Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 2

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 539)

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně necharismatický film. A archaický nejhorším možným způsobem. Sorry, ale pokud dostanu do ruky legendární franšízu a sto pětapadesát mega k dobru, jdu cestou inovace a ne recyklace. Čert vem logické lapsy a přepisování časových linií, to je to nejmenší zlo. Na Genisys mi vadí, že kolem Arnolda (jediné plus!) postavili partičku levných herců, kterým napsali na tělo absolutně bezkrevné postavy, které jenom procházejí většími, nebo menšími, akčními sekvencemi, abyste přitom jasně tušili, kam to celé povede. A propos, celý tenhle dramaturgický systém většiny studií, jdoucí na řemeslnou jistotu, tady bije do očí snad nejvíc. Může za to Alan Taylor, který evidentně umí kočírovat štáb na place, jako já svého kocoura, když nechci, aby chodil po stole (pamatujete film, ve kterém by už v úvodních titulcích bylo jméno režiséra akčních scén?). Jestliže sterilitu dvojky Thora drželo nad vodou produkční schéma Kevina Feigeho, zde Taylor naplno ukazuje svoji tvůrčí bezradnost a nový Terminátor tak vypadá, jakoby ve střižně zoufalí střihači slepili dohromady něco, co by mělo alespoň trochu připomínat dvouhodinový film. PS: Že to Cameron pochválil, znamená, že mu buď definitivně zmodral mozek, nebo je to prodejná děvka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vsadím tisíc bucků, že Arnie i na svém pohřbu skrz nahrávací recordér zařve I Be Back. Starší díly už si nepamatuji, takže nemohu příliš srovnávat, ale určitě Genisys nedělá ostudu. Plusem je slušná akce, slušný temný vizuál, solidní tempo, pár fajn hlášek a nejlepšími scénami je rozhodně Autobus s vrtulníky. Mínusem je zbytečná překombinovanost děje, kde se ztrácí režisér společně s divákem, cestování v čase tam a zpátky, terminátorů více než lidí v kauflandu a v tomhle ohledu je to opravdu šílený chaos a zmatek. PG13 vůbec nevadilo, chytrý člověk dávno ví, že z robota krev neteče a tudiž by nebylo ani náležitě využito. Potěšila korejská herecká hvězda Byung-hun Lee. 75% ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zkoušel jsem brblat, ale pak se na mě z obrazovky Árný tak krásně, svojsky, nenásilně usmál a já se opět zamiloval. Stačí, aby poslal čumkartu s pozvánkou a ihned mu dokáži, že, byť také stárnu, mám stále ještě gonády a nebojím se je použít! Jak píše má konkurentka v lásce a též ztřeštěně zabouchlá sestra Segrestorovna, důstojný návrat k jedničce. Nějaká chybně obsazená Kalící či pan divnokuk to nemohou přebít. Vstříc dalším dílům, dokud guvernérskej ještě tak trošku dýše. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrej díl. Jen s tím problémem, že příběh svými přesmyčkami z minulosti do budoucnosti a z budoucnosti do přítomnosti udělal tak strašnej brajgl, že se horko těžko dá časově srovnat s předchozími díly. Hlavně se třetím dílem, kterej úplně vyignoroval. Na druhou stranu to tady s přehledem srovnává Arnold, který si tím málem v jeho herectví vystačí na to, aby dokázal nejenom pobavit, ale i zahrát na nostalgickou strunu. Tak akorát na tři hvězdy. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Scenář psal určitě Jára Cimrman podle vzoru jedné ze svých divadelních her. Takže je jasné, že jsi můj syn, ale vlastně bys mohl být i můj otec, případně bratr a když časový paradox dá, tak i otec a syn zároveň, spolu s mojí matkou, která je vlastně mojí dcerou. Ale dobrý. Časové paradoxy tady byly vždy, co je sci-fi žánr sci-fi žánrem. Jenom jsem si ale uvědomil, že terminátor v dnešní kinematografii již nemá místo. To, co působilo v době uvedení prvních dvou Terminátorů od Camerona revolučně, novátorsky a okouzlovalo metamorfózami T-1000 modelu užaslé diváky, protože digitální kejkle byly na počátku věku, dneska již – v době přeplněné a přeplácané digitálním zvěrstvem – nikoho neohromí a mimo to již nemá co nabídnout. A když jádro příběhu, ony mnou již zmíněné časové paradoxy, podáte tak kostrbatě jako Alan Taylor, pak je tu problém. O to víc, že ten film nemá ani jedinou (!) pamětihodnou akční scénu, kterou si budete pamatovat ještě za několik let. Na rozdíl třeba od Terminátora 2, který je naopak učebnicí akčního žánru. A Arnold? Vzhledem k ději tu nemá zásadní místo, jeho přítomnost je tu spíš ikonická, stačí, že se objeví a nahodí pár hlášek a fandové jsou spokojeni. Ale je fajn a nutno říct, že jediným (překvapivě) světlým bodem celého filmu. Pokud by měl terminátor stárnout, tak určitě tím způsobem, jakým zde Arnold předvedl. ()

Galerie (314)

Zajímavosti (54)

  • I v tomto díle zazní hlášky "I'll be back" (Já se vrátím), z úst Ochránce (Arnold Schwarzenegger), a "Come with me, if you wanna live" (Pojď se mnou, jestli chceš žít), z úst Sarah Connor (Emilia Clarke).
    (Bube1)
  • První film v sérii Terminátor, který byl natočen digitálně. (Lucasion)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama