Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 099)

WUTEN 

všechny recenze uživatele

Nic proti Hardymu ale nějak se mi do tohoto filmu vůbec nehodil, jinak to zahrál dobře. Jednoduchý scénář jaký jsem u těchto Marvelovských filmů čekal. Hardy v roli novináře, on ze svojí fasádou se tam jednoduše nehodil a navíc mě fascinuje jak tihle novináři bydlí v nějaké zapadlé díře, naproti němu soused metalák s umaštěnými vlasy a na ulici bordel a plno košťat, tak jestli má režisér představu o tom že novináři bydlí někde ve squatu tak nechci vidět jak to vypadá u něho doma. Já jsem se nenudil rozhodně, plno akce, rádoby snaha o vtipy tam byla ale je tam plno nesmyslů který nelezou dohromady s příběhem. Když Venom nebo prostě ta rozbředlá kaše co se lepí na každé lejno, může zemřít v těle hostitele, když zemře hostitel zemře i on, proč sakra nevyskočí z těla ven, vždyť on může žít mimo tělo hostitele a jak vlastně ten hostitel zemře když ho pořád Venom oživuje. Za mě to nějak nepřekvapilo a ani nijak nezklamalo, prostě očekávaná porce efektů, akce, místy dobré načasování z hudbou a za tohle vlastně dávám 3*. ()

chup44 

všechny recenze uživatele

3,5 hvjezdy, trailery boli pre mňa sklamaním, čakal som pruser, ale celkom dobre nakoniec, no finále bolo slabé a ak niekto hovoril o BvS že digibordel, toto bolo oveľa horšie. Carnage v druhej časti by mohol byť dobrý, uvidíme ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Tahle přítulná verze Venoma, vhodná pro děti mi úplně nesedí. Je to něco jako soft porno, akce je naznačena a zbytek si hold musíte domyslet. Násilné scény samy o sobě by však film nějak zvlášť nevylepšily, antihrdina by měl být víc anti a méně hrdina, tady je to bohužel přesně naopak. Moc tomu nepřidává ani Tom Hardy, který se většinu filmu tváří jako by snědl něco hodně, hodně špatného což je vlastně pravda. Mohlo v něm být víc údernějších hlášek, nebo alespoň vtipnějších. Ale abych jen nehanil, Venom vypadá pěkně, akční scény se povedly a příběh, i když není úplně dle mého gusta většinou alespoň má hlavu a patu. Pokud pominu promrhaný potenciál natočit zase jednou něco trochu jiného, je to vlastně příjemná komiksovka, která svižně odsýpá, neurazí, ale ani nějak zvlášť nenadchne. ()

belinko 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa.. súhlasím s názorom, že ten film je vlastne akoby "predfilm" k niečomu veľkému, takže snáď sa vidíme i neskôr. Vďaka Tom Hardym je to taký čierny Deadpool, dosť vtipné, avšak pointa každého hollywoodskeho bijáku ostáva vopred jasná. Kým iné superhrdinovské filmy útočia v prvej časti na "novú silu" a predstavujú hlavne superschopnosti, v tomto filme je to už v prvom diely dosť následné rozoberanie psychiky a útrap hlavného predstaviteľa. To mi tak trochu vadilo. V Iron Manovi sme sa tohto dočkali až v treťom diely, takže na 5* by to u mňa bolo bez tých sračiek o jeho vzťahu, zdraví, atď. Ale ako štart tohto superhrdinu a Toma Hardyho v Marvel svete príjemné prekvapenie. A cameo Stana Leeho po jeho nedávnej smrti veľmi pekné. Až priam dojemné :) 4* P.S. - Ďakujem za zamietnutie zaujímavosti, pre Vás je možno "nepatřičná", no ja si myslím, že je zaujímavá, tak ju pridávam sem - "Vo filme sa v čase 1:07:15 objaví slávny "Wilhelm Scream", zvukový efekt smrteľného výkriku, vznikol v snímke Distant Drums z roku 1951 a ktorý bol od svojho počiatku až do roku 2018 použitý vo viac ako 389 filmoch a seriáloch." :) ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem sračku na kvadrát a nakonec se to dalo vydržet. Kdo čekal hororovou atmošku nebo dokonce nějakou psychologii postav a sžívání s mimozemským symbiontem, nedostane nic...kdo čekal typické současné hollywoodské leporelo pro náctileté holky, tak nebude rozčarován. Jen mě překvapuje, že si Hardy zapomněl sundat tričko, aby to bylo úplně přesné. No nic, prostě další zářez na producentské pažbě, na nedělní dopoledne pro zabití času mezi svačinou a obědem to stačí. ()

hlava81 

všechny recenze uživatele

Takova jednohubka. Marne premyslim proc bych se na to chtel podivat znovu. Ale zpracovano to bylo pomerne solidne. Samozrejme je potreba prehlednout nejake to klasicke cliche a nelogicnosti, ale pokud toto clovek vypusti, tak je to celkem zabava. Solidnich 70% ale tri a pul hvezdy dat nejde a na 4 to proste neni. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Od začiatku dosť nezáživné a dej prerastá až do ukrutnej nudy. Po 35. minútach príbeh síce ožije, ale jediné čo stojí za pochvalu je Tom Hardy, ktorý si užíva svoju postavu. Všetko ostatné je žiaľ plytké a fraška. Príbeh v Life Foundation je kapitola sama o sebe (všade majú kamery len v laboratóriu nie, stretnutie Brock vs Drake - zápletka za ktorou má byť celý príbeh, tak na tri obrázky do komixu, Brock v noci v laboratóriu a keď uniká už je biely deň). A nakoniec tá snaha o humorné scény... to je skôr smutné. Tento snímok rozhodne vo mne nevyvoláva dobré pocity. ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Milujem Venoma! ...nie film, ten je strašný, ale postavu Venoma. Na Hardyho je radosť pozerať a tento 90 minutový (áno, záverečné titulky majú bez hanby takmer 20 minút) filmík je strašne zábavné béčko. Guilty pleasure na úrovni The Happening. Tak zlé, až je to dobré. P.S.: Scenár muselo písať malé dieťa. ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

S Venom to bylo od začátku trochu složité. Ve třetím Spider-Manovi příliš prostoru nedostal a tak se spekulovalo, že by mohl dostat svoji sólovku. Během té doby byly natočeny dva Amazing Spider-Many, které velkou díru do světa neudělaly a Spider-Man se vrátil pod křídla Marvelu. Když se konečně začal Venom natáčet, bylo oznámeno, že se bude jednat o temnější a horrorovější R-ko. Kampaň před uvedením do kin však nebyla přílíš výrazná, trailery taktéž nepřekvapily a tak se očekávalo, že nebude mít Venom nějaký větší komereční úspech. Jenže se stal opak a z Venoma se stal velký hit (i díky velkému přispění Činy) a zařadil se mezi nejúspěšněší filmy roku. A jak dopadl výsledný film? Průměrně. Z ohlášovaného R-ka se stal klasický komixový film pro teenagery, který má poněkud delší a nepřílíš záživnou první polovinu a naopak přílíš krátkou akční druhou půlku. Je to trochu škoda, protože Tom Hardy si roli užívá a jen hlavním kladem filmu. Samotná postava Venoma je ve filmu po hříchu málo, protože jinak je ztvárněný dobře. Bohužel scénář nepřišel s něčím novým a tak jsme dostali klasicky komixový origin, kterému by slušela trochu delší stopáž (hlavně v druhé polovině, kde by právě Venom dostal větší prostor). Záporák je klasicky marvelovský nevýrazný a kromě Hardyho nikdo jiný nestojí za řeč. Na druhou stranu je dobře, že Venom uspěl a třeba bude druhý film trochu lépe zpracovaný a nápaditější. ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Zpocatku mi Venom prisel jako takovy STEM v Eddieho hlave a nasledujici udalosti to jen potvrzovaly, ta podobnost s Upgrade byla ocividna. Nicmene postupem casu se z toho stala ta typicka marvelovska taskarice, ktera, kdyz ji dojdou napady, coz byva nejpozdeji v pulce stopaze, si zacne delat prdel sama ze sebe, ostatne jak uz jsme si u Marvelu museli chte nechte zvyknout. Nejsem zastancem kdovijak vazne myslenych komiksovek, ale posledni radka Marvelovek pusobi dost jednotvarne a prvoplanovite. Nevim, jestli je to jen muj pocit, ale kdyz to srovnam s prvnimi filmy, jako byli Ironman, Captain America apod., mel jsem z tech filmu daleko vetsi respekt (byt to nebylo kdovi co). A nebo to tak bylo vzdycky, akorat, ze uz jsem toho videl tolik a taky jsem zase o neco starsi. Kazdopadne Venom je sympatak a libi se mi, ze se za vsech okolnosti zubi od ucha k uchu :) (narozdil od Hardyho) Btw. co ten ohen..? ()

taibrek 

všechny recenze uživatele

Zase niečo z Marvel sveta. V podstate sme sa nedozvedeli nič o Venomovi, len že je z vesmíru a sú ich tam milióny. To bude dúfam hlavnou myslienkou pokračovania, ak nejaké bude. Film nesklamal a to vďaka Tomovi Hardymu, ktorému sa táto rola hodila. V podstate dobrý akčný, scifi film. ()

Chaloupek 

všechny recenze uživatele

Bohužel je vidět, jak moc se v tom někdo vrtal a taky jak moc tomu vzala ta přístupnost. Jinak to ale byla vcelku prdel jako za starých časů se Spawnem. ()

FIorian 

všechny recenze uživatele

Akční marvelovská podívaná s vtipnými dialogy a překvapivě brzkým koncem (posledních 20 min jsou titulky a 2 minipříběhy). ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

"To snad ne. Já mu ukousla hlavu." Filmová Marvelovka má především pobavit a hned jí můžete vypustit z hlavy, když vám jí něco neukousne. Venom s Tomem Hardym mě tedy pobavil. Klady : humor a nadsázka; slizoun byl krásnej; digi efekty ucházející a nepřehnané. ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Nějak zvlášť jsem se netěšila. Marvelovky víc než můžu, leč Hardyho vůbec. Nesnáším ho. Navíc podle traileru to vypadalo na řádnou sračku. A ono překvapení! První půlka sice pomalejší, ale Hardy toho losera hrál tak neodolatelně, že mně bavila i ta. No a od momentu, kdy Venča poprvé zachrčel Eddiemu v hlavě, jsem se neskonale bavila. Sranda, akce, krásná honička a roztomilý závěr. Přesně to chci - abych se po zhlédnutí filmu zvedla ze sedačky a sjela to ještě jednou. A samozřejmě, bylo to ještě o něco lepší :-). - Mimochodem, lituju všechny negramotné chudáky, kterým se rodiče a učitelé nevěnovali natolik, aby se naučili číst, a kteří vezmou zavděk dabingem. Tu Hardyho hlasovou škálu, od příjemných hloubek, přes chrapot až po hysterické zajíkání, prostě nikdo nenahradí. Za tenhle vtipný koncert si nakonec Venom vysloužil pátou hvězdu. ()

Illithune 

všechny recenze uživatele

Neustále jsem slyšel, jak je tento film skvělý a brilantní a to je asi důvod, proč jsem od něj čekal moc a proto tak úplně nesplnil má očekávání. Děj je celou dobu předvídatelný, Anne je ošklivá, Drake je nejvíc nezajímavý a trapný multikulti záporák ever a Tom Hardy hraje v porovnání s jeho obvyklými výkony úplnou tužku. Zatímco hlášky z Deadpoola byly vtipné, v tomto případě jsou spíše trapné. Avšak abych pouze nehanil, film mě nějakým způsobem i tak vtáhl a bavil a aspoň jsem u žraní brambůrků a čokolád nemusel čumět do zdi. Zpracování a efekty byly super a dabing Venoma byl perfektní. Podtitulková scéna jasně indikuje pokračování, které mě doufám osloví více. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu tak nízké hodnocení. Za mě jeden z nejlepších filmů od Marvelu! Začalo to sice lehce přeplácaně a vypadlo na na celkem obyčejný film, kde hrdina zničí záporáka, co dělá vše špatně a snaží se ničit zemi, ale vyústilo to v něco jiného. Naprosto super akční komediální sci.fi nářez, kde se z Venoma stane dobrý týpek a přesto je třeba ho naučit určitým věcem. Např nejíst hodné lidi /jako terminátor :D) Ne fakt dobrý film . 80% ()

RealHonza 

všechny recenze uživatele

Akční film plný akce, smyslný příběh, člověk se rozhodně nenudil, nicméně v těch všech marvelovských filmech zapadne a po delší době si na něj asi moc nevzpomenete. Uvidíme, jak se Venom promítne v dalších filmech, potenciál tu je velký. ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama