Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrej film,líbilo se mi to.Je to jiné,než třeba americké filmy s podobnou tematikou,ale funguje to.Tak si říkám,doprdele,když španěláci můžou točit dobrý filmy,proč ne my,asi je u nás něco špatně(spíš všechno).Ale tenhle film mohu jen doporučit. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný, leč poměrně realisticky prokreslený film, trochu mne zklamaly výkony některých herců, ale scénář, kamera i střih jsou poměrně dobré, ani režie není špatná, ale přesto se dalo vytěžit ještě více. Občasná nelogičnost trochu vadí i zmatek. Přesto jde rozhodně o povedený film. Hodnocení: 60 % ()

kenny79 

všechny recenze uživatele

První den v práci a zrovna být ve špatný čas na špatném místě. Novému bachaři jde o holý život a tak mu při vzpouře nezbývá nic jiného než se vydávat za jednoho z vězňů. ... Příjemné překvapení a doporučuji. ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film mi téměř po celou stopáž lezl na nervy. Korunu tomu všemu dal naprosto amatérský zásah před vězením (teď nemluvím o Juanově manželce), kdy tam zasahující jednotka splašeně pobíhala mezi davem, jak postřelená selata. ()

Jack.Pott 

všechny recenze uživatele

Dneska můžu být spořádaný, citlivý a dobrodrdečný občan, milovat se s atraktivní ženou, jež už šestý měsíc čeká moje dítě - a zítra mohu chtivě, s radostí podřezávat krk policejnímu šéfovi, stát se mluvčím nejtěžších kriminálníků a najít přítele v nejnebezpečnějším hrdlořezovi. Činy každého člověka jsou z jeho pohledu pochopitelné, zločiny tudíž bývají často oprávněné, v podstatě nevinné. Extrémní štěstí v sobě skrývá hrozbu extrémní ztráty, a proto se lehce stane motivem extrémního šílenství. ()

anticapa 

všechny recenze uživatele

Vězeňský film= sázka na jistotu, nevybavuju si žádný vyloženě nepovedený. A čím jižněji, tím lepší vězeňský skovst. Cela 211 patří k top v tomto žánru. ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Toto je neskutečně skvělé akční drama. Shodou náhod uvězněný dozorce při vzpouře vězňů je tak osudově přesvědčivý, až to mrazí. Celý film stupňuje akce a napětí až do krutého finále. Mimořádně silný zážitek. ()

Kazisvet III. 

všechny recenze uživatele

Nedokoukal jsem. Začátek je celkem nahuštěnej, ale pak to zesračkovatí, je tam spousta nesmyslů a začne to bejt hrozně nudné. Jeden z dalších filmů, u kterých nechápu hodnocení zdejší komunity. 80%?.. To snad né... 1,5/5. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Pekny snimek, v ramci subzanru primo vynikajici. Zpracovani a herecke vykony bez chyby, tezko v ramci scenare neco vylepsovat..Namet sam na 4 hvezdicky,s tim se neda nic delat. 80% ()

Darth Kedr 

všechny recenze uživatele

Největší překvapení od Novy za dlouhou dobu, ale přece jenom je tu slabina ve formě dabingu, který mi místy vyloženě neseděl (už aby české kanály nabízely možnost volby audia!). Samotný film mi z upoutávky připadal jako nějaké laciné béčko, ale dal jsem mu šanci a rozhodně nelituji. Velmi zajímavý film z vězeňského prostředí s originální zápletkou a ještě lepším rozuzlením. Dost těžko odhadnutelný vývoj ve specifickém prostředí už je solidní kombinace, která zde výborně funguje. A samotný konec už jenom potvrzuje silný nadprůměr tohoto snímku. Víc takových překvapení... ()

shioo 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle snímek nenatočil Daniel Monzón, ale John Nějákej nebo James Takovej či Thomas Makovej (rozumějte tím amíky tedy ehm občany USA ehm) tak by to nejspíš byl další průměrný film s vězeňskou tématikou, kterých jsou stovky. Tím, že zde dokonce ani nehraje žádný James, John, Thomas nebo Charles (možna by se našel v tom záběru, kdy dav burácí před věznicí), ale všechno to je španělsko-francouzké osazenstvo, film předčí všechna vaše očekávání. Nezavání typickým rozpolcením na dobro a zlo a ukazuje celkem syrově jakým způsobem se vám může otočit život b+hem minuty, a že při něm (životě) vás udrží jen chladná hlava a logické uvažování. Za mě skvělé a klidně doporučím všem lidem různých chutí, tvarů a věku. ()

muti 

všechny recenze uživatele

skvely vazensky film o tom ako potlacit nepokoje v base, nesposobit precedent, neuznat verejne svoju prehru a neustupit poziadavkam, ako nahlodat jednotu, podplatit, dat zabit... nie vzdy su len vazni ti zli. ale co ak patri niekto do oboch taborov? ()

svjb 

všechny recenze uživatele

Studené překvapení v podobě filmu, kterému jsem bez váhání dal plný počet. Viděl jsem toho letos dost, starší i mladší kousky, ale tohle je pro mě film roku. Naprosto uvěřitelné postavy, kde si tvůrci nehrají na ty hodné a na ty zlé. Parádní kousek ve své syrovosti, upřímnosti, otevřenosti. Nic není tabu, nic se neobchází. Tohle byli skuteční vězni. A věřím jim to dodnes. ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení, čekal jsem kravinu a on se z tohoto nezámořského snímku vyklubal překvapivě velmi dobrý film. Tohle je totiž Shawshank naruby, ale doslova naruby... ()

darebacek 

všechny recenze uživatele

Španělé natáčí snímky, každý je vlastně z jinšího soudku, ale každý má podle mého vkusu něco do sebe, drsný snímek z vězeňského prostředí plný zvratů a překvapení mě dost nadchnul. 90 % ()

Reklama

Reklama