Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (358)

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spousta filmařských prohřešků, ale aspoň se SAKRA po těch dvou prvních uspávacích dílech závěrečné série konečně něco dělo! Dal bych i 5 hvězdiček, kdyby se ovšem 100% čistého času této epochální bitvy neodehrávalo ve tmě a vichřici, což značně znesnadňovalo orientaci v postavách (občas bylo třeba zabrat detail něčí tváře, aby bylo zřejmé, že ještě žije). Napjaté očekávání, kdože si to tedy ještě zahraje ve zbylých třech epizodách bylo odměněno exitusem několika více či méně zásadních figur této série. Jsem zvědav na další díl... ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minulé dvě epizody se nás Benioff s Weissem pokoušeli unudit k smrti, nyní nám pro změnu vyplachují mozek bezmyšlenkovitou akcí. Logika utrpěla v bitvě o Winterfell vskutku zdrcující porážku. Vše je podřízeno efektu. Bohužel i ten se zcela minul účinkem, jelikož vzhledem k nedostatečnému nasvícení scén kolikrát nedokážeme rozeznat, která ze známých postav zrovna umírá. Hlavní hrdinové se navíc chovají hloupě, zvláště Daenerys se svým drakem, kdy například čeká, až na něho naskáčou nemrtví. Night King zase zapomněl své oštěpy doma, takže se musí pustit do otevřeného souboje. A aby těch nelogičností nebylo málo, tak se všichni teleportují bitevním polem lusknutím prstu. Kroutil jsem hlavou zejména během scény, kdy je Jon obklopen nemrtvými a zdá se, že je s ním konec. Avšak v dalším záběru kolem něho najednou nikdo není. Zkrátka ryzí fušérství. Ať se tvůrci raději vrátí k nezáživným debatám nad pohárem vína. ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER. jasně, že to má spoustu nelogičnosti, jakože teda až nezdravě moc a to litani s draky bylo totálně nepřehledný a doteď vlastně nevim, co se tam stalo, ale za Aryu prostě těch 5 hvězd dát musím! ... objektivně je to 3,5 a opravdu do bitvy z Pána prstenů to má daleko a hlavně Pán prstenu už má skoro 18 let!!! A kde je moment, kde Dany půjčí draka Jonovi, to přece není jen tak, to není jak někomu půjčit ferrari...! no a trochu si zafilozofuju, je mi jasny, ze Jamie musi přežít, protože musí zabít Cersei, tak jako Ohař se dočká toho, že zabije Horu, že se Gedric dá dohromady s Aryou to bylo taky jasný, ale že vlastně ojede ona jeho, to bylo milé překvapení :) at žijou ženy, co si o to umí říct samy :D no Sansa to s Tyrionem dohromady snad taky dá....Kdo nám ještě zbyl? :) Ksakru, koho vlastně budou v těch následujících epizodách zabíjet? Dneska umřeli jen samé vedlejší postavy...:( ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je přesně ta epizoda o které se budou dva tábory hádat zda se povedla nebo ne. Hned z kraje mohu říct, že patřím mezi tu šťastnější polovičku. Co se týká emocí z boje, tak bitva bastardů je pro mě strop. V ostatních aspektech u mě ale převládá velká spokojenost. Vyzdvihnu herce, kterým věřím, že nevěří, že jejich postavy přežijí. Z očí jim tryská strach, zoufalství a bezmoc. Scéna s Dothraky je parádní a v tu chvíli si stejně jako postavy uvědomíte, že je zle. Ten pocit mi zůstal celou epizodu. Jistě tak nějak člověk ví, že se něco musí stát, ale jak se kupí jeden neúspěch za druhým už i já přestával věřit. A přesně za tenhle pocit, který na mě tvůrci přenesli dávám plný počet. 90 procent. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebolo to marné....jenže....SPOILERY!!! Absolutně mě vytáčelo nelogické-nestrategické chování postav. Nejprve nasadí jízdmarku, která je vykostěné během 2 minut...prosč rovnou nenasadili draky, nechápu. Pak zapálí příkop, za příkopem stojí tisíce mrtvých a Dany s Jonem a drakama lítaj bůhví kde....přito by stačilo pár zápalnejch koleček kolem příkopu a fertig. Navíc, když mrtví začnou zdolávat příkop, tak vidíme Jona, jak sedí na drakovi a čumí na to. :-D Draci jsou nejnebezpečnější na nebi, proto si s ním Dany sedne na zem a nehá ho zasypat zombíkama. A ledovej dráček krásně prská led a proti němu dva draci a ohýnek nikde. A už vůbec nechápu, jak se Arya dostala ven té místnosti, co byla zabarikádovaná s Houndem a Melissandrou. Ale abych jenom nehanil...nápad se zombíky v kryptě byl dobrej, furt jsem čekal až vyleze bezhlavej Ned Stark nebo jeho žena. :-D A závěr byl epickej, skvělej soundtrack, postupný umírání oblíbených postav (ani bych se nezlobil, kdyby umřeli všichni), napínavý do poslední chvíle, to bylo fajn. A skvělej Theon, škoda ho, kluka, já bych tam Brana nechal a utek. :-D ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)
  • Před odvysíláním epizody vypsaly české i světové sázkové kanceláře kurzy na to, kdo v této epizodě přežije a kdo zemře. (Duoscop)
  • Epizoda stála cca 15 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama