Reklama

Reklama

Počas dňa je Arthur Poppington iba prostoduchý stavebný robotník, ale v noci si oblieka elastický kostým a brázdi ulice kriminalitou prežratého veľkomesta ako samozvaný strážca práva zvaný Defendor. Nemá žiadne superschopnosti, jeho zbrane pripomínajú skôr inventár kreslených grotesiek pre deti než sofistikované prostriedky pre boj so zločinom. Niet pochýb, že Arthur je psychicky chorý. Ale v skazenom reálnom svete môže byť naozajstným hrdinom iba cvok. V okruhu jeho známych dominujú len dve osoby - psychiatrička a mladá prostitútka, s ktorou sa spriatelil počas nočného pátrania v uliciach. Ale pozor, nepodceňujme nikoho, najmä nie tých, čo majú permamentné nutkanie konať dobro. Čo ak sa napokon stanú skutočnými hrdinami? (TV Wau)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (486)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Herecky strhující,úchvatné a dojemné.Režisersky průměrné a scénaristicky neskutečne debilní :-) V námětu byl opět cítit veliký potenciál.Místy to je opravdu zajímavé drama,ve kterém neskutečně válí Woody Harrelson,jenže ty neskutečně hluchý místa,který nemaj hlavu ani patu..to bylo k uzoufání...scény z policejní stanice nemají žádný význam.Postavy se chovají nelogicky a já měl chvílema pocit,že film někdo musel znásilnit ve střižně.Vždycky když se film na chvilku rozjede,najednou zakrní,stane se nějaká pitchovina a vráti se zase o krok zpět.Bohužel těch kroků zpátky je ke konci víc a víc a já chtěl jít s hodnocením taky o stupínek níž,hlavně kvůli konci,který me neskutečně vytočil,nejenže byl opět plný nelogického jednání...hlavně co se týče Kat,když pošle Defendora regulérně na smrt..kráva blbá.To mě nasralo snad úplně nejvíc,nemám rád špatné konce,u filmů u kterých se to absolutně nehodí.Ve finále je to paradox,protože Woody Harrelson podává nejlepší herecký výkon ve svém životě,bohužel ve filmu,který si imbecilitou scénáře koleduje vo malinu..a ne jednu..škoda 40%. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Harrelson má jednoducho ksicht na takúto postavičku. Skĺbenie serióznosti s vtipom a ešte spôsobom, aby to celé divácky fungovalo, to sa zasa až tak často nevidí. Defendor alá "mentálny atlét", ktorý sa púšťa do podsvetia zbraňami typu za hrsť hracích guličiek a vypustenim včiel...proste tiekli mi slzy od smiechu. Toto som nečakala:) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vyšší hodnocení mi nedovolí udělit malý počet gradujících scén, nedá se moc říct že by si film budoval nějaké rychlejší tempo nebo popřípadě chystal půdu pro překvapivý konec. Defendor nepostrádá skvělý nosný nápad a lehce mi přivodil mírné pousmání (hlavně neprůstřelný Defendog na palubní desce), není to ovšem film pro široké publikum. Spíše se jedná o nějakou psychologickou studii jednoho obyčejného človíčka, který si usmyslel že je Superhrdina. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Chcem len trochu osvety poskytnúť neanglicky hovoriacim spoluužívateľom , že v scénke ,kedy sa Kate pýta Defendora , že čo robí vietor , všetci by sme mali očakávať odpoved, že " fúka " , čo po anglicky je " blow " ( on odpovedal , že rozfúkava ) , čím sa mu snažila naznačiť , že ho " vyfajčí " . ( Po angl. blow job = fajka ) . ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Ač sám veliký fanda komiksu, nesdílím všeobecné nadšení nad tímto kouskem. Parodie je sice pro tento subžánr celkem běžnou formou, tady ale působí trochu rušivě. Místo abych s Woodym sympatizoval, byl mi většinou protivný, místy jsem ho litoval, a občas mu to i přál. Ostatní postavy byly značně nevěrohodné, ploché a leckdy zbytečné. Škoda, pro mě celkem slabota. Zkusím to ještě jednou, jestli to nebude lepší, ale nevím, nevím:-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Během příprav filmu se uvažovalo o obsazení Ellen Page. Ta si později zahrála ve snímku s podobným tématem Super (2010). (MeanWhile)
  • Okrem narážok na jedného z najznámejších superhrdinov - Supermana a jeho partnerku L. Lane, je vo filme počas jedného vypočúvania spomenutý napríklad aj veľmi známy vyšetrovateľ, a to poručík Columbo. (MikaelSVK)
  • Přestože má Defendor (Woody Harrelson) na plakátu k filmu plášť, ve filmu se s pláštěm neobjevuje. (7ynek)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama