Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 988)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělá, nekorektní, zábavná psina, která si bere na paškál komiksové filmy. Ryan Reynolds konečně v roli (rozbředlého avokáda) na tělo hláškuje o 106, no a Morena Baccarin je sexuální bohyně co bude plnit pokojíčky (a harddisky) mnoha malých (a velkých) kluků. Bourání čtvrté stěny funguje mnohem lépe než jsem čekal. Příběhově jde o romantickou klasiku, která nestojí jen na píchání jak se zprvu zdá, ale má to správné nesuperhrdinské srdíčko. Je to infantilní, dětské a ujeté. Moje značka. Bezvadné titulky a vnazení na druhý díl funguje na výbornou. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Koukat se na Deadpoola je trochu jako jít po Václaváku s ožralým kámošem, který si stoupne uprostřed chodníku a začne chcát. Každých deset vteřin zařve: BACHA MÁM V RUCE PTÁKA!, což je nejdřív docela funny, ale pak se to stane krapet předvídatelné a únavné. Deadpool je odlišný ne tím, že by se tolik od ostatních superheroes lišil, ale tím, že odlišnost neustále tematizuje a sype divákům do ksichtu. Jinak je úplně stejně průhledný jako CapAm, jen tam, kde se kapitán chová jako Dušín, se Deadpool nutně zachová vždy jako kokot. Je to prostě modelový návrat potlačeného. Marvel tak dlouho odsouval násilí, vulgaritu a sex ze svých filmů, až vzniklo dost materiálu na Deadpoola, který ukázkově zaplňuje všechny díry (pěstí). Funguje to jako objednávkový fan service a lubrikant pro další X-Meny, kde se určitě nebude klít a masturbovat. A stejně tak pro celé marvelovské univerzum, ať už za ním stojí kdokoli. Neberte to špatně - hlášky jsou bezva, akce fajn. Ale pod pozlátkem frků vo korektnosti a honění péra je v jádru úplně stejně jalová romantická story se špatným padouchem (Ed Skrein = lame), jako v případě mnoha dalších komiksáků. Deadpool vydělává na tom, že na svoje slabiny poukáže, ale výsledkem není tak zábavná a soudržná podívaná jako Strážci galaxie, ale spíš zmateně kličkující přešívka, která svoje slabiny maskuje pubertálními výstřelky. Jen to z mého pohledu nefunguje jako film, ale spíš jako fanboyovská směsice gagů s proměnlivou úrovní. S rostoucí stopáží roste i pocit, že film jede na automat a na jeden dobrý gag vychrlí tří průměrné. Takže OK, beru, ale okouzlení Kick-Assem se neopakuje, Vaughn trotiž dovede chcát proti větru i bez toho, aby vám stokrát zdůraznil, že při tom drží v ruce ptáka a to se nedělá. Škoda, že mi není o 20 let míň. Jak správně poznamenal kolega Samohan Řepák: byl by to nejlepší film, co jsem kdy viděl. Tohle musím v tradici českého filmu překřtít na SUPERHRDINSKI FILM. [60%] ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Deadpool mě příjemně překvapil. Ne post/pubertálním humorem, ten jsem spíš přežil. Ani ne roztomilou sebeuvědomělostí procesu vyprávění, neb ta patří k základní narativní výbavě současné zábavné fikce. S čím však Deadpool pracuje vskutku důmyslně, je výstavba osnovy jeho vyprávění. Časová pásma, odbočky, situace - staví na nenápadném variování účelně omezeného množství vzorců, takže i přes snahu diváka neustále překvapovat nakonec nepůsobí nestřídmě. Jo, na povrchu jde o romantický příběh na pozadí sebestředné komiksové parodie, ale výstavbou je to vlastně stará dobrá detektivka drsné školy. V lecčem klasičtější než mnohé z těch, které se k této tradici v posledních dekádách hlásí. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, když mě jakožto mega sarkastikovi na filmu nejvíc vadí hláškování. Není vždycky špatný, ale je ho prostě moc a zavánělo mi to trochu přeháněním. Ono někdy je lepší míň hlášek - ale fakt dobrejch - než hláška každou minutu, ale za každou cenu. No ale to jen tak na okraj ke kritice. Jinak si není moc na co stěžovat, Reynolds si napravil (osobní) reputaci za Green Lanterna konečně v roli superhrdiny, co má koule. A Ed Skrein byl jako záporák stejně dobrej, možná se mi líbil i o trochu víc. Flashbackovské vyprávění byl asi nejlepší nápad filmu, příběh Wadea ještě před zdeadpoolováním mě dokonce zajímal ještě víc, než když už měl superschopnosti. Palec hore. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Ryan Reynolds, co by žoldák a rádoby super hrdina v červeném elasťáku, namísto zeleného. S celkem snadno předvídatelným scénářem a s několika vtípky, které ušly. Jde zcela mimo standardní X-Menovskou linku. Na druhou stranu film hezky odsýpá je pořádně drsný a nenudí. Takže známku dávám, tak akorát. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (107)

  • Akční scéna na mostě se natáčela ve Vancouveru na Georgia Viaduct, který byl kvůli tomu v dubnu 2015 na dva týdny uzavřen. K natáčení posloužila také místní čtvrť Chinatown, ulička Arch Alley, striptýzový klub No. 5 Orange, hotel Cobalt jako exteriér klubu nebo Leeside Tunnel Skatepark. (džanik)
  • Píseň hrající na začátku filmu je „Angel of the Morning“ od Juice Newton. (Matej.Krajci)
  • Wade (Ryan Reynolds) nechá vybouchnout celou Francisovu (Ed Skrein) laboratoř pomocí obyčejné sirky a malého vývodu na proudění kyslíku. Jenže kyslík sám o sobě není hořlavý. (holyterry)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama