Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

John Landis se vrátil a v dobré formě. Dvojice Simon Pegg a Andy Serkis v hlavních rolích snímek dokáží utáhnout a zvlášť Serkis je ve své úloze opravdu výborný, slizký a glumovsky vypočítavý. Minutka Christophera Lee a pár uřezaných končetin dodávají filmu punc starých britských hororů studia Hammer. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Prvotriedna zábava odohrávajúca sa v mojej srdcovke, Edinburghu. Skvelé duo obchodníkov so smrťou, vlastne sympatických hrdinov, ešte sympatickejšia Isla Fisher, humoru plný sud na slede, úžasne do deja zapojená povestná škótska vynaliezavosť a tvorivosť. Najvtipnejšia časť je veta, zlomíme mu chrbticu, a následná situácia po tom a samozrejme infarkt:) ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Odehrává se v první polovině 19. století a pojednává o dvou "obchodnících", kteří rozjedou živnost na prodávání mrtvol lékařské škole. Mezi hlavní devizy filmu patří ztvárnění (kostýmy, exteriéry, vše vypadá věrně a takové historické prostředí se mi líbí), Skotsko a vše s tím související - přízvuk a zejména pak černý humor, dále Simon Pegg a pro mě Isla Fisher (kterou jsem dodnes mylně považoval za Američanku). 64%. Nezapomenu na dvě hlášky - první: Watch your language, you fuckin' son-of-a-bitch bastard! a druhou sem už napsal StarsFan. ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl můj dlouho očekávaný projekt. Lákalo mě skvělé obsazení, příslib černohumorné taškařice a lákavé dobové prostředí. Výsledek je ale rozpačitý a na mé straně rozhodně zklamání. Film nedrží pohromadě a působí neplynule. Humor tu sice je, ale hraje spíš na přihlouplé grimasy než na trefné hlášky. Škoda skvělých herců, kteří si očividně natáčení užili. Pokud mám dojem z filmu shrnout, jedná se o průměrnou komedii, která je místy zbytečně natahovaná a chybí jí potřebný drive. Herci jsou fajn, prostředí je fajn, ale nic dechberoucího, bohužel... ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Parádní černá komedie se skvělým Simonem Peggem v hlavní roli. Už od začátku mě zaujalo prostředí a doba ve kterém se film odehrával a hlavně námět je sakra originální což u dnešních filmů dost schází. Chvilkama jsem se bavil a o pár minut později mi bylo docela nevolno. Třeba scéna kdy dávají tělo do sudu je zároveň vtipná, ale taky dost brutální. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)
  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)

Reklama

Reklama