Reklama

Reklama

Prezidentův muž 2: Ground Zero

(TV film)
  • USA The President's Man: A Line in the Sand (více)

Obsahy(1)

Tajný agent Chuck Norris se vydává do akce, aby překazil teroristický útok jadernou zbraní. Musí najít úkryt teroristů a zneškodnit bomby dříve, než bude zlikvidována jedna z amerických metropolí! (oficiální text distributora)

Recenze (63)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Už vím, co dělá USA takovou velmocí, jakou jsou. Co je chrání před ohroženími zvenku i zevnitř. Jaká je ta zvláštní síla, která je dokáže zachránit před čímkoli v poslední minutě. Kdo odpojí atomovou bombu vždy přesně vteřinu před výbuchem. Je to bezchybná trojka v čele s buhužel již trochu nepohyblivým Joshuou, jeho ve všech směrech nadaným žákem a tolerantně zařazenou asijskou Američankou. Kromě toho, že uvidíme, jak 1 až dva lidé zlikvidují desítky teroristů, odpojují bomby a unášejí teroristy z jejich brlohů, dozvíme se plno důležitých věcí. Například, co je to Taliban, džihád, jestli jsou Arabové a muslimové zlí. Těch zlých je přesně jedna setina procenta! A hlavně kde měl vlastně Saddám schované své zakázané zbraně! A představte si jak mají Američané dobré padáky. Joshuův učeň se spolu s omámeným teroristou vystřelí do vzduchu v jižním Afghánistánu a na padáku letí až do Ománského zálivu, kde si ho vyzvedne ponorka. To musel být zážitek pro Íránce, když přes jejich území letí asi tři tisíce kilometrů obyčejný padák. Trvá to ale asi jen půl hodiny. Arabští teroristé jsou velice zásadoví. I v Dallasu chodí oděni do svých hávů, a když do nich Joshua nebo jeho žák kope, padá z nich písek po kilech. To, že americký ministr spravedlnosti je Arab, je tu snad to nejpochopitelnější.Dřív jsem si myslel, že Walkera financuje Bush (mimochodem celý film je vlastně jenom delším dílem Walkera), ale nyní vím, že jde o demokratickou protipropagandu, a to dost vydařenou. ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

Mohlo se to jmenovat Hovno z nutrie nebo taky Walker Texas Ranger, série třicátádevátá, díl třistajednapadesátý. Nebo taky Žumpa, Trojka z Einsteinova či Supervýmrd! Každopádně ústřední trojice vznikla skloubením schopností a dovedností: MacGyvera, Rychlé roty, mistra Yody, Bruce Leeho a dalších asi dvouset The Best´s... Věci řeší neuvěřitelně přesně, vždy s tím nejideálnějším řešením a hlavně gigarychle. Rychlost světla je jejich pomalejší tetičkou, nesnídají, neobědvají, nevečeří, tím pádem neserou, neodpočívají, jenom bleskově řeší problémy prezidenta Spojených států.... Ne, tohle je fakt moc, tohle totiž není film, nemá to ani jeden filmový atribut. Tohle je prostě odpad! ()

zputnik odpad!

všechny recenze uživatele

Očima milovníka akčních céček: Bomba záležitost. Jsem rád, že díky Chuck Norrisovi & comp. můžu večer v klidu spát, protože tento freak spolu se svými kumpány dokáže vyřešit jakoukoliv prekérní situaci. Dokáže vyskočit vysoko, ohýbat a prohýbat se jak guma z Gumáren Zubří, kopnout a paralyzovat teroristu, odhalit jejich zákeřné úklady, vypátrat jejich škaredé a zlé plány s investigativním umem agenta Coopera, zlikvidovat jejich sebezákeřnější akce... přesně toto mě šíleně uklidňuje a dodává mi to víru a sílu v lepší, spravedlivější a demokratičtější zítřky. Očima a rozumem prachobyčejného komentátora zputnika: Kamera, střih, hudba bez jakéhokoliv nápadu. Příběh a pointa natolik sterilní, že pokud by měl být tento film indikátorem světových rozmnožovacích schopností, tak jsme už dávno všichni naprosto a do mrtě impotentní. Shrnuto a podtrženo: Natolik špatné, že se u toho člověk ani nepobaví a nezasměje jako u jiných béčkových, céčkových či déčkových záležitostí. Doporučuji nanejvýš ke "studijním účelům". ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Standartní dobrodružný akčňák. Fanatičtí teroristi přivezou do USA nukleární bombu. Chuck Norris (věř mi, Chucku) a Judson Mills jako supertajná jednotka operující po celém světě, podléhající přímo tomu nejvyššímu - prezidentu USA (ne, není to Bush). Jejich práce je zachraňovat svět. Je zde partička špatných chlápků, kteří všichni umí kung-fu, je tu bomba s velkým červeným časovým displayem ke zneškodnění, je tu tisíce a tisíce nepřátel, kteří prostě na hlavní hrdiny nemají. A přitom nejlepší scéna, kde jsem se opravdu od srdce zasmál je kde Judson Mills trénuje s malými červenými míčky s páskou přes oči. Hned jsem si vzpoměl na skvělý okamžik ve filmu Vybíjená, kde hlavní hrdinové taktéž trénovali s červenými míči. Ovšem s mnohem většími míči. Stejně, jestli máte rádi akční filmy kde ti dobří zachraňují svět (tohle určitě není spoiler - ti dobří totiž VŽDY zachraňují svět), tak je to parádní film pro oddech po úmorném dnu za školní lavicí. Robert Uhrich prezidenta stvárnil lépe než george Bush, už jen za to by měl být alespoň nominován na Oscara za přínos světové kinematografii. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi to najslabšie, čo kedy natočil. Má celkom dobrý príbeh o prezidentovom mužovi, ktorý sa spolu so svojim týmom snaží zabrániť afghánskym teroristom spustiť atómovú bombu na americkom území, konkrétne v Dallase, ale nie je moc zaujímavo spracovaný. Aj kvôli krátkej dĺžke nenudí, ale ani moc nebaví. Akcie tu nie je málo, ale moc s ńou spokojný nie som. Môže za to hlavne fakt, že Chuck Norris sa akcie skoro vôbec nezúčastńuje, pripojí sa až koncom filmu, ale aj tak skoro nič nepredvedie. Moc by to neprekážalo, keby mal za seba adekvátnu náhradu, ktorou ale Judson Mills nie je. Niekedy predvedie aj niečo zaujímavé, hlavne časť v podzemnej základni je celkom dobrá, ale nemá ani štipku charizmy a pôsobí až moc namysleným dojmom. Na celom filme mi až moc vadí ten prehnaný amerikanizmus. Nemám nič proti tomu, ked´ je hlavný hrdina dobrý človek, ktorý má rád svoju vlasť, ale nepáči sa mi, že tu je americký prezident vykreslený tak extrémne dobre a Amerika je tu tiež spravodlivá a tolerantná. A spokojný nie som ani s logikou, pretože je tu až príliš mnoho úplných nezmyslov, hlavne dokonalé satelity, ktoré dokážu veľmi detailne zobraziť aj podzemné základne, celá časť s padákom pri únose šéfa teroristov, preskakovanie plotu a ešte mnoho iného. Tento film je pre mńa veľkým sklamaním. Jednotku mám veľmi rád, pre mńa je to jednoznačne najlepší Norrisov film a jasné plné hodnotenie, ale toto pokračovanie je o niekoľko tried horšie. Kamera, strih a celková réžia je približne rovnaká, ale príbeh, akcia, záporáci a aj Norrisov partner sú tu omnoho horšie. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 54%. ()

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Ale né hergot, to né. Kterej blázen, vyjmenujte mi jednoho jedinýho na světě, by točil pokračování debilózního televizního béčka, který samo o sobě udělalo do světa díru asi stejně velkou jako když si želva uprdne do písku? Cože? Cože! Chuchk Norris a jeho family company. Zápletka z jadernou bombou uprostřed města to už tu bylo, nejenom ve 24 hodinách. Ale to se dá tolerovat, jenže kdo mohl tušit, že z jednoduchýho primitivního děje udělaj stejně primitivní film? Otázka zbytečná, jedem dál! Čím nás amík Chuck zásobuje tentokrát? Střelba při saltu? Ne, nedělám si legraci. Do akčáku sice zajímavej prvek, ale to ho musíte stejně zajímavě podat. Ne máchat rukama sem a tam a trefit přesně toho nebohýho poskoka s kulometem. Použití dokumentárních záběrů? Ano, proč ne. Jak jinak si vysvětlit rozmazané a neostré, jednoduše zabírané lety raket a stíhaček. Musí umět každý islámský terorista kung-fu? Ano, musí, jak jinak by obstál proti pěstma šermujícímu Chuckovi či jeho pečlivě vycvičenému svěřenci. Proč leptat kyselinou ve spreji poklop, když jde normálně zvednout? Pro efekt! A na závěr? To co si tvůrci připravují dlouho do předu, aby to pak Chuckův geniální mozek vyřešil rozluští průměrně inteligentní divák hned v samotném zárodku. Jaký dát hodnocení? Jednu hvězdičku? Neblbněte, to by byl horší terorismus než film samotnej. Odpados seňoras! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zatímco 1. dílu jsem dal ***, tento si zaslouží fakt jen *. Ani děj proti jedničce není vůbec poutavý a zneškodnění bomby? - Nečekaná blbost. Ale výkon J. Millse a CH. Norrise uznávám, přesto že je to slátanina. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris (Joshua McCord) je tentokrát více za mentora a do akce se zapojí teprve v závěru při likvidaci teroristů. Mínusy snímku jsou nevýrazný záporák, horší akční choreografie a Judson Mills, který nahradil Dylana Neala v roli Dekea Slatera. Chuck Norris a jeho bratr Aaron byli vykonnými producenty. Chuckův syn Eric Norris tentokrát pouze režíroval. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré pokračování jedničky, ale bylo to už poměrně slabší, ne o moc to ne. Ale přeci, Slatera nahradil jinej herec (nebyl špatnej) dobře se pral, hudba byla lepší než v jedničce. Norris se tam moc nepředvedl, až ke konci. Tak mé hodnocení je 65 % = *** ()

Legas odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je klasickým případem snahy napodobit moderní hollywoodskou akční produkci, jejíž podstatu autor vůbec nechápe. O "scénáři" se raději zmiňovat ani nebudu. Stupidita tohoto "filmu" mě náramně pobavila. Jinak bych se na to nedíval. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tady musím souhlasit, že tohle už byla hodně céčková podívaná, místy hraničící až s odpadem. Ani jednička nebyla žádný zázrak, ale děj byl celkem snesitelný a většina scén i uvěřitelných (to se týkalo i bojových scén). Tady by mi ani tolik nevadila výměna herců u jedné ze dvou hlavních rolí, ale Chuck moc prostoru nedostal – spíš až ke konci a ty finální bitky byly neskutečně trapné (odkopnutí do stromu, přehození jednou rukou přes tělo a následný let do zdi…). Prostě šaškárna a i z toho důvodu dám jenom jednu hvězdu… ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

"Je půl druhý ráno, vzhůru jsme jen ty a já. A teroristi." Neprůstřelný a nesmrtelný Judson Mills, dementní teroristi s klackama v rukách a filozofující, vševědoucí a moralizující Chuck Norris. Jako pěst na oko působí i zrecyklované záběry z nějakých militaristických dokumentů, protože tvůrci samozřejmě neměli na pronájem letadlové lodi, stíhačky nebo ponorky. Dál asi netřeba nic dodávat, protože je to stoprocetní pitomost, u které se ale nasmějete víc, než u průměrné komedie. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak přes kopírák jako jednička s tím rozdílem, že film nepůsobí slepencem tří dílu Walker Texas Ranger. Norris zde prakticky jen dělá mentora a ve všech akcích je opět hrozně nahrazován. Určitě plus výměna hlavního herce, ale tím úroveň filmu nestoupá a celé to působí směšným dojmem, neboť kompletní casting je z Walkera. Proč na to jen vlastně koukám.......2/10 ()

JJ.Gibson odpad!

všechny recenze uživatele

Bezvadné béčko... Chtělo to jen vypilovat veškeré detaily a fakt by to stálo zato. Heslo Chucka Norrise: Čumte na mě, jak jsem skvělej!!!! ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Mno, tak zatímco první film byl docela fajn a já si ještě pochvaloval výběr Dylana Neala, tak tady už jeho postavu hraje jeden z těch dementů z novějších řád seriálu WTR. Zápletka je tentokrát jak z prezidentskýho projevu Miloše Zemana, jen je tam navíc ještě ta asiatka. Celý je to jinak celkově mnohem větší sračka než byl původní film - porada prezidenta s těma kecama "Jaké máme možnosti? Můžeme tam poslat několik ef patnáctek" a následný vzdušný fighty byly jak z filmu Megažralok vs. obří chobotnice, ponorky se tam vynořujou jak veselý delfíni atd.. prostě i po technický stránce je to mnohem horší než to bylo v prvním filmu. Jednu hvězdu dávám za Chucka Norrise, kterej stále baví (bohužel na obrazovce většinu času ani nebyl). ()

Reklama

Reklama