Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (1 099)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnych a zvukových efektoch je to jeden z ďalších snímkov, pri ktorých jednoducho poviem pastva pre oči a keď už hovorím o týchto efektoch tak sa klaniam ľuďom z efektov za skvelé spracovanie vizualizácie priamo Venoma, ktorý je naozaj perfektne detailne spracovaný a skvele pripomína komiksovú predlohu. Nemôžem tiež inak ako vychváliť Toma Hardyho za ako vždy skvelý herecký výkon, skvele sa zhostil roly Eddieho Brocka a pojal ho svojím klasickým "Hardyovským" štýlom so štipkou nabitého humoru a čo sa týka Hardyho ako Venoma (resp.hlasu) proste úžasný ako pre každú rolu mení farbu a tón hlasu ako keby bol jeho hlas samotnou hviezdou a to dokazuje aj v úlohe Venoma. Čo sa týka celkového kastingu môžem s kľudom povedať že skvelý, celý casting hrá svoje role uveriteľne a baví. Čo sa týka hudby tak je presne tak temná a zároveň s hrdinnými témami, v akú som snáď ani nedúfal. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase ma akosi marvelovky nebavia, no táto sa určite radí k tým lepším. Síce ide o jednoduchší príbeh podľa presne stanovenej šablóny filmov o hrdinoch spidermanovského typu (lúzer dobráčisko, nehoda, "mutácia", extra schopnosti, láska...) no dokázal držať pozornosť po celý čas. Príjemne ma prekvapilo to temnejšie vyznenie atmosféry, ktorá celý dej obalila a na škodu nebolo ani tých pár hlášok, ktoré tu pustil do sveta Tom Hardy a ktorému často úspešne sekundoval samotný Venom. Dvojka Hardy-Venom si skrátka zapasovali ako riť na šerbeľ. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď jim všem uhryznem hlavu a dáme je na hromadu." Ukousávání hlav mě obvykle nebaví, dokonce mám pocit, že s ním ani tak úplně nesouhlasím, ale v případě Venoma to alespoň bylo zábavné. Vlastně se jednalo jen o doplňování paliva, takže tomu jsem ochoten rozumět. Taky se mi hodně líbily svižné akční scény, sarkastické hlášky a samozřejmě žádání souseda o klid. Ten trik se musím naučit. Nakonec jsem však zjistil, že to kolem mě jenom prosvištělo a zase to zmizelo, aniž by to ve mně cokoli zanechalo. Tak už to Marvelovky dělají, ale já bych si z toho chtěl odnést víc, než pouhou rovnici: novinář + parazit = uhryznuté hlavy. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Mimozemský symbiont z pavoučího univerza dostal pod křídly Sony nový samostatný film, bez Spider-Mana, bez nápadu, bez soudnosti. Má očekávání byla prakticky nulová, po špatných recenzích jsem šel pouze na Toma Hardyho, ale i tak jsem byl zklamán. Ač to tak v traileru nevypadalo, charismatický Brit se na roli Eddieho Brocka absolutně nehodí. Proč? Protože pubertální vtipy, které jsou vesměs spíše "na sílu" a grimasy, jež by se hodily ideálně do animovaného seriálu pro školáky opravdu nejsou Hardyho parketou. Ruku v ruce s tím jde tragický scénář, který od úvodních minut postrádá logiku a během pár vteřin dokáže sám sebe úplně zesměšnit (scéna s holčičkou, jež chtěla položit otázku) nebo z jedné informace vyždímat snad 3 minuty času neustálým omíláním a opakovaným vysvětlováním. Tady už vystrkuje růžky asi největší minela celého filmu, kterou je PG-13. Venom v dostupném ratingu? Je to tak. O kousání hlav, trhání těl a podobných neodmyslitelných brutalitách, jež k tomuto (ne)přátelskému symbiontu patří, se pouze mluví. Nepomohou tomu ani akční scény, které jsou vesměs mdlé a nepřehledně sestříhané, přičemž se odehrávají buď v kouři nebo ve tmě a vůbec nevyužívají možnosti, které samotný Venom nabízí. O závěrečném souboji odehrávajícím se v noci na kovovém podlaží, přičemž mezi sebou bojují dvě postavy, jedna černá a jedna tmavě šedá, se asi moc říci nedá. Bylo příjemné vidět závěrečné titulky. Jakožto fanoušek komiksových filmů jsem schopen mávnout rukou nad mnohými chybami, jsem zvyklý na opravdu špatné záporáky, tupé dialogy, odfláknutý origin, ale někdy prostě přijde film, který podleze všechny tyto již nízko položené laťky naráz, a tím je právě Venom. Bohužel nemám co pochválit či vyzdvihnout. [25%] | Kino ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hardy je cool jako vždy a Venom stylově hláškuje, ale jinak se Sony moc nevytáhlo. Divák natěšený na digitální bordel si hodně počká. Když dvacet minut před koncem najely titulky, musel jsem se smát. Samozřejmě ještě přišla obligátní scéna mezi titulky o ničem a dokonce i ochutnávka z animovaného Spider-Mana. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama