Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší zakončení jsem si snad ani nepředstavoval. Jako čtenář jsem přicházel poměrně dlouho na chuť filmovému zpracování, ale nyní musím říci, že všichni se se závěrečnými řadami dobře popasovali. A víš co, Martine? Táhni si klidně k čertu, už mě ty nedopsané díly nezajímají. Závěrečný díl 8. řady má řadu skvělých scén, ať už rozhovor Jona a Tyriona, poslední objetí či volbu krále. Mně se ale samozřejmě nejvíce líbil drak. A mimochodem draci, jak znalci vědí, uměli i mluvit starým jazykem, tudíž jeho chování není nijak divné. Draci byli velmi inteligentní, vychytralí a protřelí, což musí potvrdit i Bilbo! Každý dostal, co zasloužil, tak už to prostě v životě chodí. Osobně bych strhl nejraději hvězdu za Cersei, jelikož jsem tajně doufal, že přežije, ale ne...i když zase zemřela v objetí se svým milovaným, což se počítá. Trochu mě vždy pobaví protichůdné názory - pro jedny nudné a zdlouhavé, pro druhé nepřijatelně rychlé. Když ale nic jiného, jistě je třeba ocenit práci na seriálu - autory počínaje, přes klapku, herce, výtvarníky, kostyméry, tvůrce speciálních efektů, kameru, hudbu....a tak. Jediné minus pro mne, že příběh se definitivně uzavřel. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tohle jsem čekal 8 serií? Na finále, kde se pomalu nic nestane. SPOILERY. Ano, jsem rád, že Jon sebral koule a zabil Daenerys...jenže Tyrion měl prozradit jeho původ a byli by nuceni mu tu vraždu odpustit...jako král je nad zákon a zabít odpůrce trůnu je v pořádku. Takhle se vychcaně moci chopil Bran a k čemu to vede? House of Stark vládne celýmu světu. Bran 6 královstvím, Sansa Severu a Arya pod Starkovou vlajkou jede dobývat cizí světy a Jon ovládá Noční hlídku, takže celej Sever i s Divokými. A ta porada nejmocnějších mužů Západozemí je sice vtipná, jenže už působí jako parodie, takhle se nikdy o penězích ze státní kasy rozhodnout nedá. A toho "statečnýho" Červa bych zabil hned, co je statečnýho na tom zabíjet neozbrojené vojáky a masakrovat zajatce? ()

Reklama

Micro41CZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to málo prostoru a nutnost ukončit seriál je to obstojný, některý osudy tíživě potemnělý a některý momenty vyloženě stupidní, zbytečný a někdy až trapný. I tak to ale vzhledem ke všem okolnostem vlastně není zklamání. Motivy se obloukem ukončují a happy end není zas tak radostný, jako spíš empaticky hořký. A tenhle pocit hezky rezonuje. Díky za celý seriál. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to máme po osmi letech konec jedné z nejlepších fantasy sériích, která v té osmé začala ztrácet dech. A poslední díl nebyl výjimkou, kdyby tak nehrál na nostalgii a přece jen úspěšně vše uzavřel v hořkosladkém duchu, což je pro mě přece jen pozitivum, neboť náznak demokracie v politice Západozemí už u mě zaváněl odpadovým hodnocením, ale díky Bohu, šlo jen o vtip. Rychlá změna charakterů postav, kvaltování v čase, to vše se negativně odrazilo na kvalitě posledních dílů a zde tomu není jinak. Přesto ale konec mě potěšil a uzavřel to (i když ne tak jak jsem si přál, výhrou nemrtvých) tak, aby to působilo smysluplně a ne chaoticky jako u kdysi Ztracených. Uznale pokyvuji hlavou a snad další seriály ze světa Západozemí se již vyvarují chyb posledních dílů. 85% ()

ALIENka_ odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tady! Velkolepej závěr plnej zvratů, na kterej byla radost pohledět. Počkat, to je jinej seriál. Dočkali jsme se posledního dílu a mě už opustily všechny naděje, do tohohle dílu jsem se pustila už jenom z povinnosti dokoukat tuhle sračku. Díky bohu, že je to už poslední díl a nemusím trpět dál. Daenerys má samozřejmě miliony vojáků, který se reinkarnovali a přišli ji pomoct v posledním boji. Dany má taky, jako správná Hitlerovna, proslov v pozadí s vlajkama Targaryenů o záchraně nevinnejch těsně po tom, co všechny zabila. Jon s Tyrionem maj pár strašně cringe diskuzí, kterejch je tady krom tohohle víc než v první epizodě. Jon zabije Dany, což je tak jediná věc, která se mi v týhle sračce líbila, a její drak roztaví trůn, protože má IQ 6000 samozřejmě, co jste si sakra mysleli. Pak se děj přesouvá o pár asi tejdnů pozdějc. Opět se setkaj všechny aspoň trochu důležitý charaktery, na který už snad díky DD všichni zapomněli. Rozhodnou se poslat Jona za trest na zeď (která má regenerační schopnosti, takže se stihla za tu dobu sama dostavět) a udělat Brana králem. Ale.. ten kluk za celý 2 série prakticky NIC neudělal, nikdo ani neví, co to je tří-oká vrána, tak proč?! Poslední věc, co zmíním, je že Bronn se stal ministrem financí (co do píči?), Sam se stal mistrem za pár tejdnů (dává velkej smysl..) a z Aryi se stal Kolumbus. No už to nechci nikdy vidět, strašná pičovina. Hodnocení: -1000/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)
  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama