Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (196)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Adam Wingard opět potvrdil úlohu jednoho z nejlepších režisérů současnosti a po atmosfericky dokonalém Blair Witch natočil zdařilé mysteriozní krimi, které překonává všechny japonské adaptace o několik tříd. Jakožto zdejší hororový expert však musím litovat skutečnosti, že se Death Note o hororový žánr jen lehce otře. Naservírovat divákovi celý snímek v exluzivním hororovém balení, mohli jsme mít co dočinění s highlightem letošního roku. Největší výtku směřuji k hereckému obsazení ústředních rolí, které se hrubě nevyvedlo. Nat Wolff je zejména při úvodním setkání s Ryukem vysoce nepřesvědčivý a zcela necharismatický Lakeith Stanfield pro změnu absolutně nerezonuje s postavou tajuplného L. Zamrzí i poslabší scénář, který je však bohatě vyvážen Wingardovou znamenitou režií. Každý opravdový fanoušek Óbovy mangické předlohy však bude z výsledku bezpochyby nadšen a já snímku Death Note zcela po právu uděluji plné čtyři hvězdy. ()

CatcherBlock 

všechny recenze uživatele

Po delší době je tady výborný příspěvek do žánru "upršené Mystery"..... Musím říct, že mě Death note hrozně potěšil a překvapil, bylo to hrozně osvěžující. Vynikající, zvraty a atmosférou nabitý příběh, kde se krví nešetří a napětí jede od začátku do konce a divák prostě neví, jak to dopadne, nebo nedopadne. Místy jsou tu hororové prvky a Rjuk je na pohled hodně děsivý. ( výborný Dafoe) Film tzv.: do Pokladničky a velká cennost, že tohle vzniklo. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Whitewashing stranou, Death Note je kvalitní adaptací známé mangy a nabízí napínavý zážitek v nabitém tempu, při kterém není ani moc času vnímat příliš chyby, neboť přešlapy jsou vždy hned napraveny nějakým dalším, povedeným momentem. Film nejenže dokáže zabavit, ale prezentuje i spoustu zajímavých dilemat, které při sledování přinutí k zamyšlení. Trošku zamrzí, že se nepodařilo obsadit do hlavní role lepšího herce, neboť Nat Wolff má pár slabších momentů, ale povětšinou naštěstí funguje jako adekvátní doplněk zajímavého příběhu. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Ľudom evidentne nikto nevyhovie. Ak sa remake vyslovene drží predlohy, tak napíšu, že je to len zbytočný remake, ktorý aj tak nič nového nepovedal. A keď je to len inšpirácia, tak zas pixlujú, že sa to vôbec (alebo len okrajovo) drží pôvodnému dielu. Čo mne vadilo, že tu "L" vyšetruje rovnako, ako detektívi všetkých tých kultových seriálových kriminálok. Všetko tam bolo rýchle ako šaratica a potom sa to v strede trocha uťalo. Ale inak pohoda, jahoda. A dokonca aj pán Defoe konečne dostal rolu na ktorú má. Až tak, že som ho tam nepoznal. Konečne rola pre neho! ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Wingard si po prokaučovaném Blair Witch napravuje reputaci. První půlka je zkondenzované anime, ale rychlost nemusí nutně znamenat uspěchanost. V druhé půli přichází americký Death Note s vlastními nápady, a rozhodně ne špatnými (různé podrazy, co vše se dá dělat s deníkem, směřování postavy L), nicméně závratné tempo zůstává a Wingardovým invencím je oproti převzatým motivům spíše na škodu. Hlavně zamrzí, když určité postavy přestanou používat mozek, a vy jim to tak úplně nemůžete věřit. Herci velmi dobří, zvláštní zmínku si zaslouží Dafoe (i když na menším prostoru) a Stanfield jako L. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Shinnigami Ryuk byl vytvořen kombinací počítačových a praktických efektů. Postavu navíc ztvárnili dva herci, když Jason Liles hrál postavu v kostýmu a propůjčoval pro motion capture tělesné pohyby, zatímco Willem Dafoe propůjčil postavě svůj hlas a také motion capture obličejových pohybů. (NiWi)
  • Jedná se o první americkou adaptaci příběhu Death Note. (michy9073)
  • Ačkoliv je L (Lakeith Stanfield) europoidní či mongoloidní rasy, tak ve filmu je postava vykreslena jako Afroameričan. (Athree)

Reklama

Reklama