Reklama

Reklama

Když se maloměstská dívka jménem June na letišti seznámí s tajemným cizincem, má pocit, že našla muže svých snů. Roy je ale tajný agent, který na sebe vzal nelehký úkol chránit geniálního vynálezce Simonse, jenž vyrobil baterii, která se nemusí dobíjet. Proto je Simons cílem obchodníků se zbraněmi. A Roy jim stojí v cestě. Hned na začátku spadne letadlo s Royem a June a oni jediní pád přežijí. A pak už se rozjíždí nekonečná honička, kdy June zjistí, že je pro lásku schopná dělat neuvěřitelné věci, a Roy jí v tom výborně sekunduje. Rozjíždí se superakční podívaná, kdy se tento pár vyhýbá kulkám v Bostonu, skáče po střechách v Rakousku a na motorce ujíždí před býky v Seville. Nepřátel je ale daleko víc, a tak se June se Simonsem octnou v zajetí obchodníků se zbraněmi a je jen na Royovi, aby je zachránil. Akce se ale úplně nezdaří a Roy skončí postřelen v hluboké řece. Na hladinu se už nevynoří... (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (1 049)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Správná blbina. Jako by jste nasedli do letadla a letěli zpátky do devadesátých let, kde auto vybuchovalo, když jste ho střelili do nádrže, drsňáci hláškovali a spoře oděné blondýnky na vás mrkali se suchým Martini v rukou. Tom Cruise nestárne, vypadá stejně a dělá stejné šílenosti jako před dvaceti lety. Mangold režii celkem zvládá (má to ten příjemný oldschool nádech jaký to mít mělo), ale okaté digitální triky trochu kazí celkový dojem. Občas jsem si říkal, škoda že to nedostal do pracek Greengrass. A John Powell je u hudby záruka kvality. Příjemná oddechovka. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na začátku roku 2010 byly tři filmy, o kterých jsem věděl, že by se eventuálně mohly stát letními trháky - The Losers, A-Team a Knight and Day. Poté, co The Losers (pro mě z nepochopitelného důvodu) propadli a nedotáhli to ani do kina (což je sakra škoda) se "boj" omezil na A-Team a tento snímek. A můžu říct, že právě tento film se pro mě osobně stává vítězem. Knight and Day je pro mě krásný příklad toho, co může vzniknout, když si pohráváte s žánrovými klišé (ano, vy tomu klidně říkejte kiksy a zaseknutí v 80's, já tomu říkám perfektní hrátky s žánrovým klišé "hrdinu téměř nic netrefí a jeho účes je stále super"), přidáte dva skvělé herce a hodně moc přestřelek :-) Tenhle film je pro mě ohlédnutím za těmi starými, dobrými filmy, které si na nic nehrály a chtěly jen pobavit. Mám takové tušení, že u mě to rozhodně nebylo naposledy, co jsem tento snímek viděl. 95 %. [Kvůli míře krásných slov a spokojenosti psáno v českém jazyce.] ;-) ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Asi tak 2 hodiny pred tymto filmom som videl Felliniho dramu pod nazvom 8 1/2, takze tato popcornova akcno-romanticka bondovska jazda s francuzskou hudbou bola pre mna presne tym, co som po tak narocnom filme potreboval. Jednoducho vypnut mozog a zabavat sa. Tomuto filmu o nic ine, ako o zabavu neslo a je tu dostatok superakcnych scen, pri ktorych by uz obycajny smrtelnik davno zomrel, ale takych filmov je natocenych viac, nez dost. Mozno to ale v tomto filme reziser James Mangold trosicku prehnal, ked sa napriklad rozhodol nechat hlavneho hrdinu prejst pomalym krokom ku Cameron Diaz v ostrej palbe, pri ktorej by davno zahynul a toto sa uz nepacilo ani divakom v kine. Ako som sa z dnesnych nemeckych medii dozvedel, v USA bol tento film prepadak, takze pokracovanie asi nehrozi a tak sa rozhodol Cruise podporit film aspon navstevou v Berline priamo pri premiere. Uvidime, ako a ci vobec sa mu bude darit. Cruisa som videl naposledy v drame VALKYRA (2008) a v malej ulohe na nepoznanie zamaskovaneho hrdinu v komedii TROPICKA BOURE (2008), takze po dlhsej prestavke by to chcelo akysi rozbeh v jeho kariere, mozno sa mu to podari v stvrtej casti MISSION: IMPOSSIBLE IV (2011). Cameron Diaz som uz tiez dlho od romantickych PRAZDNIN (2006) alebo MEJDANU V LAS VEGAS (2008) nevidel, takze divat sa na jej krasne modre oci ma potesilo :-) Mimochodom Tom si s Cameron zahral aj vo VANILKOVOM NEBI (2001) alebo aj v malickej ulohe v MINORITY REPORT (2002)... 22.07.2010 ________ Tom Cruise - (Roy Miller) +++ Cameron Diaz - (June Havens) +++ Peter Sarsgaard - (Fitzgerald) +++ Jordi Mollá - (Antonio) +++ Viola Davis - (Šéfka CIA George) +++ Paul Dano - (Simon Feck) +++ Maggie Grace - (April Havens) +++ Produkcia: Arnon Milchan +++ Hudba: John Powell +++ (Videl v kine 21.07.2010) +++ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pohodová akční komedie s ošklivým cgi (stárne rychle) a na vrcholu sil hrajícími Cameron Diaz (až po letech se letos vrátila), Tomem Cruisem (u něj se ten vrchol protahuje) a režírujícím Jamesem Mangoldem (ten neskutečně zraje). Škoda, že nikdy nevznikl volně navazující sequel. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vrahouni pro chlapy. Kinozážitek sice parádní, nicméně Mission Impossible III zůstává nepřekonáno. Možná je to tím, že v Knight & Day hraje Cruise na komediálnější notu. Jasné, ten film nemá být extra vážný a slouží výhradně k pobavení, ale agent Miller mi občas příliš připomínal trhlého psychopata, ne seriózního zabijáka. Ani ty hlášky mi moc nesedly... Jinak ale nemám co vytknout, snad jen už konečně podotknu, že absolutně nerozumím tomu, jak může Cameron Diaz chvíli vypadat jako nejkrásnější žena na světě a v dalším záběru zase jako vrásčitá padesátka (pořád sexy). Všimnul jsem si toho již v předchozích filmech, ty proměny jsou... šokující ;-). No co, výkřiky do tmy. Téhle dvojce to v akční komedii bezvadně šlape a Mangold po 3:10 to Yuma nezklamal. Snímek plní svůj primární účel na výbornou a pro každého, kdo rád Cruise, je to prostě další "zatraceně cool film s největším hollywoodským frajerem". ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Motocykly značky Ducati vybral do filmu sám Tom Cruise (Roy Miller). (Čiban)
  • Natáčelo se ve španělském městě Sevilla, hlavním městě Andalusie. Je možné zahlédnout i místní katedrálu. (sahe)

Související novinky

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Les Grossman – Tom Cruise – celovečerák

Les Grossman – Tom Cruise – celovečerák

12.06.2010

Postava plešatého, chlupatého a tančícího „tlustého parchanta“ Lese Grossmana byla pravděpodobně to nejvtipnější, co nabídla Tropická bouře. Tom Cruise vklouzl do masky fu**ujícího producenta i pro… (více)

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

28.10.2009

John Woo sice kvůli problémům s rozpočtem nenatočil svůj epos z dob čínské revoluce 1949, zřejmě se ale vrátí do podobného období s válečným velkofilmem Flying Tigers. Ten by měl vyprávět skutečný… (více)

Cruise v Hobitíně? Cože?

Cruise v Hobitíně? Cože?

30.08.2009

Nejdřív seriózní informace: následujícím filmem Toma Cruise bude prozatím nepojmenovaný špionážní thriller, předtím známý pod názvem Wichita. Tom si v něm zahraje agenta, který se prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama