Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 1

Recenze (140)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Stále je mi záhadou, co většinu diváků na této sérii tolik sere. V mých očích se prozatím odehrává naprosto dle mých očekávání, a to co se týče děje i kvality. Mnoho "odborníků" si zde stěžuje na rozpad logiky. Osobně mi chování a počínání jednotlivých postav dává dokonalý smysl. Teď, když se svět lidí blíží do záhuby a stojí na prahu více než možného konce, tak se konečně projevují skutečné charaktery jednotlivých postav. Pozvolný úvod do děje a příprava na bitvu. Společné posezení u krbového ohýnku a společné vyčkávání na bitvu a užívání si pravděpodobně posledních chvílí mnoha postav (alespoň v to doufám, další epizoda si přímo žádá nějaká úmrtí a konečně také překvápka). Kdy jindy jsme během seriálu mohli vidět skoro všechny oblíbené a zajímavé postavy na jednom místě? Někdo vzpomíná na slavné chvíle hodny pamatování, někdo zase chce na poslední chvíli poznat všechny krásy života, například přijít o panenství. Scénka s Maisie Williams byla více než vtipná. Vzhledem k tomu, že kočka vypadá na nějakých 13 let, tak to celé mělo jakýsi zvláštní pedofilní nádech. Také mě pobavilo, kolik muselo dát tehdy práce se vůbec propracovat k nahému partnerovi přes mnoho vrstev těžko sundatelného oděvu. Zatím jsem spokojen a mile překvapen. Seriál se nese ve velmi příjemně ponuré atmosféře. Další epizoda už je zbarvena kapitalistickou modří, takže jsem z celého srdce zvědavý, jak se někomu mohlo podařit takovým způsobem doprasit dílo, které jsem osobně považoval za nedoprasitelné. ()

Warle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doufal jsem, že budu spíš trpět ze smrtí všech postav a bát se každého záběru, ale zatím se spíš musím "smát" dětinským rádoby vtipům. Ještě že se příště začne už pod dohledem Miguela Sapochnika mlátit, vraždit a dělat to všechno, o čem by tahle série měla být, protože tohle je zatím jen celkem zbytečné natahování děje. Sice se toho hodně děje v pozadí, ale jinak nuda, sorry. ()

Reklama

Akira777 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se v prvním díle nic moc nedělo, tak jsem to tak nějak bral, jenže druhý díl je v podstatě remake prvního jen s tím rozdílem, že je tu ještě fanservice pro Shippaře. Sice se píše že to má být rozlučkový díl, ale nějak přestávám scénaristům důvěřovat, že tomu tak doopravdy bude. No uvidíme co přinese třetí díl. ()

MasterD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víte, co je ten nejlepší tah před zcela rozhodující bitvou? Naštvat a emočně vykolejit jednu z nejsilnějších postav a spojenců. #JohnTargaryenForTheWin Skutečně vidím, že bez předlohy G.R.R. Martina je GoT jen dalším z přinejlepším Bčkových seriálů (ostatně to už jsem psal o sedmé sérii). Jsem si jistý, že co se týče akce, další díly to zachrání; kvalitní seriál ovšem není jen o bitkách, ale příběhu, a ten tu není skoro žádný (aneb pokračujeme v fan-service sedmé série). Některé vtipy fajn (obří mléko, nebo hlášky Tyriona). V mnoha věcech souhlasím s husak_k, snad nejhorší epizoda seriálu. Kdyby se na konci aspoň něco stalo, hodnotil bych lépe (doufal jsem v cliffhanger). 40% ()

korect 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shakespearovská předbitevní epizoda, která ovšem hříšně kulhala v dialozích (Dany vs Sansa), při kterých si člověk připadal místy až trapně, zakončené několikrát zopakovaným klišé, kdy je konfrontace přerušena právě ve chvíli, kdy začne být zajímavá. Spoilery: Až na několik wtf momentů (Scéna Aryi a Gendryho, nastavovaná dvěma scénami, Tormund a obří mléko) vcelku obstojný díl, který neměl větší úkol, než prodloužit napětí a bez zásadních zvratů dokončit znovushledání postav. Nejlepší scénou bylo nakonec pasování Brienne. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)
  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama