Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (358)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvotřídní záležitost. Fňukaly hořekující nad tmou nelze brát vážně. Buď se spokojí s cheap-shit telkou, potažmo tabletem při jízdě vlakem, kde to kupodivu není uplně ono, nebo nechápou zásadní koncept totohle dílu. Tma je to hlavní oč tu běží. Jako vyobrazení Nočního Krále - ultimátního zla, si snad těžko někdo dokáže představit, že si přicupitá po planině uprostřed oběda ? Tedy zkráceně řečeno. Můžeme tady rozjímat nad některými prapodivými vojenskými přešlapy, nelogickými, či snad úplně dementně rozmyšlenými momentkamii, ale pořád platí to, že to má ukrutné koule, drží to pohromadě jako málo co a těch over-the-top momentů je tam tolik, že tady v podstatě není co řešit. A obzvlášťe za předpokladu, že fanouškovi seriálu jde o konkrétní figury, protože v těch temných jatkách nemá jasné nikdo nic a tvůrci vlastně do poslední chvíle nechávají chytře oteřvené všechny možnosti. Ano, battle of bastards byla přehlednější, vycizelovanější a plynulejší, ale tady je přece nepřítel úplně jiná liga. Jsou tu věci které by se daly udělat lépe, ale takovýhle 80 vysokooktanových minut se točí párkrát za dekádu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Z počátku to vypadalo na naprosto luxusní a úžasnou bitvu. Dlouho tato epizoda neměla ani tu nejmenší chybičku. Opravdu luxusní gradace napětí a hra s atmosférou, při čekání na střet, který diváci netrpělivě vyhlíželi 8 sérií. Naprosto všechno bylo správně a byla připravená ta nejlepší možná půda pro nejepičtější díl všech dob. Pak se ale postupně všechno začalo naprosto zbytečně srát a já konečně pochopil, čím tvůrci nasrali celé zástupy diváků. Mohou za to totální černé díry v logice a nekonečný strach odstranit ze světa některou ze zbylých postav. Vznikla epizoda, která je tou nejepičtější, co se týče efektů a válečné vřavy, ovšem s naprostou absencí jakéhokoli náznaku logiky. A tak jsem byl asi milionkrát svědkem toho, že některá z postav zůstala v obležení a v jeden moment se na ni hrnulo dohromady asi 40 zmrzlých nepřátel, načež následoval střih na jinou postavu a jakmile se po chvíli vrátila kamera na původní postavu, kterou každý rozumný divák pokládal za mrtvou, tak jsem s hrůzou zjistil, že to tato postava nějakým nevysvětlitelným způsobem přežila. Když něco takového uvidíte v jednom dílu asi 15x, tak si zatraceně rychle uvědomíte, že je zde něco kurevsky špatně. Také úplně pozitivně nemohu hodnotit vyobrazení noci, neboť to tvůrci s tmou trošku přehnali. Mnohokrát ani netušíte, koho vlastně zrovna vidíte bojovat a umírat. Na rekapitulaci celkových ztrát si tedy budu muset počkat do další epizody. Každopádně jich bohužel nebylo mnoho, a to ani navzdory zcela evidentní přesile a naprosté bezvýchodnosti dané situace. Opravdu jsem byl svědkem obrovských a nechutných scénáristických kliček, což je v rámci tohoto seriálu nový prvek a také spolehlivá zkratka do pekel a seriálového zavržení. Tohle tvůrci posrali v opravdu velkém stylu. K samotnému závěru se asi raději ani nehodlám vyjadřovat. To byla opravdu trapárna a fraška nejhoršího řádu. Takovou čurákovinu si věrní fanoušci nezasloužili. Ani se nechce věřit, že něco takového mají na svědomí ti stejní lidé, kteří pro diváky tolik sérií připravovali naprosto inteligentní a nečekané zvraty. Teď už pravděpodobně můžeme namísto zvratů očekával leda tak zvratky. Se zármutkem v srdci dávám slabé 3 kousky. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono to jde těžko hodnotit. kdybych něco viděl, byla by to bomba. Bitvy ve tmě s "ohnivým" osvětlením mají své kouzlo, ale jsou nepřehledné a někdy naprosto zmatečné. A Bitva o Zimohrad je tomu důkazem. Výborně vybudovaná atmosféra z předchozího dílu trvá a pohled na shromážděnou armádu tají dech... Asi se nebudu moc vypisovat, je to jiná Hra o trůny než před několika lety, s tím už nic nenaděláme. Z dílu bych s určitostí vypíchl asi pouze hudbu a některé herecké výkony, kdy šlo z herců asi jejich naprosté maximum. Uvidíme, co nás čeká v dalších dílech po takovém masakru mých oblíbenců, potřebuju to vstřebat.... po vstřebání: ano, je to slabší, než jsem čekal, ano je to chaotické. Na střižnu bylo asi 55 dnů (nocí) záznamů asi moc a také to tak vypadá. Bitva z pohledu živáčků snad ani nedává pořádně smysl, největší zbraně tj. draci, kteří měli možnost průběh bitvy zvrátit, se nevyužili. Je to vážně škoda, protože potenciál opravdu byl, zvlášť po všemožném srovnávání s Helmovým žlebem a podobně - ale ruku na srdce, Lotr si toto srovnání nezaslouží ani omylem. Černovoda nebo bitva o Castle Black, které byly také noční, byly možná lepší (snad protože byly kratší, snad protože zde nebylo tolik známých postav), s Hardhome nebo Battle of Bastards ani nebudu srovnávat. 5 hvězd napálím za Theona Hooda, který byl reálným MVP dílu, jinak to mírné zklamání je, ale zase... očekávání byla obrovská a půlku dílu jsem skoro ani neviděl. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je opravdu vtipné číst tu ty hanlivé komentáře od rádoby odborníků. Evidentně má většina obecenstva haprující monitor, takže buď si stěžujte u výrobce nebo jste banda bambusů, pokud si neumíte nastavit jas. Co se předhazovaných příběhových děr a nedostatků týče, zřejmě tato holota zde zírala jen na sled obrázků a nedala si ani zbla dohromady, jak z předchozích dílů, tak z vyplynuvších situací a daných možností. Nebudu ty lítající lejna nadále pitvat. Třetí díl je hotový masterpiece jak na poli TV show, tak kinematografie jako takové. Celou dobu mě poléval studený pot a husina zároveň, zpocený ruce, rozšířený zornice a zapomínání dýchat, tomu moc nepřidávaly. Nic tak silného jsme tu dosud neměli a jako drakomil si navíc fakt chrochtám. Uchvacující hudba, pohlcující ticho, vygradovaný pocit beznaděje a hutná temnota. Pro ty, kterým přišla temnota příliš temná, mají nejspíše zatmíno na mozkovně. Not today! ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Před samotným shlédnutím se na vás ze všech stran valí, že něco tak velkolepého bylo doposud k vidění pouze v LOTR, vol. 2. Předmětná velkolepost je ale k ničemu v případě, kdy více jak polovina filmu je kvůli tmě a rychlosti akce vlastně jedna rozmazaná šmouha. Tak když samotná bitva stojí za houby, tak alespoň doufáte, že milenecké duo na svých "ořích" něco předvede, ale ouha! Jon s Daenerys si letí asi do teplých krajin a armádě spojenců pomohou skutečně zanedbatelně. No a pak samozřejmě závěr. Osm sérií a divák dostane toto? Nikdo významný nezhyne a co dál? Osobně jsem doufal, že GoT budou zejména o bitvě mezi světlem a nocí, ale to jsem se asi šeredně spletl! 62 % ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)
  • Před odvysíláním epizody vypsaly české i světové sázkové kanceláře kurzy na to, kdo v této epizodě přežije a kdo zemře. (Duoscop)
  • Epizoda stála cca 15 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno