Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Javert 

všechny recenze uživatele

Gérard Oury - legenda francouzské komedie, natočil po výtečném Velkém flámu další "Velký" film. Není sice tak výjimečný jako jeho předchůdce, přesto je však dosti nadprůměrný....vždyť také v té době byla francouzská kinematografie na vrcholu. Všichni čtyři hlavní představitelé odvádějí solidní herecké výkony - vyzdvihnul bych hlavně Bourvila, který svoje komické nadání naplno projevuje snad ve všech filmech a v neposlední řadě skvělého Davida Nivena, který je takovým typickým anglickým gentlemanem:) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený film, který až marnotratně hýří slavnými hereckými tvářemi, obsahově trochu připomíná sérii filmů o Růžovém panterovi, tedy ujetou detektivku se svéráznými postavičkami, mazanými zločinci, spoustou náhod, nedorozumění a trapasů. Kdysi bych dal čtyři hvězdičky, ale přece jen se mi zdá, že tenhle film nahlodal zub času a řada gagů už nefunguje nebo je funkční jen částečně. Každopádně se z toho scénáře dalo vytěžit mnohem víc. Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Gerárd Oury dělal francouzskému komediálnímu žánru přestiž.. Natáčel chytré veselohry, které se navíc mohly pyšnit poměrně vysokými rozpočty a bylo to na nich vidět. To se týká i Velkého šéfa, kde si v první půli dokonce hezky prohlédneme Paříž. K tomu se vlastně jedná o takové spojení Francie, Ameriky a Anglie. V popředí máme čtyři herce, přičemž dva z nich pochází ze země galského kohouta, třetí z Britského králoství a čtvrtý ze spojených států Amerických. I celý film vlastně působí jako kombinace typické francouzské komedie a nějaké britsko/americké crazy podívané a la Růžový panter. A mě to takhle dost bavilo. Dobrý pestrý mix, u kterého ta bláznivost byla dost chytlavá. U scének typu domlouvání loupeže v bazénku v nafukovacích plavidlech jsem se prostě dostal do správné nálady. A když Velký šéf Niven promítl svým kumpánům animované instruktážní video k loupěži, začal jsem doslova slintat a po celý zbytek filmu to nepřestalo. Niven jakožto Velký šéf si to po celou dobu ve VELKÉM dává a své dva silné francouzské spoluhráče i překonává. Je to jízda. I díky němu ale i závanu končících šedesátek, skvělé titulní písničce a filmovému uvolnění jsem se nakonec rozhodl až pro plnou palbu hvězd. JAK UVIDÍTE, JE TU OPRAVDU VELKÝ ŠÉF. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jako asi u většiny francouzských komedií, které jsem viděl už dávno si nejsem jistý s hodnocením. Vím, že tehdy se mi moc líbili a teď bych tomu dal snad jen 4 hvězdy. Což o to, komedie je to vážně dobrá, člověk se stále směje. Ale rozhodně není první, ani poslední, kde tvůrci spoléhají na naivitu diváka a to se mi moc nelíbí. Dnešní komedie možná nesrší takovým vtipem (možná protože už jsou všechny vybrané:) ), ale mají promyšlené i své zápletky a rozhodně se nemůže stát ...SPOIL... že celý vtip je v tom, že bude vlak vykraden z druhé strany a velkému šéfovy se přitom stačí jenom otočit o 180 stupňů. Ten to ale za chvíli zpraví hláškou: 'Tohle nechápu, stále se předháním, no alespoň že jde vše podle plánu...'. Každopádně ta Italka, to je vážně kus! Z ní opravdu nebyli hotový jen pánové v bazénu. Myslím, že už tehdy přišli na hlavní princip teenage filmů:). A jestli si to u nás nezpraví, tak začnu říkat, že jsou Italky hezčí:)! Ženskou krásu doplňují skvělí herci jako Belmondo, Bourvil a Niven a Wallach, takže je tu rozhodně kopec srandy. Francouzi se s filmem nemazlí a vypiplají ho samýma serepetičkama jako jezdící nafukovací sedačka, jezdící půlka auta, animovaný film a další blbůstky, které se ale nachází i v podobných filmech. Nakonec film doprovází dobrá hudba. Neustále samé + a -, no dobrá, je to dobrý film a doporučuji shlédnout. V rámci francouzské komedie z let dřívějších rozhodně super. Dávám 85% jen tak tak na 5. hvězdu. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Oury už natočil lepší komedie, ale pořád se kvalitativně jedná o parník převyšující ostatní komediální produkci, především tu francouzskou. Hodně se mi líbila povaha jednotlivých scén podle toho, kdo v ní zrovna vystupoval (Nivenova britská uměřenost, Wallachova "italská" expresivita a Belmondovo eskamotérství), jakož i jednotlivé konfrontace mezi hlavními postavami. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Arthur Lespinasse (Jean-Paul Belmondo) má o odstín světlejší vězeňský mundúr než ostatní spoluvězni. (sator)
  • Animovaný snímek přípravy vlakové loupeže asociuje způsob provedení první velké vlakové loupeže ze dne 15. května 1855. (sator)

Reklama

Reklama