Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 988)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když pominu určitou monotematičnost, která je v závěru už únavná, tak mě na tom vlastně nejvíc mrzí to, že je Deadpool jenom dětinský, ale málokdy opravdu chytrý. Prostě bych bral víc malůvek plánujících akci, ale taky víc otázek na téma, zda-li si studio opravdu nemá práv na více mutantů. Dost mi to připomnělo dvojku Kick-Ass. Z deseti prstů zvedám sedmkrát prostředníček. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Deadpool si vybral ideální čas, kdy se komiksové filmy ocitají na vrcholu a takřka dokonale zparodoval vše, s čím se v těchto filmech potýkáme. Hlavní postava je postpubertální machr v tom nejlepším slova smyslu, některé hlášky jsou zlato. Vůbec nevadí, že děj je vlastně nic moc a okolnosti filmového světa nejsou vysvětleny, prostě sledujete cool postavy a královsky se bavíte. 8/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZASRANEJ MUTANT!…“ /// Hláškující magor, kterýho prostě musím mít rád, páč je tvrdej (všude) a není to hrdina. Navíc je zase od dob Joe Hallenbeckas někým v akčním světě prdel! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přesvědčím se, že nezáleží na obličeji, ale na tom, kdo si na něj sedne. 2.) Rád paroduju. 3.) Thx za titule „fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Očekávání naplněna. Deadpool je snovým projektem několika lidí a je to na něm zatraceně vidět, comicsová revoluce se nicméně nekoná. Vervu, se kterou v kinech řádil Kick-Ass nebo Kingsmani, tady bohužel nenajdete. Stejně tak nedojde na nějaké zásadní překvapení, rozhodně to ale neznamená, že by hrozila nuda. Naopak, Deadpool obdivuhodně funguje hlavně tam, kde byste to možná nečekali, jedná se totiž o vydařenou romanci, kterou neskutečně táhne Morena Baccarin. Právě díky ní film nemá moc hluchých míst a šlape i skrz slabší pokusy o humor. A jelikož má snaživý Reynolds kam (respektive za kým) směřovat, nemusí se jen potácet mezi uštěpačnými poznámkami a překvapivě dobrými akčními scénami. Takže jo, občas to skřípe a příběhově se jede podle učebnice, pořád je tu ale dost tref na to, abyste se v kině bavili. A to už od vynikajících úvodních titulků! (7/10) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Výškrab z dělohy Marvelu, ve kterém se nás nasty ninja s pneumatickým kladivem u čtvrté zdi snaží marně přesvědčit, že jediným motivem jeho jednání není ješitnost. Určeno těm, kterým bylo při premiéře Avengers dvanáct a kteří možná ani netuší, že Joe Hallenbeck to samé uměl pár dekád zpět i bez mutací a infantility. Přiznávám, že hodnocení negativně ovlivňuje i má předpojatost vůči Reynoldsovi, nicméně oceňuji jeho sebereflexi směrem k zelené lucerničce.. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (107)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Začalo v marci 2015 a celkovo trvalo iba 48 dní. (MikaelSVK)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama