donnie Yen) počas Druhej čínsko-japonskej vojny v súbojoch s Japoncami dokázal svoje jedinečné bojové schopnosti, utiekol v roku 1949 do Hongkongu, kde by rád založil školu bojového umenia Wing Chun. Keď sa o tom dozvie mocný Majster Hung (Sammo Hung Kam-Bo), poverí Ipa neľahkou úlohou, ktorá sa začne časovo obmedzeným náročným súbojom s viacerými bojovníkmi ovládajúcimi rôzne bojové umenia – Ip Man si má získať ich rešpekt a úctu... nebezpečenstvo mu však hrozí i od jedného skorumpovaného policajného intendanta a od britského boxerského šampióna prezývaného Twister (Darren Shahlavi). Ip Man však tentoraz nebojuje len za česť čínskeho ľudu, ale i o možnosť otvoriť si vlastnú školu bojových umení... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (445)

crjules 

všechny recenze uživatele

O hodne slabsi nez predchozi dil.Pritom do trech ctvrtin filmu bych se drzel ctyr hvezd.Drzet dej treba jen na sebeprosazeni se v konkurenci jinych skol a mistru by filmu uskodilo mene , nez zaverecny souboj s boxerem.To uz bylo opravdu utrpeni. Navic je pul ctvrte rano a za probdelou noc nad takovym filmem bych si nejradsi nafackoval! ()

kihsleek 

všechny recenze uživatele

Přesně tam, kde jsem z prvního Ip Mana byl nadšenej, mě druhej díl zklamal. Jak tu ostatní píšou, je to takový Hong Konský Rocky... problém je v tom, že tohle netočil pan Avildsen, ani pan Stallone, a přijde mi, že si Ip Man 2 vzal z Rockyho přesně to, co si brát neměl, a stal se tak jen dalším Rockym s ne úplně propracovaným dějem, občas zabíhajícím do samoúčelnosti. Nicméně je to stále moc koukatelnej, nadprůměrnej akční film. ()

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

K čínským bojovým uměním budu raději navždy chovat úctu, protože jak vidno, opak se nevyplácí. Na konci jsem si tedy připadal jak s Rockym v Rusku, ale kvůli tak dobře vypadajícím bojovým scénám jsem schopen odpustit ledacos. Malý Bruce Lee si nemohl vybrat lépe a ten zkažený západ by se musel líbit i samotnému Mao Ce-tungovi. ()

aa12 

všechny recenze uživatele

Bojová umění a svět okolo nich mě vždy zajímaly a na tomhle se mi hlavně líbí že jsou zmíněny i tradice a hodnoty bojových umění. Jinak samozřejmě výborná podívaná, nic se nezdržuje zbytečnými dialogy. Skončí jedna bitka a v podstatě okamžitě následuje další. Konec pojatý jako konfrontace bojových umění a boxu je také zajímavý a také musím vyzdvihnout výkon Donnieho Yena za velmi dobré ztvárnění Yip Mana. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

100% ještě lepší než jednička. Tentokrát Donnie natrhne fasádu namyšlenému Britovi. Celý film je od začátku až do konce prošpikovaný parádníma bitkama, těžko vybrat nejlepší. Dočkáme se i odkazu k holobrátkovi Bruceovi... ()

Milda003 

všechny recenze uživatele

No.... Víc se mi teda líbila ta jednička, ale adrenalin to ve mně také probudilo, jen mně tam neseděla taková ta válka škol a namachrovanost žáků a celkově ty nesmyslné zápasy. Vše podstatné se odehrávalo defakto asi půl hodiny před koncem a tam mně zase tak trochu nasralo, že Ip Man, který je "nepřemožitelný" a rychlý jak bejk má problém s nějakým pomalým boxerem - i když tady ten boxer se mi zdál zase až moc rychlej, tak nevím.... ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Plnohodnotné, i keď príbehovou osnovou na vlas rovnaké pokračovanie. Yip Man je ukážkovým príkladom znovuzrodenia toho najlepšieho z kung-fu žánru, ktoré v súčasnej dobe nemá vo filmovom priemysle konkurenciu. Donnie Yen je vynikajúci sympaťák, zápasy sú natočené prehľadne a bojové umenia dokonalé. Zástancom žánru nie som, ale tretieho dielu sa už neviem dočkať. ()

Jacques1 

všechny recenze uživatele

Po naprosto bombastické jedničce tu máme ještě jednou to samé. Všechny kvality z Yip Mana zůstávají, jen s jednoduším příběhem a bez humoru. Trochu zklamání, ale dvakrát do jedné řeky nevstoupíš. ()

slavokvasic 

všechny recenze uživatele

Kým sa tam neobjavil šampión zo západu, všetko bolo ako malo byť a tak ako som si predstavoval. No aby sa majster Ip trápil s dákym boxerom nevymáchaným, ktorý ho ešte dokázal pár-krát udrieť...tak to je nonsens. ()

biergof 

všechny recenze uživatele

Jako pokračování je to dobré. Jako samostatný film to má trhliny jak dálnice D1, Kung Fu Rocky 4? Ale tu už tady bylo a mnohem lépe, drsně, tvrdě. Linie Obrany s Jet Li. Yip Man 2 nemá kouzlo, polévka bez chuti. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Pokračování plynule navazuje na předchozí film a to nejen dějově, ale také kvalitou. Příběh je opět velmi volně inspirován skutečnými událostmi ze života Ip Mana, řadu scén si ale filmaři kompletně vymysleli. Mistr Ip je originálním typem rozvážného, moudrého a ctěného hrdiny, pro kterého je kung-fu také životní filozofií. Donnie Yen propůjčuje svému mistru Ipovi přesně takové charisma. Bojové scény jsou opět skvělé a některé postavy z prvního dílu prošly velice zajímavým a nečekaným vývojem (Simon Yam, Siu-Wong Fan). Poprvé v tomto filmu také Ip Man naráží i na soupeře, nad kterými nemá tak jasnou převahu. Souboj s Hung Chun-Namem skončil v podstatě remízou a boxer dal Ipovi taky pořádně zabrat. Dějová linie s boxerem dá vzpomenout hned na dva filmy - v prvé řadě na Rockyho IV (zabitý přítel arogantním boxerem, odveta v ringu, strhující bitva) a dále také na poněkud nedoceněný film s Jetem Li v hlavní roli Linie obrany, kde se rovněž střetává v ringu tradiční čínské bojové umění se západním boxem (navíc má film i trochu symbolický přesah). Přestože se finální bitva Ip Mana s boxerem Twisterem nevyhnula určitým provařeným klišé, dokázala po vzoru Rockyho IV téměř dokonale vtáhnout. V neposlední řadě je potřeba zmínit také povedený soundtrack. Závěrečné setkání mistra Ipa s malým Brucem Lee bylo symbolickým pomrknutím a možná příslibem pro další díly. 90% ()

vieriX 

všechny recenze uživatele

Takže souboje a bitky opět na velmi vysoké úrovni příběh se posunul do jiného města v jedničce Yip Mana a jeho lid utiskovali japonci teď pro změnu britové. Jediné co možná trochu zamrzí je posledních 30 minut, které vykrádají příběh z Rockyho IV. Nebýt posledních 30 minut, které se opičí po Rockym bych dal jasných 5*, ale pozor tím nechci říct, že je závěrečná bitka slabá to ani omylem. ()

L3G1ON4R 

všechny recenze uživatele

Přijatelné pokračování Ip Mana po válce už není tou exoticky východní záležitostí. Učitel a neúmyslný mediální propagátor bojového stylu ,,Wing-Chun" se chtě nechtě opět ocitne na cestě rozhodování, cti a tentokráte i národní hrdosti, když po nečekaných událostech vyzve britského šampiona v boxu na souboj. Mistr Yip opět zanechal část odkazu... ()

Giron 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv hodnotím stejně jako první díl, přišel mi tento díl horší. Narozdíl od prvního dílu, kde byl japonský generál se svými podřízenými skvělý, se mi "zlosyn" v podobě britského boxera moc nelíbíl a celkově byli britové vykresleni až směšně přehnaně. Na druhou stranu postava Sammo Hunga byla výborná a celý film, než se přenese do boxerského ringu, byl velmi dobrý. ()

Reklama

Reklama