Reklama

Reklama

Olimpius Inferno

  • Rusko Олимпиус Инферно
všechny plakáty

Obsahy(1)

Do Južného Osetska prídu dvaja mladí americkí entomológovia Michael a jeho priateľka, za účelom natočenia filmu o vzácnom motýľovi. Počas ich prvej noci gruzínski vojaci napadnú Južné Osetsko. Michael filmuje začiatok operácie. Čoskoro si obidvaja uvedomujú, že sú nástrojom novej informačnej vojny. To však vedia i gruzínske špeciálne služby. Ak však chcú, aby svet poznal pravdu, musia sa dostať z okupovaného územia. (andykovac)

(více)

Recenze (17)

emma53 

všechny recenze uživatele

Možné Spoilery! Při zhlédnutí tohoto filmu je zapotřebí brát v úvahu, že některé scény byly fakt nevěrohodný až to bolelo. Kmitání dívčiny mezi kulkami a tanky bez újmy na zdraví je skutečně hodné Houdiniho. To nemluvím o tom jak to bylo v reálu, ale jak už tady píšou jiní uživatelé, tak média jsou natolik silná monstra, že dokážou měnit pomalu i dějiny lidstva. A takových podobných momentek tam bylo víc. Nicméně jsem se ani chvilku nenudila a to se počítá. Snědla jsem u toho brambůrky rychlostí blesku. ()

DrSlaxLax 

všechny recenze uživatele

s porovnaním 5 days of war by som dal tomuto 5* Je tu cítiť samozrejme propagandu,ale nie tak do očí bijúcu ako v 5 days of war.Niekedy mi vadilo prehnané obetavé spravanie Žeňky ale dalo sa to prehliadnut.S filmom som spokojný,spracovanie bolo na úrovni a zanechal dobrý dojem.A tí co tu točia do očí bijúcej propagande,uprimne,ktorý veľký americký vojnový film nieje propaganda? Každý vo filmoch zhadzuje rusov tak este aj oni sami by to robili? Trocha toho patriotizmu za matičku rus hadam zvladnete. ()

Reklama

KM Phoenix odpad!

všechny recenze uživatele

Propagandistický škvár. Simplicistní postavy, černobílé vidění. Manipulace s fakty a očividné lži podávané jako čistočistá pravda. Avšak i provedení (z pohledu propagandy) je hodně mizerné, kam se to hrabe na některé druho či studenoválečné kousky a to jsou dnes k dispozici takové technické možnosti (i v Rusku). Dalším problémem je, že tento film neobstojí ani jako akční thriller (natož drama), velmi stěží se to dá klasifikovat jako průměrné béčko a to bohužel ne moc zábavné. Idiocie hlavních postav a jejich počínání je do nebevolající, stejně jako dost často nesmyslné "akční" scény. Celý film doprovází ještě urputná a toporná snaha, předat myšlenkový náboj o tom jak jsou ti Gruzínci zlí, která občas přechází až v nechtěnou komičnost (ultra zlý gruzínský voják kosí kulometem nebohé civilisty, k tomu si je točí na mobil a u toho se směje tak ďábelsky, že se mu může rovnat jen málokterý z ultra záporáků z dětských animáků). Ale abych jenom nehaněl, některé záběry na přírodní krásy nebo na rozstřílené sovětské sídliště docela ujdou. ()

Waczi 

všechny recenze uživatele

Ruská propaganda samozřejmě na snímku je , v době této recenze ale ještě nevišel americko - gruzínský film o válce v Jižní Osetii. Očekávám od něj vesměs tu samo propagandu, jako jsem viděl na tomto snímku. Jinak je film docela dobrý. Je vidět, jakou sílu mají v moderním konfliktu sdělovací prostředky. No dnes za 3. ()

BaseDallas 

všechny recenze uživatele

Propaganda vo filme je, ale to sa mi vôbec nechce rozoberať, nie je to dokument, ani životopis. Inak, natočené je to fajn, šedivo, bez prikrášlení, akurát zopár neuveriteľných vecí sa udeje. Z hlavných postáv, ktoré sú vám na začiatku ukradnuté a na facku, sa pomaly stanú hrdinovia. Obyčajne to nie je zlá téma, ale tu sa dosť preháňa. Pokiaľ vám netrčí zo zadku americká zástava, dá sa to v pohode pozrieť, ale ruskí film má jednoznačne omnoho lepšie kúsky. ()

Reklama

Reklama