Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (920)

Rocky75 

všechny recenze uživatele

Tento film ještě zlepšil můj kladný pohled B.Coopera a naprosto změnil můj pohled na L.Gaga, jež mě dosud míjela....Klobouk dolů! A jde to i bez šílených šatů a účesů. Loňsko/Letošní vítěz hudebních filmů není přehodnocený Bohemian Raphsody, ale tato romance. ()

cineczeck 

všechny recenze uživatele

Sázka na neokoukanou, svěží, překvapivě sympatickou Lady Gaga určitě vyšla. Možná Bradlyho i zlehka zastínila. Nic méně jejich duet funguje. Děj ale bohužel jen průměr. Nic objevného. Tohle už tu bylo a ne jednou. Prostě hra na jistotu..romantiku a citečky. A hlavně momenty zrození hvězdy byly hodně zkratkovité "naryhlo uvařeny"... ()

LenaSovi 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný, ale přišlo mi to tak nějak o ničem.. romantický příběh, jak se do sebe zamiluje alkoholik a chudá holka, která se promění v "popelku" a pak spolu zkoušejí žít.. hudební zážitek jakž takž, ale asi jsem od toho čekala trochu víc.. ()

monny9 

všechny recenze uživatele

Neviem, či bol zámer Bradleyho Coopera, aby divák hneď od začiatku predvídal záver, ale u mňa to tak bolo. Inak, je to pán herec, takže jeho výkonu nemám čo vytknúť. Čo sa týka Lady GaGa, jej spevácke prevedenie je fenomenálne, no z jej hereckého výkonu som na zadok nespadla. 3 hviezdičky dávam len kvôli Cooperovi a myšlienke, ktorá sa pozastavuje nad ľudskými slabosťami, neresťami vyrovnávaním sa so samým sebou / životom. ()

ZionelloSVK 

všechny recenze uživatele

Asi najviac ma prekvapilo Cooperovo spievanie a veľmi dobre posadený hlas a tak isto herecký výkon Stefani, ktorá ako ne-herečka dokázala veľmi dobre zahrať, v hlbokej podstate, seba. Napriek tomu, že existuje pár lepších snímkov podobného tématu a emócií, tak rozhodne ani A Star is Born nestráca priveľa. Jedine ten koniec mohol byť trochu lepší, emotívnejší, pretože napriek tomu, že tá scéna je silná, tak iné, menej závažné dostali lepšie spracovanie, alebo lepšie povedané, boli silnejšie. ()

karelhura 

všechny recenze uživatele

Tak ti nevím ale pán se taky bavil. Snad je to tím že jsem taky závislák již 24 let abstinující tak mě to hodně vzalo. Bradley Cooper famózní (napral bych mu Oscara) Lady Gaga super. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Asi budu trochu protiprouďák, ale jako vyloženou šablonu nařasených romantických filmů jsem to nevnímal. Pro mne se tímhle filmem zrodily hvězdy hned dvě. Bradley Cooper coby režisér a Lady Gaga coby herečka ( a tam jsem někdy koukal vyloženě s otevřenou hubou ). Dalším osobním atypem pro mne jako skálopevného odpůrce zpěvoher byl ten fakt, že pasáže kde se zpívalo mne bavily a staly se tím co pro mne tím lepším co tato story nabízela. Bradley prostě dokázal na omšelém základu amerického snu postavit solidní romantické drama, které však naštěstí nepáchne tolik patosem, jako stovky jiných. Je spíše jemně prosyceno kvalitní filmařinou. Tak jak zazní v závěrečném songu. " I would've broke my heart in two" . Rovným dílem mezi obě hlavní postavy. Vlastník sošky za hudbu je tímto určen. ()

Hans_Henchen 

všechny recenze uživatele

Dobrý to bylo... I ošklivá Stefani Joanne Angelina Germanotta se mi v tomto filmu líbila... Bradley byl boží... Jako režisér i jako herec... i když si myslím, že mu s tím rejžováním tak trochu pomáhal Clint... ()

MiLuka 

všechny recenze uživatele

Za mě bohužel jedna VELKÁ KATASTROFA...!! - Tenhle nudný, utahaný, primitivní, povrchní a já nevím co ještě film má pro mě přímo katastrofický scénář (dialogy jsou úpně o ničem, a jediné slovo, které má divákovi něco opravdu sdělovat je slovo FUCK a FUCKING a to na 100 a 1 způsob) a ještě šílenějších 136 minut nudy! Sledování tohoto rádobyskvostného braku se pro mne stávalo každou další minutou utrpením, do konce jsem to vydržela jen s velkým sebezapřením a očekáváním těch Skvělých písní. Doteď se nemohu zbavit pocitu, že se na to chvílemi doslova nedalo koukat. Bradley i Gaga se snažili oba tak moc ze sebe něco vymáčknout, až to nebylo pěkné a nevěřila jsem jim z toho nic. Krásné písně to opravdu nezachrání - jelikož zbytek filmu je jeden velký Shit. ZKLAMÁNÍ je slabé slovo. Tohle je jeden velký propadák v nafouknuté bublině. Bradley ani Gaga rozhodně herci nejsou, i když se to snaží předstírat. Tenhle film nechci už nikdy vidět. Prosím. ()

Simella 

všechny recenze uživatele

Dlouhááááááá reklama na Lady Gaga. Pro mě obrovská nuda. Nedokázalo to upoutat mou plnou pozornost. Takže v půlce již to běželo spíš jako podmaz. Lady Gaga jako "popelka", která tuší, že umí zpívat, ale až ve chvíli až se dostane na skutečné pódium zjistí, že má hlas a že dokonce zpívá mě nepřesvědčila. Je na tom něco originálního? Kolik takových filmů jsme již viděli, včetně původní verze? Opravdu si ten film zalouží tolik chvály? ()

Dudelino 

všechny recenze uživatele

Proc ten hype? Tohle jsme vsichni videli uz 100x. Zadna vyrazna scena. Nic,co bych si zapamatoval. Hudebni film z mizernejma pisnickama. Uff.. Alespon,ze tam byl ten pes. Ty mi dycky zvednou naladu. ()

r3musko 

všechny recenze uživatele

To čo je za film?! Sledujeme príbeh “rockovej hviezdy”, ktorá je v osobnom živote morálna troska. A ide to s ním od 10 k 5. Už keď príbeh začína je na tom biedne a len sa to zhoršuje. Aké inšpirujúce. Nevidím, ako hlavný hrdina dosiahol úspech, čím všetkým si prešiel, takže s ním nedokážem súcitiť, ani ho obdivovať. V podstate od polovice filmu som čakal, kedy sa konečne predávkuje a bude koniec. Veľké sklamanie. ()

skipik12 

všechny recenze uživatele

Trapna romantarna, ktera se skutecnym pribehem ma jen pramalo spolecneho. Jako fakt pro zensky, ja trpel od pulky filmu. ok , Lady Gaga to super zahrala a le v American horror story stokrat lepsi. Pro me absolutni prumer...a ten srdcervouci konec...bych blil:)))) ()

charlie.sambora 

všechny recenze uživatele

Stokrát omílaný scénář pořád dokola. Asi to na mě nezapůsobilo tak, jak by mělo. Koukat se na to sice dalo, ale opravdu mě iritovaly opilecké scénky ožratého Jacka. Jsem opravdu vděčná své prozřetelnosti, že jsem na to nešla do kina. Tři hvězdičky dávám pouze za Lady Gagu a její výkon. Jinak mě film opravdu neoslovil. ()

akculan 

všechny recenze uživatele

Udělala jsem asi chybu, protože jsem si nepřečetla anotaci předtím, než jsem usedla do sedačky v kině. Kolem tohoto filmu se drží celkem pěkný mýtus. Hodně lidí o něm mluví v souvislosti s Bohemian Rhapsody, kde jde o příběh Freddieho Mercuryho. Avšak ti, kteří "Zrodila se hvězda" neviděli, tvrdí, že jde přímo o příběh Lady Gagy, nikoliv však jakési dívky jménem Ally. Samozřejmě jsem tomu věřila i já, s tím, že se jdu prostě podívat na story Lady Gagy. Jenže to se nekonalo. Tento detail bych však teď pominula a věnovala se více filmu samotnému. Zklamal mě fakt, že je toto již třetí remake filmu z roku 1937 a ne zrovna zdařený. Herecké výkony Lady Gagy a Bradleyho Coopera byly velmi dobré. Lady Gaga tuhle roli i dostala z toho důvodu, že její příběh je celkem podobný a tím pádem její uvěřitelnost se s touto skutečností o dost zvýšila, protože prakticky hrála samu sebe (jako tomu bylo i v American Horror Story; Hotel) a Cooper tak moc pil a bylo to tak věrohodné, že jsem si říkala, že by to snad ani nemohl normální člověk tak dlouho vydržet. Hodně ale tomuto filmu srazily na kvalitě zbytečně dlouhé scény, kdy jsem si až říkala, ať už je konec. Co se týče filmu jako celku, tak tam de facto není ani žádná pointa. Je to opravdu romantická slaďárna, která nesedne každému. Určitě ale stojí za to vidět. Můj další bod na programu je zhlédnutí originálu a patřičné srovnání. Možná díky tomu ten příběh i lépe pochopím? ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: "Každý se kterým jsem přišla do kontaktu v hudebním průmyslu mi řekl, že mám moc velkej frňák a nikam to nedotáhnu." Původně jsem si myslel, že jde o životopisný film, který mapuje počátek kariéry zpěvačky Lady Gaga. "Muzika hezká, ale vy hezká nejste." Bylo tam dost pravdivých narážek, které tomu nasvědčovaly. "Přebarvíme ti vlasy... Já jsem pro platinovou." - "Nebudu pitomá blondýna!" Až v samém závěru mi došlo, že jde o smyšlený příběh. Příběh o muzikantovi, který najde hvězdu. Milostný příběh mezi dvěma hlavními hrdiny, kterým se do cesty postaví alkoholismus. V mělčině je jediná písnička, která se mi se mi vryla do paměti. Ta část, kdy to poprvé zpívají před davy: Nejlepší část filmu. Jinak romantický film, kde se ukázalo, že Gaga trochu hrát umí. - 60%. ()

Chovis 

všechny recenze uživatele

Původně jsem od tohoto filmu příliš neočekával, což bylo dáno asi tím, že nejsem hudební fanoušek Lady Gaga a popmusic obecně. Nicméně po první scéně, kdy Bradley Cooper předvede brilantní kytarové sólo a velmi slušný zpěv, jsem si řekl, že tento film by mě mohl bavit. A co víc, postupem času jsem ho přímo hltal a při odchodu z kina odcházel s pocitem, že film na mě dost emočně zapůsobil. Obecně mám totiž rád filmy, které mají jistou hloubku a donutí člověka se zamyslet. Lady Gaga sice nepřevedla kdovíjaký herecký výkon, ale upřímně, čekal jsem to horší. Ostatně do filmu byla vybrána pro svůj zpěv a ne pro herecký um. Přišlo mi to jako lepší varianta, než kdyby do filmu byla obsazena perfektní herečka, ale která by neuměla zpívat, a to Lady Gaga umí jako málokdo. Bradley Cooper zahrál svou roli výborně. Co mě překvapilo, byla jeho vynikající hra na kytaru a zpěv, který k dané postavě countryrock zpěváka perfektně seděl. Za mě jeden z adeptů na oscara. I jeho režijní debut lze hodnotit kladně. Ve filmu jsou sice pasáže, které trochu ubírají filmu na dynamice a střed filmu, který líčí vzestup kariéry hlavní hrdinky, mohl být trochu propracovanější, ale jinak nemám co bych vytknul. Co si zaslouží maximální pochvalu je soundtrack, který je brilantní a film posouvá hodně vysoko. Oproti filmům jako Ray nebo Walk the Line, které jsou více životopisné, film lépe pracuje s emocemi a jejich stupňováním, k čemuž hodně přispívá i právě volba skladeb. ()

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama