Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

Scylla 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl můj dlouho očekávaný projekt. Lákalo mě skvělé obsazení, příslib černohumorné taškařice a lákavé dobové prostředí. Výsledek je ale rozpačitý a na mé straně rozhodně zklamání. Film nedrží pohromadě a působí neplynule. Humor tu sice je, ale hraje spíš na přihlouplé grimasy než na trefné hlášky. Škoda skvělých herců, kteří si očividně natáčení užili. Pokud mám dojem z filmu shrnout, jedná se o průměrnou komedii, která je místy zbytečně natahovaná a chybí jí potřebný drive. Herci jsou fajn, prostředí je fajn, ale nic dechberoucího, bohužel... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg je třída, o tom neni třeba debatovat a u Sarkise jsem už u Cottage řikal, že je škoda, že moc nehraje, protože je fakt skvělej, ale tady to jaksi ani jeden moc nepotvrzuje, za což by zasloužili oba proplesknout, ničí mi tady reputaci, nicméně jsou docela srandovní, když se snaží vymýšlet vraždy tak,aby to vypadalo jako nehoda a vždycky se to nějak podělá, ale zbytek filmu se bohužel táhne tak trochu nudně a konec je vyloženě debilní. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Jasnou chybou filmu je to, že sa nepriklonil výraznejšie k jednému žánru. Atmosféra je skôr uvolnená. Nejaké temné (hororové) vraždy sa nekonajú. Čierneho humoru tiež chýba viac. Nevyužitý potenciál a priemerný zážitok. Aj napriek tomu sa to však vôbec nesleduje zle. Hlavná dvojka je sympatická a potešia aj ostatní herci. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

John Landis žije. Práve jeho réžia a skvelý timing pre vizuálne gagy držia film vysoko nad priemerom. Ale pomáhajú aj solídne hlášky (hoci scenár má aj diery), prekvapivo drahá výprava (a s tým súvisiaca výborná dobová atmosféra) a úžasná zbierka dobre sa baviacich hercov, vrátane famóznych ksichtov v malých vedľajších štekoch. Niekoľko hlasných smiechov poteší, ale ráta sa hlavne celkový dobrý pocit z filmu, ktorý očividne vznikol s veľkým nadšením všetkých zúčastnených. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Pokud se u komedie zasmejete jen jednou, neco je spatne. Navic kdyz tam hraje Simon Pegg, to je pak tuplem neco spatne. Spatne je tu hned nekolik veci a zacnu asi hned tou nejdulezitejsi. Scenar, ktery nevi zda chce byt vtipnou variantou britskeho humoru, nebo temnou thrillerovou hrickou je asi ten nejvetsi problem a je to sakra skoda, kdyz vezmete v potaz celou plejadu perfektnich komedialnich hercu v cele s Peggem a Sarkisem. K dobru je treba pripocist vyborna dobova atmosfera spinaveho skotskeho mesta. Pribeh je vcelku originalni a divaka nenudi. Ovsem divak zhyckany slovnim britskym humorem by cekal marne, to humorno je tu pouze vyobrazeno jemnou nadsazkou ve vyhlazovani edinburgskeho obyvatelstva.... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)
  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)

Reklama

Reklama