Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

Fr 

všechny recenze uživatele

Řekněte nám znovu, co se dnes ráno stalo. Znovu? Znovu, pane Stevensi. Od začátku, pokud vám to nevadí.…. Ukecanej, rafinovanej thriller. Musím napsat, že tak zajímavě vyprávěný a poskládaný příběh, plný dialogů, psychologie a pomalého odhalování skutečností jsem nečekal ani náhodou. Vstřebávám důkazy, fakta a přemýšlím, jestli a jak to někdo třeba narafičil. Kdo je tak může chtít zničit? Vždyť i ženský si rády hrají. Výraznější stopu zanechává hudba. Často nevím, jestli nedělá děj zajímavým právě ona. Skladby W. de Marca zní v DTS perfektně! Nedivím se Belgičanům, že se jim tento film tolik líbil. Myslím, že nezklame ani vás! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** Víte, že? LOFT je jiný název pro byt? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

I belgičtí kluci dokazují, že umí pořádně vlámovat. A nestydí se přitáhnout si k tomu na loft i nějakou tu pořádnou flandru. Když ji však vzápětí někdo devalonizuje, začnou se jim pod zadkem pálit waffle a hořknout pralinky na jazyku. Překvapivě učesaná, konzervativní detektivka s nečekaným rozuzlením, která vyčistí a nepoškrábe. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dobrý konverzační thriller, jehož rozuzlení určitě jen tak neprokouknete. Těch zvratů je tam ale na můj vkus možná až moc. Navíc jdou tak rychle za sebou, že člověk ani nemá čas si při sledování stíhat ujasňovat, nakolik aktuálně platná interpretace událostí dává nebo nedává smysl, natož pak se třeba pokoušet tvořit interpretaci vlastní. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já respektuju nápad, kterej Loft v sobě má. Vlastně i proto jsem se na film díval. Jenže problém nastává hned v první minutě, kdy se objeví jedna nesympatická postava vedle druhé. Na ani jednu se nejsem schopnej zvyknout a tak mi nezbyde nic jinýho, než bez emocí sledovat další a další záběr tohoto postupem času solidně zamotaného thrilleru. Rozvázání je pak daleko složitější, než by kdokoliv řekl a výsledek je takový, že by ho nečekal ani 50ti letej chlap, co od života dostal tolik flákanců, až je s podivem, že ještě žije a neodešel na předčasný důchod rozjímat někam do Tibetu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až úsměvně překombinované. Nějak jsem nebyl na stejné notě a některé scény s rychlými střihy a pohledy do očí, doprovázené dramatickou hubou mi přišly docela komický. Hlavní premisa je fajn a i herci byli dobří. Utkvěl mi ten ohyzdnej zrzek, ale je to příliš dlouhé a ne tak chytré, jak by asi chtělo. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Na blbosti jako férové objektivní hodnocení jsem už moc stará. 1. Potenciální remake netřeba, páč novácké a primácké detekticky si vizuál Loftu posledních deset let ...ehm... lokalizovaly víc než důkladně. Žel tedy při sledování nejsem schopná přenést se přes pocit, že už zase s tchánem čumím na Kriminálku Anděl. 2. Na typicky upachtěné pošušňáváníčko o sexu a nevěře, samozřejmě provázené spoustou intelektualizujících keců trapných zrůdiček, mi dávno vyvolali kopřivku Muži v pokušení. 3. Klasické detektivkové zázemí typu „banda morálních kurev si ve světě odtrženém od jakéhokoli zdání reality předvídatelně vše posere“ u mě funguje pouze, pokud je fikční svět odtržen od toho skutečného časově (ergo christieovky) nebo pokud má nějaký tematický přesah. Zde jsou jen ty kurvy, jež navrch nemají absolutně žádné problémy a s nimiž mám z nějakého důvodu sympatizovat, přestože koncept „sebestřední sexističtí hajzlové dojedou na své sexistické hajzlovství, když se stanou obětí jiného sebestředného sexistického hajzla, který uvažuje úplně stejně jako oni“ logicky vybízí spíš k uštěpačnému strouhání mrkvičky. 4. Očekávaná hitchcockovina se nekoná, páč vědom si debilnosti své pointy se scénář vrhá z jednoho místa a časové roviny do druhé, aby tenhle poněkud zásadní nedostatek zakryl, divák proboha nezačal náhodou myslet a raději se nechal udolat dojmem, že je to teda na něj asi trochu komplikovaný. Není. Je to jen partička uslintaných lůzrů s držkou zabořenou do několika párů koz. Žádná ajnštajnovina. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Největší překvapení poslední doby. Loft se do mého PC dostal z ničeho nic a momentálně je to u mě thrillerová špička, jelikož film obsahuje více zvratů, než thrillerů, které jste kdy za život zhlédli. Skvěle zahrané, zrežírované i napsané, nechybí humor, sex, vzrušení, napětí, zde je opravdu vše, co by správný thriller měl mít. Doporučuji všemi deseti. 95% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vypiplanej skvost, kterej od dokonalýho vizualu předvádí téměř dokonalý herectví, drama pěti kamarádů, kteří řeší trochu prekérní záležitost. Mrtvolu ženy v jejich šmajchlcimře, o které věděli jen oni a jen oni mají klíče. Kdo lže? Kdo zabil? Kdo má jaké tajemství? Kdo s kým manipuluje? ... S přibývajícími otázkami přibývá odpovědí, ale i další otázky... Perfektní scénář, skvělá atmosféra ... doporučuju!! ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca thrillerová práca, ktorá si vystačí s konverzačnými scénami a flashbackovou štruktúrou, ale dynamickou réžiou, stiesňujúcou de Marcovou hudbou a presne hrajúcimi hercami to predáva bez najmenšieho zaváhania. Dokonca ani s neustále sa kopiacimi zvratmi nestráca pôdu pod nohami a aj z retrospektívneho hľadiska dávajú kľúčové udalosti zmysel. Potešujúce je, že to platí aj o záverečnej pointe, ktorá nemá ako skaziť celkový dojem. Niet divu, že film s tak atraktívnou témou trhal v Belgicku rekordy návštevnosti. Vzhľadom k jeho kvalitám ani nie je dôvod mu to nepriať. ()

choze 

všechny recenze uživatele

LUXUS. Jeden z nejlepších thrillerů, co jsem viděl. Chytrý scénář s famózně zamotaným závěrem, paranoidní atmosféra, sexy vizuál, dobře typově obsazené i odehrané, po všech stránkách suverénní a povedená žánrová prácička. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Aniž bych chtěl prozradit konec celé detektivky, řeknu jen, že rezidence (loft) plná kamarádů/nekamarádů se nabízí jako ideální prostor k malému soukromému dramatu, v jehož středobodu je mrtvá žena připoutaná k posteli a kolem ní se pomalu sráží krev. Díky veskrze neotřelému podání se film líbil a udržel mou pozornost až do konce. Nezbývá, než doporučit. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, ale to je moc milé překvapení! Belgie si střihla téměř hollywoodský krimi thriller a výsledek je více než dobrý. Loft je hodně vrstevnatý detektivní příběh, který divákovi pomalu představuje všechny okolnosti, vznáší podezření na všechny a také na nikom nenechá niť suchou. Nechybí zde napětí, atmosféra i zvraty (těch tu bylo na můj vkus možná i trochu nadbytečný počet, ale vyložené logické díry jsem nespozoroval, takže proč ne). Ten závěr mohl být střihnutý určitě dřív (při té scéně, kterou jsme již viděli na začátku by to bylo asi nejvhodnější) a doslov (za každou cenu to po americku zase být nemuselo) už je zde opravdu navíc. Budou to slušné 4*, ale je fakt, že tímto snímkem v daném žánru předstihli Belgičané většinu jiných evropských zemí a já doufám, že nezůstanou jen u Loftu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Van Looy a jeho Nespirituál kvintet vás vlákají do svých chladných pavučin, aby nakonec třikrát kousli. Od chvíle, kdy padá k zemi nákup, doporučuji přistoupit na jejich hru. Je to zkrátka pastička.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

I dlouholeté přátelství může být hodně vrtkavé. Manželství je pro ně jistota, úlety výrazné zpestření jejich životů. Scénárista měl pět poměrně komplikovaných mužských postav, kdy každá z nich má svoji úchylku a slabost. Kdo lže? Kdo zabíjel? Kdo podváděl? Kdo tajně natáčel? Kdo zapůjčil klíč? Kdo manipuluje? Solidní scénář a atmosféru doplňují i slušné herecké výkony, drama graduje, ale závěrem už trpí překombinovaností a nevěrohodností. Jednoduše jsem nevěřil. Tolik hříchů, lhaní a tajemství, až se to odhalování dostávalo do krajností. Čtyři dát nemůžu.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z troch doposiaľ spracovaných “Loft-ov” na totožnom princípe, je táto Belgická varianta suverénne najlepšia. Príbeh premyslený takmer do detailu + niekoľko famóznych zvratov v záverečnej tretine = filmový zážitok, ktorý si divák bude pamätať. Palček nahor nie len 🇧🇪 repre na terajších MS vo futbale. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čím blíže k závěru, tím více zvratů se v Loftu děje a tím menší smysl má jakákoliv snaha předvídat, jak to asi dopadne. Ale přitom to nepůsobí překombinovaným dojmem - tvůrci chtěli zamotat divácké hlavy, což se jim povedlo, a potom je překvapit, což jim vyšlo také. Možná to nemuselo být tak dlouhé a epilog byl úplně zbytečný, ale to jsou jen dvě takové malé výtky, jinak jsem se bavil a byl příjemně napjatý. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zdařilý krimi thriller s možná velmi lehkou mysteriózní atmosférou, ale za to celkem dobře zamotanou zápletkou. Jak vše bylo, se dá sice vytušit, ale někdy dokáží tvůrci šikovně zmást a podnítit v divákovi podezření k někomu jinému. Není tu nouze o určitou dávku napětí a dobré herecké výkony. Fatum nos iunget. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká mysteriózní thriller téměř se vším všudy. Pět přátel si chtějí užít milostné hrátky v loftu, bohužel se vše zvrtne v nervy drásající drama. Blížícím závěrem se napětí podstatně zvětší a divák si začne vytvářet své vlastní názory. Do toho se vše párkrát zamotá a když je vše téměř vyřešené a čekáte na závěrečné titulky, přijde to pravé vyvrcholení a vy jen nevěřícně koukáte do monitoru. Jak se problém vyřeší a jak to vše dopadne? Přesvědčte se sami a mě nezbývá nic jiného než vám Loft doporučit... 8/10 = 80% ()

Reklama

Reklama